SESI LANGSUNG LIVE 01 DEC 1.00 EST | 06.00 pm UK | 1000 pm UAE
COVID 19 Omicron lan Pariwisata 

Melu  ing Zoom klik kene

aviation Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Industri Hospitality India Breaking News Investments News Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Helikopter ing India: Luwih apik kanggo Infrastruktur lan Pariwisata

Helikopter ing India
ditulis dening Anil Mathur - eTN India

Kebijakan Helikopter 10 poin anyar, "Helicopter Accelerator Cell," diumumake lan digawe dening Menteri Penerbangan Sipil India.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Helikopter duwe peran penting ing pangembangan ekonomi lan minangka bagean penting ing ekosistem penerbangan sipil.
  2. Koridor helikopter bakal disiyapake ing 10 kutha kanthi 82 rute, 6 khusus, kanggo diwiwiti.
  3. Helipad kudu dipasang ing sadawane dalan tol kanggo ngungsi korban kacilakan kanthi 3 jalur tol sing wis diidentifikasi.

Pak Jyotiraditya Scindia, Menteri Penerbangan Sipil, dina iki ujar manawa konsep helikopter kasebut ora anyar ing India, nanging kudu dikembangake kanthi struktur sing bakal nggawe industri bisa kerja bareng karo pamrentah kanggo ngabdi marang masarakat. Penembusan helikopter ing negara kasebut kudu dadi prioritas, jarene. Dheweke nambahake manawa lanskap kudu diwenehake supaya operator bisa menehi layanan kanthi semangat kewarganegaraan sejati, lan pikiran kudu ditindakake kanthi tumindak.

Ngarahake KTT Helikopter FICCI kaping 3 taun 2021, “[email dilindhungi]: Nyepetake Wutah Industri Helikopter India lan Nambah Konektivitas Udara, ”Pak Scindia ngumumake Kebijakan Helikopter 10 langkah anyar. Ngandharake babagan kabijakan kasebut, Pak Scindia nyathet manawa Sel Akselerator Helikopter khusus wis digawe dening Menteri Penerbangan Sipil sing bakal mriksa kabeh masalah industri ing sektor kasebut.

Salajengipun, Menteri ngumumake manawa minangka bagean saka kebijakan iki, kabeh biaya pendaratan bakal dibatalake lan setoran parkir bakal dibalekake. "Kita bakal dadi sumber daya sing bisa digunakake kanggo nggampangake tuwuhing sampeyan. Langkah kaping telu saka kabijakan kasebut bakal mesthekake yen para pejabat AAI lan ATC bisa nyedhaki industri kasebut supaya kita bisa njamin manawa pelatihan sing cukup diwenehake marang kabeh wong babagan masalah helikopter, "jarene.

Supaya gampang usaha, Menteri ngandhani yen ana klompok penasihat wis digawe nganggo helikopter. "Titik nyeri industri bakal ditangani ing sekretaris utawa levelku. Masalah lan peraturan sing wis kadaluwarsa bakal dirawat, ”jarene.

Pak Scindia nambahake manawa 4 Heli Hubs lan Unit Latihan bakal disiyapake ing Mumbai, Guwahati, Delhi, lan Bangalore. Dheweke uga ujar manawa Helicopter Corridors bakal disiyapake ing 10 kutha kanthi 82 rute. Kementerian saiki bakal miwiti operasi ing 6 rute khusus kanggo miwiti. Rute utama sing diidentifikasi yaiku Juhu-Pune, Pune- Juhu, Pacuan Kuda Mahalaxmi - Pune, Pune - Pacuan Kuda Mahalaxmi, Gandhinagar - Ahmedabad, lan Ahmedabad - Gandhinagar.

Pak Scindia uga ujar manawa Helipads bakal disiyapake ing dalan sing wis diidentifikasi supaya evakuasi korban kacilakan bisa langsung ditindakake. "Jalan tol Delhi-Bombay, Ambala-Kotputli Expressway, lan Amritsar - Bathinda - Jamnagar Expressway bakal dadi bagean saka HEMS (Layanan Darurat Helikopter)," ujare Menteri.

Heli-Disha, buklet Materi Pandhuan Administratif Operasi Helikopter Sipil, sing diluncurake ing acara kasebut, bakal diwenehake marang saben kolektor ing saben distrik negara kasebut, ujare Menteri. Iki bakal njamin kesadharan digawe ing pamrentahan kabupaten, ujare.

Warta Heli Seva terpusat uga diresmekake ing acara kasebut minangka bagean saka Kebijakan Helikopter anyar. Peta dalan Layanan Kesehatan Darurat Heli (HEMS) uga dirilis ing acara kasebut.

Jenderal (Dr.) VK Singh (Retd.), Menteri Negara, Menteri Penerbangan Sipil, lan Menteri Negara, Menteri Jalan, Transportasi lan Dalan Raya, Pamrentah India, ujar manawa helikopter duwe utilitas dhewe. Pangopènan lan pangopènan, larang banget lan mula ora digunakake kanggo lalu lintas penumpang. "Kita ngarep-arep supaya bisa nyuda biaya lan nggawe ekonomi bisa urip. Iki minangka sektor sing butuh dorongan lan kudu luwih maju babagan hal sing bisa digunakake, "tambahnya.

Pushkar Singh Dhami, Kepala Menteri, Pamrentah Uttarakhand, ujar manawa Uttarakhand gumantung karo pariwisata kanggo perekonomiane, sing butuh konektivitas sing paling apik. "Kita golek helikopter kanggo nyambungake wong. Kita nyoba nggawe helikopter dadi kendaraan umum lan tujuane nyedhiyakake layanan paling apik nalika nerangake helikopter," jarene.

Satpal Singh Mahara, Menteri Pariwisata, Irigasi, Budaya, lan Ketua, Papan Pengembangan Pariwisata Uttarakhand, ujar manawa kanggo nambah konektivitas, pamrentah nggawe upaya supaya kapal laut bisa teka ing Nanak Sagar. "Iki bakal mbantu nggawe konektivitas. Negara kasebut tujuane dadi panyedhiya layanan. "Kita uga njaluk Bandara Internasional dibangun ing Haridwar," jarene.

Usha Padhee, Sekretaris Bersama, Menteri Penerbangan Sipil, Pamrentah India, Helikopter, nyathet sawetara prakarsa sing ditindakake dening Menteri Penerbangan Sipil. "Cell Helicopter Accelerator Cell bakal nyedhiyakake platform kanggo kabeh mitra industri supaya bisa kerja bareng lan kerja sama karo pamrentah. Ngomong babagan Heli Sewa, Ibu Padhee ujar manawa situs kasebut bakal dadi game changer amarga terus nggunakake lan memperkaya isine. "Situs iki adhedhasar panjaluk para operator, lan kita ngarepake manawa helikopter kanggo helikopter bakal ditindakake kanthi cepet," ujare.

Pak Dilip Jawalkar, CEO, Papan Pengembangan Pariwisata Uttarakhand, ujar manawa peran helikopter iku penting banget, utamane ing wilayah terpencil lan perbukitan kaya Uttarakhand. Taksi Heli nambahake dimensi inklusif, utamane kanggo warga tuwa, bocah lan uga sing beda-beda. Helikopter nyedhiyakake mode konektivitas paling cepet menyang wilayah sing adoh lan ora bisa diakses lan duwe peran utama ing manajemen manajemen bencana lan penyelamatan ing negara kasebut.

Pak Sanjeev Kumar, Ketua, Otoritas Bandara India, ujar manawa helikopter duwe peran penting ing pangembangan ekonomi lan minangka bagean penting penerbangan sipil ekosistem.

Dr. RK Tyagi, Ketua, Task Force Penerbangan Umum FICCI, lan Mantan Ketua, Hindustan Aeronautics Limited (HAL), lan Pawan Hans Helicopters Limited (PHHL), ujar manawa India saiki duwe kekuatan armada saka 236 helikopter sing dipisahake karo 73 operator. "Iki minangka industri sing fragmentasi mung karo 3 operator sing duwe luwih saka 10 helikopter. India kudu duwe luwih saka 5,000 helikopter kanthi jumlah sing darmabakti kanggo layanan medis darurat, lan angger-anggering Toret, "jarene.

Pak Remi Maillard, Ketua, Komite Penerbangan Sipil FICCI, lan Presiden lan MD, Airbus India, ujar manawa topografi lan panyebaran populasi India ndadekake negara helikopter sing ideal. "Helikopter minangka bagean sing berkembang apik ing pirang-pirang ekonomi ing donya, nanging pasar helikopter pancen nyuda ing India. Helikopter isih dianggep minangka dolanan mewah kanggo wong sugih. Pamrentah lan industri kudu ngganti persepsi helikopter - kanggo mbentuk helikopter dadi posisi sing bisa ditampa kanthi luwih gedhe, "jarene.

Dilip Chenoy, Sekretaris Jenderal, FICCI, ujar manawa industri penerbangan sipil ing India wis berkembang minangka salah sawijining industri paling cepet ing negara kasebut. "Helikopter bisa uga duwe peran penting ing pangembangan ekonomi, lan pinunjul saka helikopter tikel amarga karakteristik operasi kerajinan rota uga sifat penanganan ing kahanan kacepetan udara sing kurang," tambahnya.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Anil Mathur - eTN India

Ninggalake Komentar