Airlines Airport aviation Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Caribbean Cruising Kabar Olahraga Industri Hospitality Hotel & Resor News wong Mbangun maneh Resorts tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Pariwisata Karibia ngungkuli kabeh jagad

Pariwisata Karibia ngungkuli kabeh jagad
Pariwisata Karibia ngungkuli kabeh jagad
ditulis dening Harry Johnson

Kedatangan ing Karibia mudhun 30.8 persen sajrone limang wulan pisanan 2021, luwih murah tinimbang rata-rata global 65.1 persen

Print Friendly, PDF & Email
  • Tujuan pariwisata Karibia nerusake perjalanan menyang kamiripan normalitas.
  • Nalika para turis sing teka terus nempuh nomer pra-pandemi, kinerja setengah taun pisanan ditambah karo kuartal kaping pindho.
  • Ing pungkasan tekane Mei ana 5.2 yuta, mudhun 30.8% kanggo periode sing cocog ing taun 2020, luwih apik tinimbang rata-rata global sing mudhun 65.1%.

Minangka tujuan pariwisata Karibia nerusake perjalanan menyang kamiripan normalitas, data awal saka negara anggota Organisasi Pariwisata Karibia (CTO) ngandhakake manawa wilayah kasebut ngluwihi prestasi ing saindenging jagad kasebut ing paruh pertama taun 2021.

Neil Walters, sekretaris jenderal CTO

Sajrone periode kasebut, turis internasional teka ing Caribbean tekan 6.6 yuta, nuduhake penurunan 12.0 persen yen dibandhingake karo periode sing padha taun kepungkur. Ing pungkasan tekane Mei ana 5.2 yuta, mudhun 30.8 persen kanggo periode sing cocog ing taun 2020, luwih apik tinimbang rata-rata global penurunan 65.1 persen. Saka wilayah utama sing dianalisis, Amerika, sing kalebu Karibia, nyathet penurunan 46.9 persen, yen ora, ora ana wilayah liyane sing tampil luwih apik tinimbang jatuhe 63 persen wong sing teka.

Nalika para turis sing teka terus nempuh nomer pra-pandemi, kinerja setengah taun pisanan ditambah dening kuartal kaping pindho nalika kunjungan turis sewengi menyang Caribbean mlumpat antara sepuluh nganti 37 kali luwih gedhe tinimbang sing ana ing wulan sing padha ing taun 2020. Kanthi istilah mutlak, ana peningkatan sing terus-terusan, amarga jumlah tekane mundhak saka siji yuta ing wulan April dadi 1.2 yuta ing wulan Mei dadi 1.5 yuta ing wulan Juni, miturut data sing dikompilasi dening departemen riset CTO.

Antarane sebab kuartal kaping loro sing kuwat yaiku kenaikan lelungan metu saka pasar utama wilayah kasebut, Amerika Serikat, saka ngendi kunjungan turis tekan 4.3 juta ing paruh pertama taun iki, tambah 21.7 persen. Faktor liyane sing nyumbang kalebu nyuda sawetara larangan lelungan lan kenaikan pesawat udara.

"Iki minangka pratandha sing nyengkuyung manawa kerja keras negara-negara anggota kanggo adaptasi karo lingkungan lingkungan pandemi sing ganti wiwit mbayar deviden," ujare Neil Walters, Organisasi Pariwisata Karibiasekretaris jenderal akting. "Sanajan kita duwe pola pikir pemulihan lan kesempatan sing diwenehake pandemi, kita kudu terus eling karo tantangan sing saiki diadhepi lan tantangan potensial kanggo kahanan sing dinamis kaya pandemi. Sektor pariwisata Karibia dikenal minangka salah sawijining sektor paling kuat ing saindenging jagad. ”

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar