Warta Breaking Afghanistan Airlines Airport aviation Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah News Pakistan Breaking News wong Mbangun maneh tanggung jawab Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Pakistan Airlines nolak penerbangan Kabul sawise Taliban supaya rega murah

Pakistan Airlines nolak penerbangan Kabul sawise Taliban supaya rega murah
Pakistan Airlines nolak penerbangan Kabul sawise Taliban supaya rega murah.
ditulis dening Harry Johnson

Umume maskapai penerbangan ing donya ora lagi mabur menyang Afghanistan, tiket kanggo penerbangan menyang ibukota Pakistan, Islamabad, wis adol udakara $ 2,500 ing PIA, miturut agen perjalanan ing Kabul, dibandhingake $ 120- $ 150 sadurunge.

Print Friendly, PDF & Email
  • Pamrentah Taliban mrentah supaya Pakistan International Airlines (PIA) nyuda rega tiket udharane.
  • Pakistan International Airlines (PIA) minangka siji-sijine operator internasional sing mabur kanthi rutin metu saka ibukutha Afghanistan.
  • Rute kasebut bakal tetep ditanggepi nganti "kahanan kondusif," miturut Pakistan International Airlines (PIA).

Miturut Pakistan International Airlines (PIA), pamrentah Taliban Afghanistan mrentah maskapai penerbangan kasebut, siji-sijine maskapai internasional sing mabur sacara rutin mlebu lan metu saka Bandara Internasional Kabul, kanggo nyuda rega tiket pesawat menyang level sadurunge kejatuhan pamrentah Afghanistan sing didhukung Kulon ing wulan Agustus .

Nanggepi, Syarikat Penerbangan Internasional Pakistan wis nundha kabeh penerbangan menyang ibukutha Afghanistan, sing nyebut campur tangan dening panguwasa Taliban "abot".

"Penerbangan kita asring ngadhepi keterlambatan sing ora sopan amarga sikap apike para pejabat penerbangan Kabul," ujare juru bicara PIA, Abdullah Hafeez Khan.

Miturut PIA, pejabat Taliban asring "ngremehake" lan ing sawijining kesempatan "ditangani kanthi fisik" dadi staf.

Rute Kabul bakal tetep dilereni nganti "kahanan kondusif," ujare pejabat maskapai.

Sadurunge, Taliban menehi informasi babagan Syarikat Penerbangan Internasional Pakistan lan operator Afghani Kam Air manawa operasi Afghanistan bakal ditanggepi kajaba dheweke setuju kanggo nyuda rega sing mundhak akeh sing ora digayuh kanggo umume wong Afghanistan wiwit pemerintahan Taliban.

Umume maskapai penerbangan ing donya ora lagi mabur menyang Afghanistan, tiket kanggo penerbangan menyang ibukota Pakistan, Islamabad, wis adol udakara $ 2,500 ing PIA, miturut agen perjalanan ing Kabul, dibandhingake $ 120- $ 150 sadurunge.

Menteri transportasi Afghanistan ujar ing sawijining pernyataan yen rega ing rute kudu "disetel kanggo cocog karo kondisi tiket sadurunge kemenangan Emirat Islam" utawa penerbangan bakal dihentikan.

Penerbangan ing antarane Afghanistan lan Pakistan wis diwatesi banget wiwit bandara Kabul dibukak maneh wulan pungkasan sawise evakuasi kacau luwih saka 100,000 wong Kulon lan Afghanistan sing rentan sawise Taliban ngrebut Afghanistan.

Kanthi krisis ekonomi sing saya gedhe nambah kuwatir babagan masa depan Afghanistan ing sangisore Taliban, ana akeh permintaan kanggo penerbangan metu, dadi luwih parah amarga ana masalah bola-bali nalika nyebrang tapel wates tanah menyang Pakistan.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar