SESI LANGSUNG LIVE 01 DEC 1.00 EST | 06.00 pm UK | 1000 pm UAE
COVID 19 Omicron lan Pariwisata 

Melu  ing Zoom klik kene

Warta Breaking Travel budaya Industri Hospitality Hotel & Resor News Pariwisata Singapur USA Breaking News

Riwayat Hotel: Shelton Hotel New York Nuduhake Cara Masa Depan

Hotel Shelton

Sawetara bangunan pencakar langit dikagumi kaya ing 1924 Shelton Hotel ing Lexington Avenue lan 49th Street, saiki dadi New York Marriott East Side.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Kritikus setuju manawa façade 35-lantai lan desain kemunduran sing ora biasa nuduhake cara mbesuk pencakar langit.
  2. Shelton dibangun dening pangembang ambisius arsitek James T. Lee, sing uga tanggung jawab kanggo loro omah apartemen mewah: 998 Fifth Avenue 1912 lan 740 Park Avenue taun 1930.
  3. Dheweke mbah kakung saka Jacqueline Kennedy Onassis, lair Jacqueline Lee Bouvier.

Visi Pak Lee yaiku hotel bujang 1,200 kamar kanthi ciri khas klub: kolam renang, lapangan squash, kamar biliar, solarium lan rumah sakit. Dunia New York ing taun 1923 negesake manawa Shelton bakal dadi bangunan perumahan paling dhuwur ing donya.

Arsitek, Arthur Loomis Harmon, nutupi massa kasebut kanthi bata sing ora duwe warna kuning, ora kuwat, umure kaya umure wis pirang-pirang abad, lan asale saka Romanesque, Byzantine, Kristen awal, Lombard lan gaya liyane. Nanging pangritik luwih seneng amarga ngelingake "ora ana gaya arsitektur sing pasti ing jaman biyen," kaya seniman Hugh Ferriss ing The Christian Science Monitor ing taun 1923.

The Shelton minangka salah sawijining bangunan pisanan sing diwiwiti saka ukum zona taun 1916 sing mbutuhake kemunduran ing ketinggian tartamtu kanggo njamin cahya lan hawa menyang dalan. Iki nggawe bedane beda karo hotel mewah sing dirancang sadurunge owah-owahan, kayata Hotel Pennsylvania 1919, ing sebalik Stasiun Pennsylvania.

"Bangunan sing narik napas," ujare Helen Bullitt Lowry lan William Carter Halbert ing The New York Times ing taun 1924. Kritikus kasebut, Lewis Mumford, kanthi tradisional pelit karo pujian, nyebut "apik banget, seluler, tenang, kaya Zeppelin ing ngisor langit sing bening ”ing majalah Commonweal ing taun 1926.

Nanging, desain visioner bisa diwatesi, lan interior Pak Harmon katon beda karo hotel raksasa liyane ing jaman saiki: ruang santai sing amba, ruang makan kanthi langit-langit manik lan lorong sing dawa. Sepertiga kamar duwe kamar mandhi bareng, sing mesthi komplikasi ing pungkasan taun 1924, nalika Shelton ngowahi kabijakan khusus kanggo pria. Galeri dhuwur mlaku ngubengi kolam ruang bawah tanah, sing dihias nganggo jubin polikrom.

Saka 1925 nganti 1929, Georgia O'Keeffe urip ing lantai 30 ing Hotel Shelton karo bojone, fotografer Alfred Stieglitz. Kajaba karo Hotel Chelsea, angel uga mikir liyane New York City hotel sing duweni pengaruh banget marang seniman, utamane hotel sing sampeyan durung nate krungu.

Menara liwat Lexington Avenue ing antarane 48th lan 49th Streets, Shelton Hotel 31 kamar kanthi 1,200 lantai kasebut diarani bangunan pencakar langit paling dhuwur ing donya nalika dibukak ing taun 1923. Ora mung dhuwur, nanging arang banget - hotel perumahan sing elegan kanggo pria kanthi boling, meja biliar, lapangan squash, toko tukang cukur lan kolam renang.

Sing ora diragukan yaiku arti arsitektur bangunan kasebut. Kanthi landasan watu kapur rong lantai lan telung kemunduran bata sing munggah menyang menara tengah, Shelton dadi anyar. Kritikus nganggep bangunan pertama sing sukses nyayangke persyaratan zonasi taun 1916 sing menehi kemunduran supaya bangunan pencakar langit ora bakal katon apik.

Bangunan Empire State minangka salah sawijining bangunan sing dipengaruhi Shelton. Ing pungkasan taun 1977, kritikus arsitektur New York Times, Ada Louse Huxtable, ngumumake hotel kasebut minangka "gedung pencakar langit New York" sing penting.

O'Keeffe ora bisa njaluk studio sing luwih apik. Saka sarang sing kepenak, dheweke seneng banget karo mripate manuk ing kali lan gedung pencakar langit ing kutha sing tuwuh. Kaya Charles Demuth, Charles Sheeler lan seniman liyane ing jamane, O'Keeffe kepincut karo pencakar langit minangka simbol modernitas kutha, prinsip inti saka Precisionism, gaya seni modern Perang Dunia I sing ngrayakake lanskap jembatan anyar Amerika , pabrik lan gedung pencakar langit.

Ndhaptar ing Shelton, O'Keeffe nggawe paling ora 25 lukisan lan gambar pencakar langit lan pemandangan kota. Ing antarane sing paling misuwur yaiku "Bangunan Radiator — Wengi, New York," perayaan mistik pencakar langit sing hebat - lan Bangunan Radiator Amerika ireng lan emas sing saiki jenenge Bryant Park Hotel.

Arthur Loomis Harmon, arsitek Shelton, banjur mbiyantu ngrancang Bangunan State Empire. (Dheweke uga nggawe Allerton House, hotel perumahan New York ing taun 1916).

Nanging kesuwur Shelton nembak langit sawise dikunjungi kolam renang ruang paling ngisor ing taun 1926 dening seniman uwal Harry Houdini. Disegel ing kothak kaya-kaya peti mati (sanajan ana sing dilengkapi telpon yen ana kahanan darurat), Houdini diturunake menyang kolam renang lan dheweke ambruk sajrone jam setengah. Dheweke muncul kanthi jadwal, lemes nanging isih urip. "Sapa wae sing bisa nindakake," ujare menyang The New York Times.

Sanajan sejarah warna-warni lan keunikan arsitektur, The Shelton, kaya dene meh kabeh hotel sing wis tuwa ora disenengi. Mung ana 11 warga full-time ing pertengahan taun 1970an. Ing taun 1978 dadi Halloran saka properti sing dicabut kasebut. Dheweke nyewa Stephen B. Jacobs kanggo ngrancang desain interior, nganti cacahing ruangan dadi 650.

Ing taun 2007 duweke Morgan Stanley sing nyerahake operasi menyang Perusahaan Marriott.

Perusahaan arsitektur lan teknik Superstruktur duwe kampanye utama ndandani eksterior sing lagi ditindakake. Richard Moses, arsitek sing ngurus proyek kasebut, ujar manawa rincian dhuwur Mr. Harmon, kalebu kepala, topeng, griffin lan gargoyles, umume utuh, sanajan sawetara sing wis dikalahake dening elemen kasebut wis diganti.

Pak Musa ujar manawa Pak Harmon nggawe tembok rada ramping, supaya Shelton luwih kuat. Efek kasebut, meh ora bisa ditemokake ing ndhuwur, katon ing level lemah.

Interioré hotel asli taun 1924 dadi pecahan, kaya ruang tangga ing sisih tengen lobi utama. Pengadilan waluh wis ilang; ing panggonane yaiku ruangan olahraga ing lantai 35 kanthi pemandangan luar biasa. Hotel kasebut menehi jeneng kamar kanggo Arthur Loomis Harmon, Alfred Stieglitz lan Georgia O'Keeffe.

Stanley Turkel ditunjuk dadi Sejarawan taun iki dening Histories Hotels of America, program resmi National Trust for Histories Preservation, sing sadurunge dijenengi ing 2020 lan 2015. Turkel minangka konsultan hotel sing paling akeh diterbitake ing Amerika Serikat. Dheweke ngoperasikake praktik konsultasi hotel sing dadi saksi ahli ing kasus sing gegandhengan karo hotel, nyedhiyakake manajemen aset lan konsultasi waralaba hotel. Dheweke wis disertifikasi minangka Supplier Hotel Hotel Emeritus dening Institut Pendidikan Asosiasi Hotel lan Penginapan Amerika. [email dilindhungi] 917-628-8549

Bukune sing anyar "Great American Hotel Architects Volume 2" bubar diterbitake.

Buku Hotel liyane sing diterbitake:

• Hotel Amerika Greater: Pionir Industri Hotel (2009)

• Dibangun Suwene: Hotel 100+ Taun ing New York (2011)

• Dibangun Suwene: Hotel 100+ Taun ing Wétan Mississippi (2013)

• Hotel Mavens: Lucius M. Boomer, George C. Boldt, Oscar saka Waldorf (2014)

• Hotel Amerika Besar Volume 2: Pionir Industri Hotel (2016)

• Dibangun Suwene: Hotel 100+ Taun ing Kulon Mississippi (2017)

• Hotel Mavens Volume 2: Henry Morrison Flagler, Pabrik Henry Bradley, Carl Graham Fisher (2018)

• Arsitek Hotel Amerika sing Gedhe Volume I (2019)

• Hotel Mavens: Volume 3: Bob lan Larry Tisch, Ralph Hitz, Cesar Ritz, Curt Strand

Kabeh buku kasebut bisa dipesen saka PengarangHouse kanthi ngunjungi stanleyturkel.com  lan ngeklik judhul buku.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Stanley Turkel CMHS hotel-online.com

Ninggalake Komentar