Airlines Airport aviation Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Italia Breaking News News wong Mbangun maneh tanggung jawab Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Singapur

Yaiku: Alitalia wiwit pesawat pungkasan

Yaiku: Alitalia wiwit pesawat pungkasan
Yaiku: Alitalia wiwit pesawat pungkasan.
ditulis dening Harry Johnson

Ciao, bella! Jasa pambawa bendera Italia wis 75 taun rampung dina iki.

Print Friendly, PDF & Email
  • Pembawa bendera nasional umur 75 taun Italia, Alitalia, dadi maskapai nomer telu paling gedhe ing Eropa ing pungkasan taun 1960an, ing mburi British Airways lan Air France.
  • Maskapai kasebut, sing wis puluhan taun ana gandhengane karo ledakan ekonomi pasca perang, Italia wis kelangan dhuwit wiwit taun 2008.
  • Alitalia bakal diganti maskapai negara anyar, ITA, sing diwiwiti operasi dina Jumuah.

Pembawa bendera nasional Italia, Alitalia - maskapai nomer telu paling gedhe ing Eropa ing pungkasan taun 1960-an, ing mburine British Airways lan Air France, sing wis puluhan taun ana gandhengane karo ledakan ekonomi paska perang Italia, pungkasane mungkasi perjalanan suwene 75 taun.

Alitalia, dijadwalake nindakake pesawat pungkasan dina iki, tanggal 14 Oktober, kanthi layanan saka Cagliari menyang Roma.

Sawise dina iki, Alitalia bakal diganti maskapai negara anyar, ITA, sing diwiwiti operasi dina Jumuah.

Penerbangan pungkasan Alitalia saka Sardinia dijadwalake tekan bandara Roma-Fiumicino jam 11:10 (21:10 GMT), ujare juru bicara maskapai.

Sawise dadi maskapai udara global sing kuat, sing nggawa 25 yuta penumpang saben taun ing taun 1990-an wiwit 10,000 ing wiwitan 1947 ing taun XNUMX, Alitalia minangka maskapai pertama ing donya sing nggawa paus, kanthi pesawat kepausan sing dikenal minangka Shepherd One. Alitalia wis nggawa papat paus menyang 171 negara ing kabeh bawana.

Nanging ing wiwitan taun 2000-an, barang-barang wis owah.

Alitalia wis kelangan dhuwit wiwit 2008. Ing 2017 bangkrut lan dilebokake ing tangan pangurus khusus. Watesan lelungan udara sing gegandhengan karo COVID-19 nambah masalah Alitalia.

Maskapai iki mandheg adol tiket tanggal 25 Agustus 2021.

Ing wulan September, Komisi Eropa menehi persetujuan kanggo ITA (Italia Trasporto Aereo) lan mutusake manawa perusahaan anyar kasebut ora bakal tanggung jawab € 900 yuta ($ 1 milyar) kanggo pitulung negara ilegal sing ditampa sadurunge sadurunge ing 2017.

Nalika ana sawetara laporan manawa jeneng Alitalia bisa uga durung mati lan ana perjanjian ing cakrawala, lelang awal kanggo adol merek ora entuk tawaran lan ITA ujar manawa rega awal banget.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar