SESI LANGSUNG LIVE 01 DEC 1.00 EST | 06.00 pm UK | 1000 pm UAE
COVID 19 Omicron lan Pariwisata 

Melu  ing Zoom klik kene

Airlines Airport aviation Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis angkara Warta Breaking Eritrea Warta Breaking Ethiopia Warta Pamrentah News wong Keslametan Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News

Ethiopian Airlines dituduh ngirim senjata ilegal menyang Eritrea

Ethiopian Airlines dituduh ngangkut senjata kanthi ilegal menyang Eritrea
Ethiopian Airlines dituduh ngangkut senjata kanthi ilegal menyang Eritrea
ditulis dening Harry Johnson

Yen bener, klaim kasebut nglanggar undang-undang penerbangan internasional, sing nglarang nggunakake pesawat sipil kanggo ngeterake gaman militer.

Print Friendly, PDF & Email
  • Penyelidikan CNN negesake manawa Ethiopian Airlines nggunakake pesawat kanggo ngeterake senjata menyang lan saka Eritrea.
  • Yen bener, skandal kasebut bisa mbebayani keanggotaan Ethiopian Airlines ing Star Alliance sing nguntungake.
  • Ethiopian Airlines negesake manawa "tundhuk tenan karo kabeh peraturan penerbangan sing gegandhengan karo Penerbangan Nasional, regional lan Internasional".

Pembawa bendera Ethiopia dituduh nglaporake laporan investigasi CNN babagan ilegal ngangkut senjata saka Ethiopia menyang Eritrea nalika perang sipil getih ing Tigray.

Penyelidikan CNN nyebutake "dokumen kargo lan manifes," lan "akun saksi mata lan bukti fotografi" sing ngonfirmasi senjata diangkut menyang Ethiopian Airlines pesawat antara bandara internasional ing Addis Ababa lan bandara Eritrean ing Asmara lan Massawa ing November 2020.

Nalika ditinjau ing waybills, outlet berita nemokake manawa "paling ora nem acara - wiwit tanggal 9 November nganti 28 November - Ethiopian Airlines tagihan kementerian pertahanan Ethiopia puluhan ewu dolar kanggo barang-barang militer sing bakal dikirim menyang Eritrea. ”

Air waybills, yaiku dokumen sing ngiringi barang sing dikirim karo kurir udara internasional kanggo menehi informasi rinci babagan pengiriman lan ngidini dilacak, nuduhake manawa peralatan sing dikirim kalebu bedhil, amunisi, lan uga kendaraan lapis baja khusus.

Syarat lan singkatan kalebu "Isi ulang militer," "AM" kanggo amunisi lan "RIFFLES" (salah ejaan bedhil) muncul ing dalan, miturut investigasi CNN, sing uga nyebutake wawancara karo karyawan maskapai sing ngonfirmasi syarat kasebut.

Mantan Ethiopian Airlines buruh kargo marang penyidik:

"Mobil kasebut yaiku pickup Toyota sing bisa digunakake kanggo sniper. Aku entuk telpon saka direktur ngatur bengi-bengi ngandhani aku kanggo nangani kargo kasebut. Prajurit teka jam 5 esuk kanggo miwiti ngemot loro truk gedhe sing sarat gaman lan pickup. Aku kudu mandheg pesawat menyang Brussels, a Boeing Pesawat kargo 777, sing diisi kembang, mula kita mbongkar separo barang sing bisa rusak supaya bisa dadi gegaman gegaman. ”

Ethiopian Airlines nolak kedadeyan kasebut, kanthi pratelan "tundhuk tenan karo kabeh peraturan penerbangan nasional, regional lan internasional" lan "miturut pengetahuan lan rekor sing paling apik, dheweke ora ngeterake persenjataan perang ing rute kasebut kanthi rute apa wae. pesawat kasebut. "

Pratelan paling anyar iki minangka langkah sing bisa ditemokake saka pratelan maskapai kasebut sadurunge kanthi terang-terangan nolak manawa dheweke ngeterake senjata nalika konflik kasebut.

Yen bener, pratelan investigasi kasebut nglanggar undang-undang penerbangan internasional, sing nglarang nggunakake pesawat sipil kanggo ngeterake gaman militer. Iki uga bisa ngancam keanggotaan Airlines Ethiopian ing Star Alliance sing nguntungake, klompok 26 maskapai global.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar

1 Komentar

  • Saiki ora bener, kabeh iki politik pamrentah Ethiopia, dheweke duwe pesawat militer kenapa nggunakake maskapai Ethiopia, iki politik coba liyane.