SESI LANGSUNG LIVE 01 DEC 1.00 EST | 06.00 pm UK | 1000 pm UAE
COVID 19 Omicron lan Pariwisata 

Melu  ing Zoom klik kene

Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Warta Breaking Hawaii Kabar Olahraga News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur USA Breaking News

Erupsi Volcano Hawaii Nggawe Kualitas Udara sing Goreng

Letusan gunung berapi Hawaii nggawe kodok
ditulis dening Linda S. Hohnholz

Pendhudhuk lan pengunjung Hawai'i disaranake siyap-siyap lan waspada marang kahanan sakiwa tengene, lan apa sing dirasakake utawa bisa uga dirasakake tumrap asap-asap vulkanik - ing udhara sing asale saka Pulo Besar Hawaii.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Minangka asil saka letusan sing diwiwiti wingi saka kawah Halema'uma'u ing puncak gunungapi Kīlauea, kondisi kabut lan tingkat udara belerang dioksida (SO₂) saya tambah lan fluktuasi.
  2. Aktivitas eruptive ana ing Taman Nasional Volcanoes Hawaiʻi, nanging kahanan angin sing owah nyebabake masalah kualitas udara sing beda-beda ing sisih kulon puncak kasebut.
  3. Wilayah sing magepokan kalebu Pahala, Nāʻālehu, Ocean View, Hilo, lan Hawai'i Timur.

Kualitas udhara sing kurang lan paningkatan level SO₂ wiwit wiwitane jeblugan bisa uga nyebabake masalah kesehatan pernafasan, utamane kanggo wong sing sensitif. Kahanan ganti kanthi cepet, lan kualitas udara sing kurang nyebabake efek kesehatan bisa uga dilokalisasi banget.

Yen ana kahanan kabut, disaranake langkah pencegahan ing ngisor iki:

  • Kurangi kegiatan ing njobo sing nyebabake napas abot. Nyingkiri kegiatan ing njaba ruangan lan olahraga sajrone kahanan kabut bisa nyuda paparan lan nyuda resiko kesehatan. Iki penting banget kanggo klompok sensitif kayata bocah, wong tuwa, lan individu sing wis ana kondisi pernapasan kayata panandhang asma, bronkitis, emfisema, lan paru-paru lan penyakit jantung kronis.
  • Tetep ing njero omah lan nutup jendhela lan lawang. Yen kondisioner AC digunakake, atur supaya bisa dibaleni maneh.
  • Yen sampeyan kudu metu saka wilayah sing kena pengaruh, uripake AC mobil banjur atur maneh.
  • Tansah njaga obat ing tangan lan siap kasedhiya.
  • Obat-obatan sing diwenehake saben dina kanggo penyakit pernapasan kudu ditrapake miturut jadwal lan bisa menehi perlindungan saka efek sulfur dioksida.
  • Elinga yen tutup rai lan topeng sing digunakake kanggo nyegah panyebaran COVID-19 ora menehi perlindungan saka SO₂ utawa kabut.
  • Hubungi dhokter sanalika bisa uga yen ana masalah kesehatan.
  • Aja ngrokok lan aja ngrokok saka tangan liyane.
  • Ngombe akeh cairan supaya ora ngalami dehidrasi.
  • Rencana darurat kulawarga wis siyap lan siyap.
  • Peringatan heed dening pejabat manajemen darurat kabupaten lan negara.

Pengunjung Taman Nasional Volcano Hawkes kudu nyathet manawa rockfalls lan bledosan bisa ngasilake awu sing kasusun saka kaca vulkanik lan fragmen rock. Ashfalls iki saiki nuduhake bebaya cilik, nanging lebu abu ing wilayah ing sacedhake puncak Kīlauea bisa uga ditindakake.

Departemen Kesehatan Hawai'i (DOH) nyengkuyung para warga lan pengunjung kanggo nggunakake sumber daya ing ngisor iki sing nyedhiyakake informasi lengkap, jelas lan saiki babagan efek kesehatan kabut, cara nglindhungi dhewe, ramalan vog lan angin, kualitas udara, kahanan sing ganti , lan saran kanggo pengunjung:

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda S. Hohnholz

Linda Hohnholz wis dadi editor utama eTurboNews pirang-pirang taun.
Dheweke seneng nulis lan menehi perhatian marang rincian.
Dheweke uga tanggung jawab kanggo kabeh konten premium lan rilis pers.

Ninggalake Komentar