SESI LANGSUNG LIVE 01 DEC 1.00 EST | 06.00 pm UK | 1000 pm UAE
COVID 19 Omicron lan Pariwisata 

Melu  ing Zoom klik kene

aviation Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah India Breaking News News Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan

India Nggawe Penerbangan Drone sing Efektif Kanggo Aktifake Kabecikan sing Apik

Industri drone India
ditulis dening Anil Mathur - eTN India

Pak Jyotiraditya Scindia, Menteri Penerbangan Sipil India, dina iki ujar manawa peran pamrentah wis diganti miturut kepemimpinan Perdana Menteri Narendra Modi, lan saiki digunakake minangka enabler, lan dudu regulator, ndeleng pendekatan anyar adhedhasar bukti nggawe kebijakan kanggo drone.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Teknologi mbengung bakal nggawa wong-wong sing urip ing sisih tengah pembangunan.
  2. Ana rencana nggunakake drone kanggo memetakan ewonan desa sing bakal menehi industri drone India dadi dorongan gedhe.
  3. Ing panggunaan saiki, drone bakal efektif nyediakake vaksin, saengga bisa nambah dorongan vaksinasi.

Ngatur sesi babagan "Drone for Public Good - Mass Awcious Program," bebarengan diatur karo Federasi Kamar Dagang lan Industri India (FICCI) lan lembaga keuangan pembangunan (DFI) kanthi kolaborasi karo Forum Ekonomi Dunia, Pak Scindia ujar manawa teknologi promosi penting lan teknologi drone bakal nggawa wong-wong sing manggon ing wates ing pembangunan. "Drone duwe peran penting kanggo nggandhengake masarakat saka dawa lan jembaré negara kasebut," jarene.

India minangka negara, jarene Pak Scindia, umume wis dadi pengikut evolusi inovasi utawa teknologi. Iki minangka pertama kaline kita kepengin dadi pimpinan, ujare Menteri Penerbangan Sipil.

Aturan drone anyar, diiringi ing wektu sing cendhak banget karo skema insentif produksi (PLI) kanggo drone, menehi industri pabrikan domestik sing anyar. "Ambang 40 persen nilai tambah kanggo sektor kasebut menehi kauntungan unik kanggo miwiti penerbangan," ujare Pak Scindia.

Sabanjure, dheweke ujar manawa supaya teknologi apa wae sing dibutuhake, dibutuhake 3 langkah - struktur kabijakan, insentif pendanaan, lan struktur permintaan. Pamrentah India, ujare uga, miturut Survei Desa lan Pemetaan kanthi Teknologi Apik ing Wilayah Kampung (SVAMITVA) rencana nggunakake drone kanggo memetakan ewonan desa sing bakal menehi industri drone India dadi dorongan gedhe.

India duwe sawetara wilayah sing angel digayuh, lan drone bakal efektif nyediakake vaksin, saengga bisa nambah dorongan vaksinasi, tambah menteri kasebut. "Pamrentah wis digunakake minangka pelanggan jangkar kanthi nggunakake vaksin lan pemetaan lan nggawe struktur panjaluk kanggo teknologi drone ing India," ujare Pak Scindia. Pamrentah nyetujoni Skema PLI kanggo industri drone bakal nggawa investasi seger lan ningkatake lapangan kerja ing India, ujare menteri kasebut. Dheweke ujar manawa teknologi drone saiki wis uwal lan ndhesek badan industri supaya teknologi kasebut bisa digunakake.

Mr. Rajan Luthra, Ketua Komite FICCI Drone lan Kantor Ketua - Kepala Proyek Khusus, Reliance Industries, Ltd., ujar manawa pertanian minangka salah sawijining sektor sing paling penting ing India sing duwe potensi pasar gedhe lan panggunaan drone kanggo pertanian bakal menehi mupangat sing signifikan kanggo para petani lan masarakat biasa.

Vignesh Santhanam, Aerospace and Drones, Forum Ekonomi Dunia, ujar manawa drone kudu nambah sistem riset agri kanggo ndhukung sektor kasebut kanthi paningkatan produksi lan pendhudhukan populasi pedesaan kanggo panguripan aman nalika dadi mercusuar kanggo teknologi IR kaping papat.

Pak Smit Shah, Direktur Kemitraan, DFI, ujar, "Kita nampi gaweyan Menteri minangka mitra industri iki." 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Anil Mathur - eTN India

Ninggalake Komentar