Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Industri Hospitality Hotel & Resor News wong Resorts tanggung jawab Keslametan Thailand Breaking News Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Bangkok siap-siap kanggo bencana banjir gedhe

Bangkok siap-siap kanggo bencana banjir gedhe
Bangkok siap-siap kanggo bencana banjir gedhe
ditulis dening Harry Johnson

Pitu wong tiwas lan loro wis ilang wiwit dina Minggu amarga banjir sing dipicu dening Badai Tropis Dianmu.

Print Friendly, PDF & Email
  • Ibu kota Thailand Bangkok lan wilayah liyane ngetokake peringatan anyar babagan kemungkinan banjir parah.
  • Nganti saiki, 7 wong wis tilar donya lan 2 sing ilang ing banjir gedhe sing nyerang Thailand wiwit dina Minggu.
  • Gubernur Bangkok ngakoni manawa ibukutha kasebut gampang kena banjir saka Chao Phraya.

Thailand iku Departemen Pencegahan lan Mitigasi Bencana dina iki ujar manawa ana pitung wong sing tiwas lan loro liyane ilang wiwit dina Minggu amarga banjir sing dipicu dening Badai Tropis Dianmu.

Alaska Airlines ngungkapake rasa raksasa San Francisco anyar kanthi perayaan ing Bandar Udara Internasional San Francisco sing nampilake maskot "Gi Seal" Giants

thai panguwasa bencana ngumumake manawa 197,795 rumah tangga ing 30 provinsi, umume ing wilayah lor, timur laut lan tengah kena pengaruh - kenaikan 56 persen tinimbang 126,781 sing dilaporake sedina sadurunge. Hujan deres isih diramal ing pirang-pirang wilayah.

Saiki, ibukutha Bangkok lan wilayah liyane ing Thailand tengah wis diwenehi peringatan anyar babagan kemungkinan banjir parah, uga pejabat bencana ujar yen ancaman iki nyuda ing 13 saka 30 propinsi ing papan liya sing ditabrak udan muson musiman.

Banyu akeh banget sing mili mudhun ing Chao Phraya saka sisih lor wis ngatasi bendungan lan waduk, nyebabake ana peringatan langsung Bangkok lan provinsi Lopburi, Saraburi, Ayutthaya, Pathum Thani lan Nonthaburi.

Bangkok Gubernur Aswin Kwanmuang ngakoni saiki amarga ibukutha kasebut ing papan sing kurang asor, mula kena banjir saka Chao Phraya, lan ora bisa cepet dikuras. Bagean kutha kebanjiran banjir gedhe 2011, panganan utamane dening banyu sing dirilis saka wadhuk ing sisih lor.

Gubernur nyathet langkah-langkah sing ditindakake kutha kanggo ngatasi banjir, kalebu nyiyapake pompa banyu sing nyambung menyang trowongan got sing gedhe.

Nalika bendungan lan wadhuk gedhe ing sisih lor durung bisa ngatasi udan taun iki, liyane sing nyedhaki Bangkok wis nyedhaki utawa ngluwihi kapasitas ing wulan iki lan kudu ngetokake banyu.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar