SESI LANGSUNG LIVE 01 DEC 1.00 EST | 06.00 pm UK | 1000 pm UAE
COVID 19 Omicron lan Pariwisata 

Melu  ing Zoom klik kene

Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Hak-hak manungsa News wong Filipina Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Presiden Filipina mandheg politik

Presiden Filipina mandheg politik
Presiden Filipina mandheg politik
ditulis dening Harry Johnson

Penting banget kanggo Duterte duwe penerus sing setya kanggo ngisolasi dheweke saka tumindak legal - ing omah utawa Pengadilan Pidana Internasional - babagan ewonan pembunuhan negara ing perang narkoba wiwit 2016.

Print Friendly, PDF & Email
  • Presiden Filipina Rodrigo Duterte dina iki ngumumake manawa dheweke bakal pensiun saka politik.
  • Akeh pangritik lan ahli politik ing Filipina lan luar negeri ndeleng pengumuman Duterte kanthi skeptisisme.
  • Analis politik ing Filipina lan luar negeri ujar manawa pamindhahan Duterte bisa uga jelas cara putrine kanggo nyalon.

Ing langkah kejutan sing nyebabake spekulasi manawa dheweke mbukak dalan kanggo mbukak presiden karo putrine, pimpinan Filipina kontroversial Rodrigo Duterte ngumumake dina iki yen dheweke ora bakal nyalonake ing pemilihan 2022, nanging dheweke bakal pensiun kabeh.

Keputusan Duterte kanggo metu saka balapan kasebut bisa ngatasi cara putrine Sara Duterte-Carpio kanggo nyalonake jabatan kasebut ing negara kasebut.

76 taun Duterte, sing wis dadi presiden Philippines wiwit 2016, ora nduweni hak kanggo golek istilah liya ing pemilihan presiden taun ngarep, nanging bisa nyalonake dadi wakil presiden negara kasebut ing pemilihan taun ngarep.

Sanajan partai PDP-Laban sing keputusane milih nominasi Duterte kanggo posisi wakil presiden, dina Sabtu ngumumake yen dheweke ora bakal nyalonake VP, ujar manawa keputusan iki digawe kanggo nanggepi "kekarepan publik."

"Dina iki, aku ngumumake pensiun saka politik," ujare, tampil ing pusat Komisi pemilihan ing ibukutha Manila karo Senator Senator Christopher 'Bong' Go, sing dadi calon wakil presiden partai PDP-Laban.

"Sentimen… sing gedhe banget saka Filipina yaiku aku ora mumpuni lan bakal nglanggar konstitusi kanggo nyingkiri ukum, semangat konstitusi" kanggo nyalon dadi wakil presiden, dheweke negesake.

DuterteKeputusan kanggo metu saka balapan kasebut bisa ngilangi cara putrine Sara Duterte-Carpio kanggo nyalonake jabatan kasebut ing negara kasebut.

Duterte-Carpio sadurunge ujar manawa dheweke ora bakal nyalon dadi presiden amarga dheweke wis setuju karo bapake yen mung siji sing bakal melu pemilihan nasional tanggal 9 Mei 2022. Mula, ora ana Presiden Duterte milih kertu kasebut saiki bisa ngidini dheweke mlebu balapan.

Sengaja, bocah umur 43 taun kasebut ngganteni bapake dadi walikota Kota Davao nalika Duterte dadi presiden Filipina limang taun kepungkur. Dheweke uga dadi kepala kutha antara 2010 lan 2013.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar