SESI LANGSUNG LIVE 01 DEC 1.00 EST | 06.00 pm UK | 1000 pm UAE
COVID 19 Omicron lan Pariwisata 

Melu  ing Zoom klik kene

Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Caribbean Warta Pamrentah Kabar Olahraga Industri Hospitality Warta Breaking Jamaika News wong Mbangun maneh Pariwisata Pirembagan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur

Ngurangi Efek Negatif COVID-19 ing Pariwisata Saiki

Bartlett muji NCB nalika ngluncurake inisiatif Portofolio Dampak Respon Pariwisata (TRIP)
Menteri Pariwisata Jamaika Hon. Edmund Bartlett
ditulis dening Linda S. Hohnholz

Menteri Pariwisata Jamaika, Hon. Edmund Bartlett, nggawe presentasi menyang Kongres Menteri Inter-Amerika XXV lan Pejabat Pariwisata Tingkat Tinggi dina iki, 6 Oktober 2021. Presentasi iki digawe minangka bagean saka Sesi Pleno 3: Strategi kanggo nyuda efek negatif COVID-19 babagan Pariwisata: Insentif lan dhukungan kanggo perusahaan sing gegandhengan karo pariwisata.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Jamaika sadurunge wis menehi informasi babagan strategi lan upaya pamrentah kanggo nyuda dampak negatif saka pandemi ing sektor pariwisata.
  2. Pamrentah Jamaika uga wis ngutamakake pitulung kanggo perusahaan mikro, cilik lan menengah.
  3. Campur tangan Menteri ing kesempatan iki fokus ing pentinge vaksin kanggo pemulihan ekonomi global lan pariwisata.

Ditampilake ing kene ujar Menteri Bartlett:

Matur nuwun, Ibu Kursi.

Delegasi Jamaika, ing rapat OAS lan CITUR sadurunge, wis menehi informasi babagan strategi lan upaya pamrentah kanggo nyuda dampak negatif saka pandemi kasebut sektor pariwisata. Iki wis ngliwati langkah-langkah inovatif kanggo jangka panjang kayata koridor ketahanan pariwisata kanggo njaga kegiatan pariwisata kanggo sektor kasebut uga paket stimulus $ 25 milyar kanggo ekonomi sing luwih akeh, kanthi alokasi Grant Pariwisata kanggo mbantu bisnis sing operasi ing sektor kasebut kena pengaruh COVID-19. Pamrentah Jamaika uga wis menehi prioritas pitulungan kanggo perusahaan mikro, cilik lan menengah, kanthi negesake manawa bisnis kasebut dadi tulang punggung ekonomi Jamaika.

Campur tanganku ing acara iki bakal fokus ing elemen liya sing paling penting kanggo mbalekake ekonomi global lan pariwisata—vaksin. Kita nyorot panggilan kasebut, ing wulan Juni taun iki, dening Kepala Dana Moneter Internasional (IMF), Bank Dunia (WB), Organisasi Kesehatan Dunia (WHO) lan Organisasi Perdagangan Dunia (WTO) kanggo investasi $ 50 milyar kanggo vaksin adil. distribusi sing bisa ngasilake pangasilan ekonomi AS $ 9 triliun ing taun 2025. Delegasi saya kanthi tulus percaya manawa "ora bakal ana pamulihan kanthi wiyar tanpa mungkasi krisis kesehatan. Akses vaksin minangka kunci kanggo kalorone. "

Sayangnya, ing tahap iki pandemi, ketimpangan vaksin isih ana sanajan luwih saka 6 milyar dosis vaksin sing disebar, mayoritas ing negara-negara berpenghasilan tinggi, nanging negara-negara paling miskin duwe kurang saka 1% populasi sing divaksinasi. Kita setuju manawa vaksinasi global sing adil ora mung penting moral nanging uga duwe pangertèn ekonomi jangka panjang. Amarga ciri khas pandemi, lan COVID-19, khususe, ora ana pariwisata global sing berkelanjutan utawa berkelanjutan ing negara-negara sing duwe penghasilan luwih murah. Iki minangka premis Agenda Pembangunan Berkelanjutan 2030 - supaya ora lali. Ing babagan iki, kita nampani lan matur nuwun banget amarga hadiah vaksin saka mitra sing wis maju lan bakal negesake manawa hadiah kasebut kudu tepat wektu lan efektif, kanthi ngelingi tanggal vaksin sing bakal kedaluwarsa.

Miturut Organisasi Pariwisata Dunia PBB (UNWTO) awal minggu iki, peluncuran vaksinasi global maju minangka salah sawijining faktor tandha-tandha rebound sing dinikmati pariwisata internasional ing wulan Juni lan Juli 2021. Edisi paling anyar saka Barometer Pariwisata Dunia UNWTO nuduhake manawa kira-kira 54 yuta turis nyebrang wates internasional ing Juli 2021, mudhun 67% saka Juli 2019, nanging isih ana asil paling kuat wiwit April 2020.

Delegasi saya seneng ngelingake manawa wilayah kita ing Amerika ndeleng penurunan sing luwih murah saka wisatawan internasional 68% dibanding wilayah liyane, kanthi Karibia nampilake kinerja paling apik ing antarane subregion donya. Iki minangka warta sing nyengkuyung supaya ngerti babagan dalan supaya bisa terus pulih. Minangka Direktur Jenderal Ikonyo-Iweala saka Organisasi Perdagangan Dunia ujar, "pemulihan ekonomi lan perdagangan berkelanjutan mung bisa ditindakake kanthi kabijakan sing njamin akses global vaksin kanthi cepet."

WHO wis negesake tonggak penting kanggo entuk vaksinasi global 40% nganti Desember 2021 lan 70% ing wulan Juni 2022 kanggo mungkasi pandemi kasebut. Kita duwe alat sing dibutuhake, lan mripat kudu dadi hadiah kanggo slamet lan sukses generasi iki lan mbesuk.

Nalika ngadhepi distribusi vaksin sing ora adil ing antarane negara-negara maju sing maju lan negara-negara sing duwe penghasilan luwih murah ing Global South, kita bakal nemoni tantangan tambahan ragu-ragu vaksin ing antarane sawetara warga negara kita. Masyarakat asring wedi karo banyu sing ora bisa dipetakan, utamane sing gegandhengan karo kesehatane, lan informasi salah nyebabake rasa wedi iki.

Ing Jamaika, kanthi populasi meh 3 yuta, kita wis ngirim 787,602 dosis, kanthi mung 9.5% populasi kacathet minangka divaksinasi. Pamrentah nggunakake olahpesen kreatif kanggo ngandhani warga lan nyengkuyung vaksinasi. Kemitraan publik-pribadi wis digawe intensif kanthi perjanjian sing ditandatangani karo perusahaan kanggo mbantu drive vaksinasi ing wilayah sing asring diperdagangkan kayata supermarket lan area blanja kanggo nggampangake akses menyang vaksin. Kita ngelingi luwih rentan ing antarane kita lan ing babagan iki, layanan vaksinasi seluler wis dileksanakake kanggo nggayuh pedesaan lan kluwarga sing mlarat, wong tuwa lan penyandang cacat sing bisa uga ora gampang lelungan kanggo vaksinasi.

Khusus ing industri pariwisata, Pasukan Tugas Vaksinasi Pariwisata digawe minangka demonstrasi kemitraan antarane sektor publik (Menteri Pariwisata) lan sektor swasta (Inisiatif Vaksin Sektor Swasta lan Hotel Jamaika lan Asosiasi Turis) kanggo nggampangake COVID-19 kanthi sukarela vaksinasi kabeh 170,000 tenaga pariwisata. Iki minangka target ambisius; Nanging, kita tetep ora kuwatir kaya telung dina pisanan program, luwih saka 2000 pekerja divaksinasi.

Kursi Ibu,

Delegasi saya ngelingi peran sing ditindakake dening "politik pandemi" sing bisa ngalangi upaya pemulihan kita. Ing babagan iki, koordinasi lan kerja sama internasional minangka kunci kanggo njamin pangenalan global babagan vaksin sing aman lan efektif supaya ora mbedakake diskriminasi kanggo inokulasi lan lelungan. Aku pengin negesake maneh babagan diskriminasi. Pandemi iki nyoroti lan nambah ketimpangan sing ana ing njero lan ing antarane negara. Kawicaksanan lan program kita kudu diaspal kanggo nglindhungi urip lan mata pencaharian kanggo ningkatake kualitas urip lan pembangunan berkelanjutan.

Pariwisata minangka perdagangan layanan penting banget kanggo negara-negara ing Karibia lan Amerika kanggo menehi kontribusi kanggo tenaga kerja, PDB lan generasi devisa. Minangka sektor sing akeh tenaga kerja lan intensif kanggo wong, bathi lan kerugian kita gampang banget dibayangke kanthi esem lan desahane para pekerja lan turis. Yen kita ngutamakake wong, kita bisa nemokake dalan, nanging mung bisa kemitraan lan kerja sama ing kabeh level.

Pamrentah Jamaika negesake maneh komitmene kanggo prinsip multilateralisme ing Organisasi Amerika Serikat (OAS) lan organisasi internasional liyane. Kita ora bakal entuk kabijakan vaksin kanthi bener tanpa kerja sama. Kita ora bakal bisa ndeleng pemulihan sing efektif tanpa kerja sama. Aku ngajak kabeh negara sing diwakili dina iki kanggo nimbang kasunyatan lan kepiye cara supaya kita bisa kerja bareng supaya luwih kuwat lan luwih tangguh.

Matur nuwun, Ibu Kursi.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Linda S. Hohnholz

Linda Hohnholz wis dadi editor utama eTurboNews pirang-pirang taun.
Dheweke seneng nulis lan menehi perhatian marang rincian.
Dheweke uga tanggung jawab kanggo kabeh konten premium lan rilis pers.

Ninggalake Komentar