Warta Breaking Afghanistan Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis angkara Warta Pamrentah Hotel & Resor News wong tanggung jawab Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Warta Breaking UK USA Breaking News

Warga Inggris lan Amerika ngandhani supaya ora ana hotel Kabul

Warga Inggris lan Amerika ngandhani supaya ora ana hotel Kabul
Warga Inggris lan Amerika ngandhani supaya ora ana hotel Kabul
ditulis dening Harry Johnson

Wiwit pemerintahan Taliban, akeh wong asing sing nilar Afghanistan, nanging sawetara wartawan lan buruh bantuan tetep ing ibukutha.

Print Friendly, PDF & Email
  • Taliban njaluk pangenalan internasional lan pitulung supaya ora ana bencana kamanungsan.
  • Taliban ngupayakake nahan ancaman saka bab ISIL ing Afghanistan.
  • Puluhan wong tiwas ing mesjid ing serangan sing diklaim Negara Islam ing Provinsi Khorasan, ISKP (ISIS-K).

Departemen Luar Negeri Amerika Serikat wis ngelingake kabeh warga AS ing Afghanistan supaya tetep adoh saka hotel ing ibukutha Kabul. Kantor Luar Negeri, Persemakmuran lan Pembangunan Inggris menehi peringatan sing padha kanggo kabeh warga Inggris sing saiki ana ing negara kasebut.

Hotel Kabul Serena

"Warga AS sing ana ing utawa cedhak Hotel Serena kudu langsung lunga, "ujare Departemen Luar Negeri AS, nyebutake" ancaman keamanan "ing wilayah kasebut.

"Amarga tambah akeh risiko, sampeyan disaranake ora tetep hotel, utamane ing Kabul," ujare Kantor Luar Negeri, Persemakmuran lan Pembangunan Inggris.

Peringatan kasebut kedadeyan sawetara dina sawise puluhan wong tiwas ing mesjid ing serangan sing diklaim Negara Islam ing Provinsi Khorasan, ISKP (ISIS-K).

wiwit Taliban pengambilalihan, akeh wong asing sing nilar Afghanistan, nanging sawetara wartawan lan buruh bantuan tetep ing ibukutha.

Sing kondhang Hotel Serena, hotel mewah sing populer karo para pelancong bisnis lan tamu manca, wis kaping pindho dadi target serangan teroris.

Taliban, sing nyekel kekuwatan ing Afghanistan ing wulan Agustus, njaluk pangakuan internasional lan pitulung supaya ora ana bencana kamanungsan lan ngatasi krisis ekonomi negara kasebut.

Nanging, nalika klompok teroris transisi saka klompok bersenjata menyang kekuwasa pamrentah, mula perjuangan kanggo nahan ancaman saka bab ISIL ing Afghanistan.

Ing akhir minggu, senior Taliban lan delegasi AS nganakake rundingan adhep-adhepan pisanan ing ibukutha Qatar Doha wiwit penarikan AS.

Rundingan kasebut "fokus marang masalah keamanan lan terorisme lan dalan sing aman kanggo warga AS, warga negara asing liyane lan mitra Afghanistan," ujare juru bicara Departemen Luar Negeri Ned Price.

Miturut Departemen Luar Negeri, diskusi kasebut "jujur ​​lan profesional" lan pejabat AS negesake manawa "Taliban bakal diadili amarga tumindak kasebut, ora mung tembung-tembunge".

Taliban ujar manawa AS wis setuju ngirim sepindah menyang Afghanistan, sanajan AS ujar manawa masalah kasebut mung dibahas, lan apa wae pitulung bakal diwenehake kanggo wong Afghanistan lan dudu pamrentah Taliban.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar