24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Airlines Airport aviation Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Industri Hospitality News Mbangun maneh Tanzania Breaking News Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Edelweiss Saiki Nawakake 2 Sambungan Mingguan Saka Zurich menyang Tanzania

Edelweiss Zurich menyang Tanzania disambut dening pejabat

Maskapai luang Swiss, Edelweiss, wis masang pesawat penumpang pertama menyang Bandara Internasional Kilimanjaro (KIA) langsung saka Zurich, menehi sinar pangarep-arep kanggo industri pariwisata Tanzania sing mayuta-yuta dolar.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Edelweiss mlebu Airbus A340 ing KIA tanggal 9 Oktober 2021, mrentah sektor pariwisata penerbangan ing Tanzania.
  2. Pesawat kasebut disambut karo salam meriam banyu lan sawetara pejabat Tanzania.
  3. Peresmian Edelweiss katon minangka kapercayan ing Tanzania minangka papan sing aman kanggo bisnis, utamane pariwisata santai, amarga protokol kesehatan lan safety sing ana.

Edelweiss, sawijining perusahaan adhine Swiss International Air Lines lan anggota Grup Lufthansa, duwe basis pelanggan meh 20 yuta ing saindenging jagad.

Ing tanggal 9 Oktober 2021, prawan Edelweiss Airbus A340 mlebu ing KIA, sawijining gerbang utama sirkuit pariwisata sisih lor Tanzania, kanthi 270 turis saka saindenging Eropa, sing sejatine nyenengake musim dhuwur pariwisata.

Pesawat kasebut disambut karo tabuhan meriam banyu sawise sukses nyentuh landasan pacu JRO jam 8:04 WIB Wayahe Afrika Timur, dadi Menteri Kabinet sing tanggung jawab kanggo Pekerjaan lan Pengangkutan uga saka Sumber Daya Alam lan Pariwisata, Prof Makame Mbarawa lan Dr. Damas Ndumbaro, bebarengan karo Perwakilan Penduduk Negara UNDP Tanzania, Ibu Christine Musisi; Duta Besar Swiss, Dr. Didier Chassot; lan Manajer Umum Kelompok Lufthansa, Afrika Kidul lan Wétan, Dr. Andrea Shulz nuntun masarakat supaya seneng-seneng karo pendaratan pesawat sing bersejarah.

"Pelantikan Edelweiss minangka kapercayan ing Tanzania minangka tujuan sing aman kanggo bisnis, utamane pariwisata santai, amarga protokol kesehatan lan keamanan sing ditindakake kanggo mesthekake yen lelungan udara tetep aman lan ora nyebarake Coronavirus sacara global," Prof. Mbarawa ujar ing tengah-tengah sorakan saka lantai.

Dheweke nambahake: "Edelweiss nawakake link kritis menyang sirkuit pariwisata utara Tanzania sing nduweni pusat paling cepet ing Eropa ing industri penerbangan saiki lan kutha-kutha metropolitan liyane ing saindenging jagad, kanthi menehi nafkah anyar kanggo pariwisata, industri ekonomi utama."

Menteri Sumber Daya Alam lan Pariwisata, Dr. Damas Ndumbaro, ujar manawa Edelweiss sing nawakake 2 sambungan mingguan saka Zurich, Swiss, menyang Tanzania ora mung ditembak ing plancongan pariwisata sing lara, nanging uga pratandha sing jelas percaya ing industri lelungan ing langkah COVID-19 negara.

Edelweiss bakal mabur saka Zurich menyang Kilimanjaro lan terus menyang Zanzibar saben dina Selasa lan Jumuah wiwit saiki nganti pungkasan Maret. Rute kasebut bakal dioperasikake karo Airbus A340. Pesawat kasebut nawakake 314 kursi - 27 ing Kelas Bisnis, 76 ing Ekonomi Max, lan 211 ing Ekonomi.

Bernd Bauer, CEO Edelweiss, ujar: “Minangka maskapai penerbangan santai Swiss, Edelweiss mabur menyang tujuan sing paling apik ing saindenging jagad. Karo Kilimanjaro lan Zanzibar, saiki wis ana 2 tujuan preinan sing ditawakake, sing cocog karo jangkauan kita ing benua Afrika lan para tamu saka Swiss lan Eropa bisa nikmati pengalaman lelungan sing ora bisa dilalekake. "

Didier Chassot, duta besar Swiss menyang Tanzania, seneng banget nalika penerbangan pertama mlebu: "Kita seneng banget yen maskapai Swiss nyambungake maneh Swiss lan Tanzania kanthi langsung. Keputusan iki dening Edelweiss nuduhake kepiye Tanzania sing apik banget - daratan lan Zanzibar - tetep kanggo wong Swiss. Iki uga nuduhake kapercayan sing saya gedhe ing upaya Tanzania kanggo ngatasi tantangan sing ana gandhengane karo pandemi COVID-19 kanthi resolusi lan transparansi sing dibutuhake, sing kita suwun. "

Penerbangan langsung Edelweiss menyang KIA, kalebu faktor liya, bisa uga amarga kemitraan trinitas saka Program Pembangunan PBB (UNDP), Asosiasi Operator Tur (TATO) Tanzania, lan pamrentah liwat Menteri Sumber Daya Alam lan Pariwisata.

"Aku seneng banget nyekseni sawetara asil kemitraan karo Menteri Sumber Daya Alam lan Pariwisata lan TATO kanggo ningkatake pamulihan pariwisata ing Tanzania. Sugeng Pamrentah Tanzania, TATO, lan tim manajemen Swissair amarga kabeh kerja keras sing nyebabake kita nganti saiki, "ujare Perwakilan Negara UNDP, Ms. Christine Musisi, marang para rawuh ing acara resepsi penerbangan.

Musisi ujar manawa dheweke ngelingi puncak kunci global ing April 2020 nalika UNDP nganakake penilaian dampak sosial-ekonomi PBB saka COVID-19 menyang Tanzania, jelas saka panelitian iki manawa pariwisata minangka industri ekonomi paling angel ing negara

Kanthi penurunan pariwisata 81 persen, akeh bisnis ambruk ngasilake kerugian sing signifikan, ngilangake telung perempat pekerjaan ing industri kasebut, yaiku operator tur, hotel, pandhuan wisata, transportasi, pemasok panganan, lan pedagang.

Iki nyebabake pengaruhe akeh, utamane perusahaan mikro, cilik lan menengah, buruh sing ora dilindhungi, lan bisnis informal sing umume kalebu pemudha lan wanita.

"Kita matur nuwun marang Menteri Sumber Daya Alam lan Pariwisata amarga wis dipercaya UNDP minangka mitra kolaborasi nyiyapake rencana pemulihan lan keberlanjutan COVID-19 komprehensif kanggo industri pariwisata," jlentrehe.

Mbak Musisi kanthi cepet nambah: "Kita uga matur nuwun marang TATO amarga kepemimpinane ing keterlibatan multi-pihak sing nyebabake proyek pemulihan pariwisata sing lagi ditindakake lan sing menehi kontribusi kanggo mbukak rute iki lan liwat macem-macem langkah, ngupayakake mbukak maneh pasar ing Eropa, [Amerika], lan Timur Tengah. ”

"Aku yakin iki minangka wiwitaning perjalanan kanggo mbangun industri pariwisata sing luwih apik, kalebu inklusif, lan sejahtera," ujare Mbak Musisi.

Kanthi ngenalake penerbangan kaping pindho saben minggu dening Edelweiss, bos UNDP ujar manawa dheweke yakin manawa Tanzania ora mung bakal mbalekake nanging uga bakal nambah, pangsa pasar pariwisata ing Eropa lan Amerika Utara.

CEO TATO, Pak Sirili Akko, ngucapake matur nuwun banget marang Edelweiss lan UNDP, ujar manawa dhukungan kasebut muncul ing wektu paling peteng ing sejarah industri pariwisata sing anyar amarga pengaruh pandemi COVID-19.

Ana turis, Pak Amer Vohora, ujar: “Pungkasan, Edelweiss mabur bali menyang Tanzania wis suwe banget, penerbangan langsung apik banget sing trep banget lan kepenak banget karo layanan sing sampurna, amarga aku kudu bali asring ngunjungi Edelweiss Coffee Estates Aku bakal pesen pesawat bali yen bali. ”

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Adam Ihucha - eTN Tanzania

Ninggalake Komentar