24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Industri Hospitality News tanggung jawab Sustainability News Pariwisata News Wire Plancongan Singapur

Teaming Pariwisata Berkelanjutan Kanthi Energi Terbarukan

Pariwisata Berkelanjutan lan Energi Terbarukan
ditulis dening Max Haberstroh

Ngubungake industri sing padha, kanggo nggawe klompok sinergis ora anyar. Pitunjuk kasebut kanggo nyebutake Energi Terbarukan minangka fitur gandhengane karo proposal 'keberlanjutan' Pariwisata & Pariwisata ... ("ora Pariwisata Berkelanjutan tanpa Energi Terbarukan"), lan promosi lintas lan "sistematis" ngembangake lan ngetrapake Pariwisata Berkelanjutan lan Energi Terbarukan ing ukuran gedhe.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Lingkungan kita wis rusak banget, lan saya akeh pengunjung sadurunge Covid-19 nggawe hot spot Pariwisata dadi sorotan.
  2. Yen nambah polusi pengaruh perubahan iklim kalebu pandemi, kita ngerti kurang saka peradaban ing prapatan.
  3. Nguripake ombak saka fosil menyang Energi Terbarukan tegese diwiwiti ing sisih ngisor rock 'chain keberlanjutan'.

Pungkasan, Energi Terbarukan wis muncul saka upaya oyot suket lokal sing beda taun-taun kepungkur dadi sumber energi 'ijo' sing penting lan nyebar saiki.

Energi Terbarukan yaiku ekologis, otonom lan tanpa wates; ora prelu perang kanggo ngrampungake. Kalorone Pariwisata Berkelanjutan lan Energi Terbarukan padha karo cita-cita sing padha. Nggunakake pengaruh katalis, kaloro industri nambah lan saling nglengkapi.

Pendekatan keberlangsungan kita kanthi jelas dibayangke ing kahanan fisik lan tampilan njaba awake dhewe lan lingkungan kita. Kesan kasebut ora mesthi nyenengake: Bangunan sing rusak, alun-alun sing kotor lan dalan sing gonjang-ganjing, kali lan lanskap sing reget karo botol plastik lan sampah liyane: iki nuduhake indikator ora peduli karo akeh wong lan komitmen sing ora bisa dipikirake para pengambil keputusan.

Lingkungan kita wis rusak banget pirang-pirang taun, lan saya akeh pengunjung sadurunge Covid-19 nggawe jalan kemacetan ing dalan gedhe lan sorotan wisata sing dadi sorotan para wisatawan. Nalika wiwit jaman mbiyen, proposisi 'lanskap sing murni' wis cukup cekap kanggo digunakake para ahli lan para pengunjung kanggo tuku, polusi lingkungan cukup nguwatirake kanggo ngerti: Amarga entropi ora dadi lawane energi, nanging ora ana, mula polusi ora beda. karesikan, nanging ora ana.

Yen nambah polusi pengaruh perubahan iklim lan krisis sosial, ekonomi lan kesehatan saiki, kalebu pandemi kasebut, kita ngerti kurang saka peradaban ing persimpangan dalan, debat sing kontroversial banget lan situs konstruksi sing nantang. Pitakonane yaiku, ngendi kanggo miwiti, kajaba bencana sing ora kaduga ndhikte tumindak langsung?

Apa wae jinis take-up ditindakake kanthi energi - tanpa energi, mung ana entropi, kahanan statis. Energi - nganti saiki utamane didhasarake dening tenaga atom, kayu lan batubara, utawa sing didhukung minyak lan gas, sejatine ora nate nyebabake nyeri sirah ing negara-negara industri sing industri kasebut. Kita wis biasa babagan pasokan energi minangka 'saka soket' kaya sing diwenehake.

Nanging, ora ana sangsi: Wiwit wiwitan, energi atom ngadhepi risiko radiasi lan masalah nyimpen lebu nuklir. Ora mokal manawa kekuwatan atom dadi target gerakan demonstrasi lingkungan sing paling disenengi, apamaneh amarga kecelakaan pembangkit listrik tenaga nuklir, nalika Chernobyl dadi puncak ing taun 1986. Cetha: Sanajan energi atom bebas ngatasi gas-gas omah kaca sing ngganggu, panggunaan sing tentrem iku kabeh nanging ora mbebayani.

Nalika semana kita uga ngerti manawa energi fosil ora mung ngrugekake lingkungan alam lan iklim, nanging uga kasedhiyan winates. Wektu teka kanggo nggayuh sumber energi alternatif. Diperbarui kaya angin lan srengenge mlebu ing puncak agenda konferensi iklim, lan ora suwe Energi Terbarukan tekan luwih saka saprotelon lan luwih saka total konsumsi energi. Dalan kasebut kayane mbukak kanggo masa depan energi sing resik, yen ora ana alangan cilik lan utama sing kudu diatasi, luwih dhisik nyebutake perubahan cuaca lan masalah panyimpenan.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Max Haberstroh

Ninggalake Komentar