24/7 eTV BreakingNewsShow : Klik ing tombol volume (kiwa ngisor layar video)
Airlines Airport aviation Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Kabar Olahraga News wong Mbangun maneh tanggung jawab Keslametan Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News

Hakim federal mungkasi mandat vaksin United Airlines COVID-19

Hakim federal mungkasi mandat vaksin United Airlines COVID-19.
Hakim federal mungkasi mandat vaksin United Airlines COVID-19.
ditulis dening Harry Johnson

Hakim kasebut mrentah supaya nyegah sawetara wektu kanggo United Airlines, supaya perusahaan ora ngetrapake mandhiri vaksin COVID-19 marang karyawan lan nempatake para pekerja sing njaluk pengecualian cuti sing durung dibayar.

Print Friendly, PDF & Email
  • Hakim Distrik AS Mark Pittman nanggapi tindakan kelas sing ditindakake dening penggugat lan kapten United Airlines David Sambrano, warga Texas Utara.
  • Pittman mrentah supaya nyegah sawetara wektu kanggo United Airlines, supaya perusahaan ora ngetrapake mandhiri vaksin marang karyawan.
  • Gubernur Texas Greg Abbott nerbitake perintah eksekutif sing nglarang entitas apa wae ing Texas saka prentah vaksinasi Covid-19 kanggo karyawan utawa pelanggan.

Hakim Distrik AS, Mark Pittman, nanggepi tuntutan federal marang United Airlines sing diajukake dening enem karyawan maskapai penerbangan kanthi mrentah operator kanggo sementara mandheg vaksin COVID-19 sing bakal nggawe pekerja sing ora divaksinasi cuti ora dibayar.

Pittman nerbitake perintah kasebut kanggo nanggepi tindakan kelas sing ditindakake dening penggugat lan Airlines kapten David Sambrano, warga Texas Lor.

Sambrano minangka salah sawijining enem karyawan sing nuntut tuntutan hukum federal kanthi negesake manawa ana pola diskriminasi ing maskapai sing berbasis ing Chicago; dheweke "njaluk akomodasi religius utawa medis saka mandate United supaya para karyawan nampa vaksin COVID-19." 

Hakim mrentah supaya mandheg sawetara wektu Airlines, ngalangi perusahaan saka ngetrapake mandhiri vaksin COVID-19 marang karyawan lan nempatake para pekerja sing njaluk dikecualian cuti sing durung dibayar. Perintah larangan kadaluarso tanggal 26 Oktober. Iki menehi hakim marang hakim kanggo ngrungokake argumen sing relevan para karyawan lan maskapai.

Para karyawan, sing ngajokake komplain tanggal 21 September, negesake manawa menehi staf cuti sing durung dibayar dudu akomodasi sing cukup, nanging minangka "tumindak kerja sing ala" lan mulane kalebu diskriminasi. 

Sambrano dhewe nglamar pengecualian medis, sawise pulih saka COVID-19. Dheweke ujar manawa panjaluk kasebut ditolak dening sistem akomodasi online United.

Airlines ngumumake ing tanggal 6 Agustus manawa mrentahake kabeh karyawan 67,000 ing AS supaya entuk jab kasebut. Ing wara-wara kasebut, maskapai kasebut nyaranake udakara 90% pilot lan 80% pramugari wis diinokulasi. Ditulis manawa sawetara karyawan sing nolak vaksin kasebut bakal dilebokake ing preinan tanpa gaji.

Maskapai kasebut ujar manawa "ngupayakake iman sing apik kanggo ngatur keamanan ing papan makarya lan nyedhiyakake akomodasi sing cukup kanggo ngadhepi kahanan sing durung ana sadurunge lan berkembang kanthi cepet" lan wis ngajokake usul kanggo nolak kasus kasebut.

Kangge, Gubernur Texas Greg Abbott nerbitake perintah eksekutif sing nglarang entitas apa wae ing Texas, kalebu bisnis pribadi, kanggo menehi vaksinasi COVID-19 kanggo karyawan utawa pelanggan.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar