SESI LANGSUNG LIVE 01 DEC 1.00 EST | 06.00 pm UK | 1000 pm UAE
COVID 19 Omicron lan Pariwisata 

Melu  ing Zoom klik kene

Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel News Teknologi Pariwisata Singapur Warta Breaking UK USA Breaking News

Didol Domain Facebook.com: Cyberattack

Facebook didol
ditulis dening Linda S. Hohnholz

"Facebook bisa uga disusupi. Domain didaftar menit kepungkur kanggo didol. Wong ing perusahaan kasebut kudu ngrusak A dns utawa AAA. Sanajan, domain isih bisa diatasi nanging ping katon f * & @ # d. Aku ngira iki serangan serius lan bisa uga sawetara wektu. ”

Print Friendly, PDF & Email
  1. Ing DomainTools, situs web facebook ditampilake minangka "didol."
  2. Facebook negesake marang para pangguna manawa ngerti babagan masalah akses menyang layanan lan njaluk ngapura.
  3. Pangguna disambut karo pesen kesalahan kayata: "Nuwun sewu, ana kesalahan," "Kesalahan Server 5xx," lan liya-liyane sing duwe layanan ing saindenging jagad saiki.

Iki minangka pangandikane pangguna @MdeeCFC ing Twitter sawetara jam kepungkur, amarga bagean-bagean ing jagad iki ngatasi frustasi serangan global ing facebook, whatsapp, Instagram, lan ing Internet uga akeh.

Ing DomainTools, situs web facebook ditampilake minangka "didol." Iki uga ditampilake didol ing registrar domain ritel lan panyedhiya layanan web Unregistry Market sing makaryakke ing GoDaddy.

Facebook negesake marang para pangguna manawa ngerti babagan masalah akses menyang layanan lan njaluk ngapura. Facebook, Instagram, lan WhatsApp saiki lagi aktif kanggo pangguna ing saindenging jagad. Ana pesen kesalahan ing kabeh telung layanan ing aplikasi iOS uga ing web. Pangguna disambut pesen kesalahan kayata: "Nuwun sewu, ana kesalahan," "Kesalahan Server 5xx," lan liya-liyane. Nalika sawetara pemadaman Facebook, Instagram, lan WhatsApp mung mengaruhi wilayah geografis tartamtu, layanan kasebut saiki wis kliwat ing saindenging jagad. Iki kalebu Amerika Serikat, Inggris, Brasil, Kuwait, lan liya-liyane.

Apa iki serangan cyber? Sampeyan kudu dadi kemungkinan.

Wartawan cybercrime Brian Krebs nganggep masalah DNS utama. Krebs nerangake manawa cathetan DNS sing ngandhani sistem babagan cara nemokake Facebook lan Instagram "ditarik esuk saka kabel-kabel router global." Nanging, ing titik iki, durung jelas kepiye kedadeyan kasebut.

Situs web Facebook, Instagram, lan WhatApp mudhun nalika taun 1830 Turki. Masalah akses menyang situs web iki isih aktif. Facebook, Instagram, Messenger, lan WhatsApp saiki wis ora aktif limang jam. Ing pembaruan paling anyar, Facebook CTO Mike Schroepfer ujar manawa Facebook "ngalami masalah jaringan lan tim bisa kerja cepet supaya bisa debug lan mulihake." Nanging, ora ana garis wektu nalika ngarepake layanan kasebut bakal bali online.

Pemadaman kasebut kanthi cepet miwiti tren ing Twitter nalika pangguna mbukak jaringan sosial sing saingan kanggo mriksa manawa pangguna liyane kena pengaruh ing wektu tundha.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda S. Hohnholz

Linda Hohnholz wis dadi editor utama eTurboNews pirang-pirang taun.
Dheweke seneng nulis lan menehi perhatian marang rincian.
Dheweke uga tanggung jawab kanggo kabeh konten premium lan rilis pers.

Ninggalake Komentar