SESI LANGSUNG LIVE 01 DEC 1.00 EST | 06.00 pm UK | 1000 pm UAE
COVID 19 Omicron lan Pariwisata 

Melu  ing Zoom klik kene

Dewan Pariwisata Afrika Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Investments News wong Mbangun maneh tanggung jawab Sao Tome lan Principe Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

São Tomé lan Príncipe entuk $ 10.7 yuta saka Dana Pembangunan Afrika

São Tomé lan Príncipe entuk $ 10.7 yuta saka Dana Pembangunan Afrika
São Tomé lan Príncipe entuk $ 10.7 yuta saka Dana Pembangunan Afrika
ditulis dening Harry Johnson

Dana Pangembangan Afrika menehi dana USD 10.7 yuta kanggo ndhukung UKM pertanian lan pariwisata ing São Tomé lan Príncipe.

Print Friendly, PDF & Email
  • Proyek kasebut bertujuan kanggo nambah lingkungan bisnis kanthi ngilangi kemacetan tartamtu sing ngalangi tumuju sektor swasta.
  • Proyek kasebut uga bakal ngiyatake kapasitas lan akses menyang pasar lan kredit kanggo usaha cilik lan menengah (UKM) liwat pelatihan pengembangan teknis lan bisnis.
  • Negara kasebut duwe potensi pertanian, layanan, kalebu pariwisata lan ekonomi biru, sektor sing makili luwih saka 70% kegiatan ekonomi.

Dewan Direksi Dana Pembangunan Afrika (ADF) disetujoni dina Rebo ing Abidjan, dana $ 10.7 yuta kanggo São Tomé lan Príncipe kanggo implementasi tahap pertama Inisiatif Zuntámon, ing framework saka Lusophone Compact.

Proyek kasebut bertujuan kanggo ningkatake lingkungan bisnis kanthi ngilangi kemacetan tartamtu sing ngalangi tumuju sektor swasta. Proyek kasebut uga bakal ngiyatake kapasitas lan akses menyang pasar lan kredit kanggo usaha cilik lan menengah (UKM) liwat pelatihan pengembangan teknis lan bisnis. Iki pungkasane bakal nambah kontribusi kanggo ekonomi lan nggawe lapangan kerja lan mbangun ekonomi sing luwih tahan.

Saliyane UKM, proyek kasebut bakal nguntungake investor lan lembaga dhukungan bisnis kayata Badan Promosi Dagang lan Investasi, asosiasi bisnis lan organisasi dhukungan bisnis, institusi finansial lan Bank Sentral São Tomé lan Príncipe. Pelaksanaane proyek kasebut bakal nyebabake nyuda pirang-pirang dina kanggo ngrampungake perselisihan komersial saka 1,185 nganti 600 dina kanthi nguatake kapasitas pusat arbitrase lan sistem pengadilan komersial, lan kanthi nguatake lingkungan bisnis kanggo nambah jumlah bisnis sing wis terdaftar.

"Proyek iki bakal mbangun kapasitas institusi kritis Pamrentahan Sao Tome nalika ningkatake lingkungan bisnis kanggo pangembangan sektor swasta. Iki bakal ningkatake lan menehi insentif formalisasi ekonomi informal kanggo nggawe lapangan kerja sing luwih apik, utamane kanggo wanita lan pemuda sing dominasi sektor informal. " ujar Ms.Marta Phiri, Direktur, Modal Human, Pembangunan Pemuda lan Keterampilan (AHHD).

Negara kasebut duwe potensi pertanian, layanan, kalebu pariwisata lan ekonomi biru, sektor sing makili luwih saka 70% kegiatan ekonomi.

Inisiatif Zuntámon bakal fokus marang intervensi marang komoditas sing wanita lan pemuda aktif nyumbang, uga produk ekspor kanthi potensial tuwuh kaya kakao, klapa lan produk hortikultura. Fokus ing produk lan layanan kasebut selaras karo pamrentahan pamulihan ekonomi São Tomé lan Príncipe pasca COVID-19, sing prioritas dhukungan kanggo bisnis sing kena pandemi lan pemulihan industri utama kayata pertanian, perikanan, pariwisata lan keramahan.

"Sawise nyengkuyung tanggepan COVID kanthi operasi dhukungan anggaran historis ing taun 2020, Bank saiki dadi puncak pamulihan pasca pandemi ing São Tomé lan Príncipe kanthi pendekatan inovatif sing nanggepi tantangan tartamtu sing diadhepi sektor swasta ing sithik ekonomi insular, ”jarene Pak Toigo, Manajer Negara Bank ing São Tomé lan Príncipe.

Proyek kasebut cocog karo Strategi Pekerjaan kanggo Pemuda Bank kanggo Afrika lan nanggepi target Compus Lusophone kanthi promosi pangembangan sektor swasta sing inklusif lan berkelanjutan, nalika menehi kontribusi marang Strategi Pengembangan Sektor Swasta negara 2015-2024.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar