SESI LANGSUNG LIVE 01 DEC 1.00 EST | 06.00 pm UK | 1000 pm UAE
COVID 19 Omicron lan Pariwisata 

Melu  ing Zoom klik kene

Airlines aviation Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis rapat News Mbangun maneh Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan Warta Breaking UAE Kabar Breaking Uganda

Uganda Airlines Penerbangan Anyar menyang Dubai Sampurna Kanggo Ekspo

Presiden Uganda HE Yoweri T. Kaguta Museveni
ditulis dening Tony Ofungi - eTN Uganda

Uganda Airlines ngluncurake penerbangan perdana menyang Dubai dina Senen, 4 Oktober 2021, saka Bandara Internasional Entebbe. Peluncuran rute Entebbe / Dubai wis pas kanggo wiwitan Dubai Expo 2020 sing mlaku 6 wulan wiwit tanggal 5 Oktober 2021, nganti 31 Maret 2022, ing ngendi Uganda ditawani lantai 213 meter 2 meter persegi Paviliun ing Distrik Tematik Kesempatan.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Penerbangan iki minangka rute internasional pertama kanggo maskapai nasional wiwit maskapai kasebut dirubah ing taun 2018.
  2. Penerbangan perdana menyang Dubai wis ditundha dening pandemi COVID-19.
  3. Presiden Uganda, HE Yoweri T. Kaguta Museveni, kalebu kepala negara sing ngluncurake paviliun Uganda ing Expo Dubai 2020.

Kapabilitas 289 Airbus Neo A 300-800 seri mlebu ing langit udakara jam 12:18 sore kanthi 76 penumpang ing kana kalebu Menteri Pariwisata Margasatwa lan Antiquities, terhormat Tom Butime, sing menehi rute internasional pertama kanggo maskapai nasional kasebut wiwit maskapai kasebut dirombak ing taun 2018. Penerbangan kasebut diwiwiti dening Menteri Negara Bagian kanggo Pekerjaan lan Transportasi, Honoured Fred Byamukama, sing ngakoni manawa penerbangan perdana menyang Dubai wis ditundha dening pandemi COVID-19.

Nalika tekan ing Bandara Internasional Dubai, Wakil CEO Dubai Bandara, Jamal Al Hai, nampani delegasi Uganda kalebu terhormat Tom Butime; CEO Tumindak Uganda Airlines, Jennifer Bamuturaki; Abdalla Hassan Al Shamsi, Duta Besar UEA ing Uganda; lan Zaake Wanume Kibedi, Duta Besar Uganda menyang UEA.

Presiden Uganda, HE Yoweri T. Kaguta Museveni, kalebu kepala negara sing ngluncurake paviliun Uganda. Nalika nindakake upacara pembukaan Dina Nasional Uganda sajrone pesen marang jagad, yaiku Uganda wis siyap kanggo investasi, siyap kanggo bisnis sing didhukung laba, lan saiki saiki. Ketemu warga Uganda sing manggon ing UEA, Presiden janji yen Pamrentah Uganda bakal nggawe investasi finansial lumayan liwat SACCO (Organisasi Koperasi Tabungan lan Kredit) kanggo mbiyantu ngakses utangan utawa Uganda nalika nandhang kasusahan. Ana 40,000 wong Uganda sing manggon ing UEA melu perdagangan produk adhedhasar agro kalebu alpukat, nanas, kopi, kakao, produk susu, teh, lan logam mulia sing mundhak saka US $ 300 yuta ing taun 2009 dadi US $ 1.85 milyar ing taun 2020. Uga ana sawetara wong Uganda ing lapangan kerja ing keramahan, keamanan, trampil, lan tenaga kerja omah.

Ngonfirmasi maneh pesen Presiden, Kepala Eksekutif Otoritas Investasi Uganda, Bob Mukiza, ujar: "Dina iki kita luwih gedhe tinimbang apa sing diarepake. Kita teka menyang Dubai Expo 2020 kanggo nuduhake manawa Uganda siyap kanggo bisnis, teka ing Uganda minangka investor, lan kita bakal nggawa sampeyan liwat proses kasebut. Kita wis mlebu luwih saka 600 yuta tawaran, lan kita arep mlebu luwih saka 4 milyar transaksi. Iki tegese Uganda yaiku dudu kerja saben-saben sing menehi upah minimum, nanging kita kudu nyedhiyakake katrampilan kanggo para industriis sing bakal teka.

Ing plancongan pariwisata, Lilly Ajarova ngupayakake bisnis ing paviliun Uganda sing ditemoni karo Pak Fahim Jalali, Kepala Petugas Bisnis Kelas Jet, perusahaan penerbangan sing ana ing Dubai, lan Wakil Presiden Liburan Emirat, plancongan operator tur Emirat. Maskapai penerbangan, antara liya janjian. Uga makili sektor pariwisata lan perhotelan yaiku Susan Muhwezi, Ketua Asosiasi Pemilik Hotel Uganda (UHOA); Lydia Nandudu saka Nkuringo Safaris; lan saka Dewan Pariwisata Uganda, Sandra Natukunda PRO, Daniel Irunga, lan Herman Olimi sing ngatur posisi pariwisata.

CEO Papan Promosi Ekspor Uganda, Elly Twineyo Kamugisha, siyap kanggo nampilake tampilan layar tutul interaktif manuk, kera, lan primata Uganda ing paviliun Uganda.

Ing sisih njaba Expo Dubai 2020 ana Forum Pariwisata, Dagang, lan Investasi sing dianakake tanggal 5 Oktober sing nampilake jaringan bisnis-kanggo-bisnis (B2B) lan bisnis-menyang-pemerintah (B2G) lan panel wanita terkenal kalebu liyane ing Uganda's Veterinary Dr. Gladys Kalema Zikusooka, Direktur CTPH (Konservasi Liwat Kesehatan Masyarakat), lan Gorilla Coffee Brand menehi swara ing sesi perubahan iklim tanggal 4 Oktober kanthi tema "Defender Pertama Ibu Alam: Wanita sing Mimpin Pertarungan kanggo Nylametake Planet Kita."

Ngwakili Uganda Airlines ing pameran kasebut, CEO Acting Jennifer Bamuturaki ujar, "…penerbangan minangka langkah ing arah sing bener kanggo perdagangan antarane negara loro. " Dheweke nambahake manawa Crane (kaya jenenge pesawat) sing mabur menyang Dubai saiki kalebu telung kelas kelas Bisnis, Premium, lan Ekonomi.

Maskapai kasebut bakal diwiwiti kanthi 3 penerbangan mingguan menyang Dubai, kanthi dina lan kaping kanthi ati-ati dipilih kanggo cocog karo kenyamanan lan konektivitas para wisatawan. Rute iki nyedhiyakake penerbangan Dubai sing luwih murah kanggo Uganda lan uga ndadekake Uganda Airlines dadi kompetisi langsung karo maskapai liyane kalebu FlyDubai, Emirates, lan Airways Ethiopian. Route Dubai minangka tambahan paling anyar kanggo Nairobi, Mombasa, Kilimanjaro, Dar es Salaam, Zanzibar, Mogadishu, Bujumbura, lan Juba metu saka Entebbe.

UEA uga dadi tujuan populer kanggo pasangan kelas menengah Uganda, klompok insentif, komunitas bisnis, lan kulawarga sing pengin ngrasakake kemewahan atraksi buatan manungsa, kaya Ferrari World, blanja, pelayaran Burj Khalifa, Atlantis, pulau-pulau Palm, lan Formula Siji sing ora repot visa dibandhingake karo tujuan sing nyedhiyakake obyek wisata sing padha mung sajrone 4 jam kanthi pesawat langsung.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Tony Ofungi - eTN Uganda

Ninggalake Komentar