Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Warta Breaking Libanon News wong tanggung jawab Keslametan Teknologi Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Libanon dadi peteng sawise listrik mati banget

Libanon dadi peteng sawise listrik mati banget
Libanon dadi peteng sawise listrik mati banget
ditulis dening Harry Johnson

Rong pembangkit listrik entek bahan bakar amarga pamrentah ora duwe mata uang asing kanggo mbayar pemasok energi asing. Kapal sing nggawa minyak lan gas dilaporake nolak dermaga ing Libanon nganti pambayaran pangiriman wis digawe kanthi dolar AS.

Print Friendly, PDF & Email
  • Kahanan pasokan listrik wis parah banget ing Libanon sadurunge ana pemadaman.
  • Pejabat berwenang bakal nyoba nggunakake cadangan minyak militer saengga pembangkit listrik sementara bisa miwiti operasi maneh.
  • Miturut sumber resmi lokal, pemadaman listrik ing Libanon bisa nganti "pirang-pirang dina".

Libanon ngadhepi listrik parah sawise rong pembangkit listrik paling gedhe ing negara kasebut terpaksa dipateni dina iki, amarga kekurangan bahan bakar akut.

Miturut pejabat Libanon, blackout sing meh rampung ing negara sing dilanda krisis meh nem yuta dijangka terus 'sawetara dina'.

Stasiun listrik Deir Ammar lan Zahrani sing kena pengaruh wis nyedhiyakake 40% listrik Lebanon, miturut operatore, Electricité Du Liban.

"Jaringan listrik Lebanon rampung mandheg awan awan dina iki, lan ora bisa digunakake nganti Senin ngarep, utawa nganti pirang-pirang dina," ujare pejabat kasebut.

Pejabat pamrentah Lebanon bakal nyoba nggunakake cadangan minyak militer saengga pembangkit listrik bisa miwiti operasi kanthi sementara, nanging ngelingake manawa kedadeyan kasebut ora bakal kedadeyan. 

Rong pembangkit listrik entek bahan bakar amarga pamrentah ora duwe mata uang asing kanggo mbayar pemasok energi asing. Kapal sing nggawa minyak lan gas dilaporake nolak dock Libanon nganti pembayaran kanggo pangiriman wis digawe ing dolar AS.

Pound Libanon sithik 90% wiwit taun 2019, ing tengah krisis ekonomi, sing saiki saya tambah akeh. Fraksi saingan durung bisa mbentuk pamrentahan sajrone 13 wulan wiwit jeblugan sing mateni ing pelabuhan Beirut, mung nemokake umum sawise disetujoni kabinet anyar ing wulan September. 

Kahanan pasokan listrik wis parah ing negara kasebut sadurunge peteng total, kanthi warga mung bisa entuk listrik mung rong jam saben dinane.

Sawetara warga wis ngandelake generator diesel pribadi kanggo nguatake omah, nanging peralatan kasebut kurang akeh ing negara kasebut.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar