Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Kuliner budaya Warta Breaking Prancis Industri Hospitality News Pariwisata News Wire Plancongan Singapur Anggur & Roh

Ngindhari Kuwatir Anggur. Dadi seneng lan Ngombe Bordeaux Les Legendes

Dadi seneng. Ngombe Bordeaux

Ora kaget yen anggur ana ing pirang-pirang warna - wiwit bening kaya banyu, nganti jero, peteng lan subur kaya beludru sutra vintaj. Sampeyan uga ora kaget yen anggur Bordeaux kalebu sing paling populer ing jagad iki.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Wilayah Bordeaux minangka wilayah sing ngasilake anggur paling gedhe ing Prancis lan kalebu 280,000 hektar wit anggur lan 60 Appellations d'Origine Controlees (AOCs).
  2. Pembuatan anggur ing sisih kidul-kulon Prancis diwiwiti nalika wong Roma teka (mikir abad kaping pisanan).
  3. Sanajan wilayah kasebut misuwur amarga anggur abang, luwih becik dicathet manawa ketenaran iki mentas dipikolehi.

Turah mbrawah Pabrik Anggur

Miturut sejarah, wilayah Bordeaux dikarepake kanggo anggur putih (umume) karo pembuat anggur sing nyedhiyakake luwih saka 80 persen kebon anggur menyang Sauternes, Barsac, Bordeaux Blanc lan Kuburan.

Nalika taun 1700-an, anggur abang saka Bordeaux kasengsem ing pasar lan pecandu anggur Inggris nganggo anggur Bordeaux abang saka Graves lan dijenengi Claret (klairette). Sawise pabrik anggur ngerteni kenaikan ing tuku anggur abang, dheweke wiwit transisi saka produksi anggur putih nganti abang. Transformasi kasebut dadi resmi ing Klasifikasi 1855 sing ngenali produsen sing paling apik ing wilayah kasebut, kanthi peringkat 1-5. Klasifikasi kasebut durung nate diowahi (kajaba sapisan) sanajan ana akeh anggur liyane.

Kanggo mbuktekake manawa populer wilayah kasebut kanggo nggawe anggur, pikirake kasunyatan manawa wilayah kasebut ndhukung 6100 pemilik chateaux lan petani liyane sing ngasilake 650 juta botol anggur (2019). Model vintage 2019 kalebu 85.2 persen abang; 4.4 persen mundhak; 9.2 persen putih garing, lan 1.2 persen putih manis.

Bordeaux minangka perusahaan utama ing vitikultur lan industri anggur, nyediakake luwih saka 55,000 lowongan langsung lan ora langsung. Telung saka saben 4 kebon pertanian ing wilayah kasebut nandur anggur lan gunggunge ana 5,6000 pabrik anggur sing ngasilake anggur AOC. Saka 56 persen kasebut minangka bisnis kulawarga, kanthi ukuran kebon anggur rata-rata 19.6ha kanthi kebon anggur paling gedhe ing Entre deux Mers lan Medoc. Kira-kira 5 persen saka kebon kebon anggur ing Bordeaux umume kalebu perkebunan khas ing sakiwa tengene kiwa lan Tengen (winescholarguild.org).

Ing wilayah kasebut, pamilik chateaux biasane adol anggur liwat wong negosiasi sing tumindak dadi wong tengah kanthi tuku alokasi anggur lan adol / nyebarke anggur sing diasilake. Saka anggur sing diproduksi ing wilayah Bordeaux, 58 persen didol ing Prancis lan sisa 43 persen diekspor ing saindenging jagad.

Ora Politik. Geografi: Kiri, Tengen, Tengah

Wilayah Bordeaux dibagi kanthi geografis kanthi muara Gironde dadi Bank Kiri, Bank Tengen lan Entre-Deux-Mer (wilayah ing antarane Muara Gironde lan Kali Dordogne).

Bank kiwa. Penyayang anggur nemokake Medoc, kuburan lan Sauternais (terroirs paling apik - adhedhasar kerikil)

• Fitur Medoc Cabernet Sauvignon; anggur tuwuh ing campuran lemah lempung lan teras kerikil alluvial.

• Kuburan nampilake Cabernet Sauvignon; lemah kerikil amarga aktivitas glasial sejarah.

• Sauternais fitur Sauternes (anggur putih manis); lemah kerikil sing kuat sing ngidini saluran pembuangan, nyegah anggur supaya kakehan banyu.

Bank Kanan. Penyayang anggur nemokake Libournais, Balye lan Bourg (lemah sing didominasi lempung lan watu gamping)

• Libournais nduweni fitur Saint-Emilion, Montagne, Pomerol, Fronsac, Cotes de Castillon; umume watu lempung wedhi, wedhi lan pasir.

• Fitur Balye Merlot, Cabernet Sauvignon lan Cabernet Franc; umume lempung ing lemah watu gamping.

• Bourg nampilake Malbec, Sauvignon Blanc, Muscadelle, lan Semillon uga Colombard lan Ungi; lemah pasir, lempung, kerikil lan watu gamping.

Entre-Deux-Mers (mung anggur putih sing nggawa sebutan AOC); Cadillac, Loupiac, Sainte-Croix-du Mont

• Cadillac (dikenal kanthi anggur putih botrytized manis) fitur Semillon, Sauvignon Blanc lan Sauvignon Gris; lemah sing kerik lan kerikil.

• Fitur Loupiac Semillon, Sauvignon Blanc, Muscadelle lan Sauvignon Gris; lempung, lemah watu kapur sing kasusun saka kerikil lan lempung.

• Sante-Croix-du Mont nampilake Semillon, Muscadelle, lan Sauvignon; lempung, lemah watu gamping.

Anggur Bordeaux putih biasane digawe karo Sauvignon Blanc lan Semillon lan dicathet minangka urip lan seger (Entre-Deux-Mers) nganti empuk lan kaya jeruk (Pessac-Leognan).

Anggur abang saka Bordeaux umume awake awak lengkap kanthi aroma currants ireng, plum lan gravel bumi utawa udan. Ing langit-langit, profil rasa kalebu mineral, woh lan rempah-rempah, nyedhiyakake akeh tanin (apik kanggo tuwa).

Bordeaux abang biasane dicampur karo label sing nyebutake sebutan anggur tinimbang macem-macem anggur sing kalebu. Varietas putih kalebu 100 persen wit anggur sing ditandur, kanthi Sauvignon Blanc lan Semillon 5 persen kanthi Muscadelle lan putih liyane.

Saka anggur sing ditandur ing wilayah kasebut, 89 persen kalebu varietas abang, 59 persen Merlot, 19 persen Cabernet Sauvignon, 8 persen Cabernet Franc lan rong persen pungkasan kalebu Petit Verdot, Malbec utawa Carmenere.

Apa Cuaca

Wit anggur Bordeaux ngrasakake musim panas sing dawa lan anget, musim semi lan musim semi udan, banjur musim salju moderat. La Foret des Landes, alas gedhe saka wit pinus, nglindhungi wilayah Bordeaux saka pengaruh iklim laut ing Samodra Atlantik; Nanging, perubahan iklim mengaruhi wilayah kasebut lan ngasilake panen. Institut Nasional de l'origine et de la Qualite (INAO), sawijining divisi Kementerian Pertanian Prancis, nglampahi dasawarsa kanggo riset perubahan iklim. Para ilmuwan anggur lan petani ing Bordeaux nganggep serius pengaruh pemanasan global lan varietas anyar sing cocog kanggo nyuda stres hidrof sing ana gandhengane karo kenaikan suhu lan siklus sing saya suwe saya suwe.

Ing wulan Juni, 2019, Asosiasi Superieur Bordeaux lan Bordeaux nyetujoni tambahan pitung jinis penyakit lan tahan panas sing anyar lan iki minangka amandemen kaping pisanan kanggo 13 jinis asli wilayah kasebut wiwit taun 1935. Pitu varietas anyar sing disetujoni kalebu abang (Marselan, Touriga Nacional, Castet, Arinarnoa), lan putih (Alvarinho, lan Lilorila) kanthi tanduran pertama varietas anyar sing dijadwalake taun iki. Varietas anyar diwatesi nganti 5 persen area kebon anggur sing ditandur lan ora bisa nyumbang luwih saka 10 persen campuran pungkasan warna apa wae.

Bordeaux ngenalake praktik enologis lan tetanen liyane kanggo ngatasi perubahan iklim kalebu: adaptasi praktik paling apik kanggo kabutuhan saben pruning sing ditundha, nambahi dhuwur batang wit anggur kanggo nyuda area godhong; matesi penipisan rwaning kanggo nglindhungi anggur saka srengenge; adaptasi situs pot kanggo nyilikake stres hidrologi (jenuh kanthi permanen utawa mangsan kanthi banyu sing nyebabake anaerobik); panen wengi lan nyuda kerapatan tanduran.

Sustainable

Luwih saka 65 persen kebon anggur Bordeaux minangka lingkungan sing wis disertifikasi (ukuran anyar kanggo wilayah kasebut). Bordeaux ndadékaké kabeh AOP Prancis kanthi volume sertifikasi Nilai Lingkungan Tinggi (HVE) kanggo pabrik anggur, amarga wis entuk sertifikasi berkelanjutan ing Prancis lan kenaikan pertanian organik 30 persen.

Pabrik anggur ing Bordeaux nuduhake visi lan komitmen kolektif kanggo proaktif ngatasi perubahan iklim kanthi ngreksa sumber daya banyu lan energi; nglindhungi ekosistem rapuh; lan ndhukung keanekaragaman hayati saka praktik kebon anggur paling apik nganti kemasan alternatif. Komitmen kanggo keberlanjutan kalebu perhatian kanggo ningkatake keamanan pekerja, kepuasan kerja lan pelatihan lan pengembangan / pelatihan kanggo generasi saiki lan mbesuk.

Pokok Anggur Penting ing Bordeaux

Domaines Barons de Rothschild (Lafite) Les Legendes Nggawe Anggur sing Apik Cukup

Sejarah anggur Lafite lan Latour nganti pirang-pirang atus taun kepungkur. Kaping pisanan jeneng Lafite ditampilake wiwit abad kaping 13 (1234) nalika Gombaud de Lafite, sawijining biara Biara Vertheuil (sisih lor Pauillac) kasebut. Jeneng Lafite asale saka istilah basa Gascon "la hite" utawa bukit.

Ditemtokake manawa kebon anggur wis ana ing properti kasebut nalika kulawarga Segur ngatur kebon anggur ing abad kaping 17 lan Lafite wiwit dikenal minangka perkebunan anggur sing gedhe. Ing abad kaping 18, Lafite wiwit njelajah pasar London lan kacathet ing London Gazette (1707) sing nggambarake anggur kasebut minangka penjelasan Prancis Anyar. Robert Walpole, Perdana Menteri, tuku barel Lafite saben telung wulan. Kepentingan Prancis ing anggur Bordeaux durung diwiwiti nganti pirang-pirang taun sawise ngetutake langkah Inggris.

Sajrone abad kaping 18, Marquis Nicolas Alexandre de Segur nambah teknik nggawe anggur lan nambah prestise anggur sing apik ing pasar asing lan utamane ing Pengadilan Versailles. Dikenal minangka "Pangeran Anggur," Lafite dadi The Kings Wine kanthi dhukungan saka duta besar, Marechal de Richelieu. Nalika Richelieu diangkat dadi Gubernur Guyenne, dheweke konsultasi karo dokter Bordeaux sing menehi saran yen Chateau Lafite yaiku, "tonik sing paling apik lan nyenengake kabeh tonik." Nalika Richeliu bali menyang Paris, Louis XV ngandhani, "Marechal, sampeyan katon luwih enom puluh puluh taun tinimbang sampeyan nalika budhal menyang Guyenne." Richeliu negesake yen dheweke nemokake Pancuran Pemuda kanthi anggur Chateau Lafite sing, "enak, loma, ramah, padha karo ambrosia para Dewa Olimpus."

Lafite duwe publisitas apik ing Versailles lan dheweke nampa persetujuan Raja. Kabeh wong saiki pengin anggur Lafite lan Madame de Pompadour menehi resepsi makan malam lan Madame du Barry ngladeni Anggur Raja kanthi eksklusif.

Anggur Bordeaux sing terkenal ing aristokrasi Prancis (Domaines Barons de Rothschild / Lafite) kasedhiya kanggo kita nganggo merek Legende.

1.            Legende Medoc 2018. Merlot 50 persen, 40 persen Cabernet Sauvignon, 10 persen Petit Verdot. Sebagean wis umur 8 wulan ing oak kanthi menehi cathetan vanilla lan asap asap.       

Mripat seneng karo warna abang sing kuat, lan irunge dirajut nganggo wangi manis, woh-wohan abang, campuran manis, pait, asin lan asem (mikir licorice), ditambah karo cathetan mocha lan roti panggang saka penuaan laras . Rasa kasebut tetep ana ing langit-langit sing nuduhake pengalaman sing lincah lan duwe rasa nalika menehi seger. Masangake daging sapi, domba, daging rusa, utawa unggas.

2.            Legende R Pauillac 2017. 70 persen Cabernet Sauvignon, 30 persen Merlot. Enom puluh persen umure ing kayu oak Prancis suwene 12 wulan.

Kesan sing pisanan saka anggur wungu jero iki kanthi petunjuk ireng nuduhake yen bakal canggih lan wicaksana. Irung nemokake buket rempah-rempah, senggol raspberry, vanilla lan flint kanthi seneng nyawiji. Rasa percaya dhiri ing langit-langit iki, ngasilake woh-wohan ireng, klapa, lan vanilla kanthi tannin dilapisi. Iki minangka anggur sing lengkap lan pratelan kandel. Masang karo steak daging sapi, rebus, keju mateng kayata Comte lan Saint Netaire.

3.            Legende Saint-Emilion 2016. 95 persen Merlot, 5 persen Franc Cabernet (saka sub-bagean Libourne). Patang puluh persen umure barel oak Prancis.

Tampilan pertama ing anggur iki nyedhiyakake warna abang ceri ireng mengkilap. Irung seneng nalika nemokake licorice, plum, ceri, kayu lan rokok. Lelang kasebut diwenehi saran mocha, jamu, cengkeh, minyak wangi, kayu lawas lan struktur tanin sing sugih. Masangake bebek utawa terrine game lan jeli quince, pundhak wedhus sing dipanggang karo rosemary utawa thyme, pizza lan pasta napolitana utawa lasagna.

4.            Legende R Bordeaux Rouge 2018. 60 persen Cabernet Sauvignon, 40 persen Merlot.

Umur 9 wulan ing botol beton lan 60 persen saka campuran pungkasan sing umure laras.

Layung ing mripat kanthi woh abang lan blackberry, licorice lan rempah-rempah manis sing ngrayu irung, utamane minangka aroma mocha lan roti panggang saka jeruk tuwa sing wis tuwa. Seger lan woh ing langit-langit, pungkasane nyenengake woh-wohan. Masangake risotto karo saus daging, pasta Bolognese, ham lan salami. 

5.            Legende R Bordeaux Blanc 2020. 70 persen Sauvignon Blanc, 30 persen Semillon.

Mripat seneng banget karo warna kuning keemasan kanthi jerami. Irung diganjar karo saran buah tropis lan mineral. Loti kasebut dirayu dening rasa bunder lan awake lengkap sing bisa ngrampungake jeruk sing seger. Masangake panganan laut, kerang mentah, apa wae sing nganggo saus Bearnaise lan salad ijo (klambi non-cuka).

© Dr. Elinor Garely. Artikel hak cipta iki, kalebu foto, bisa uga ora diterbitake maneh tanpa idin tinulis saka penulis.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Dr. Elinor Garely - khusus kanggo eTN lan editor utama, anggur. Lelungan

Ninggalake Komentar