Airlines aviation News wong Keslametan transportasi News Wire Plancongan Singapur

FAA Ditipu Kanggo Sertifikasi Boeing 737 MAX: Tuntutan Pidana Grand Jury Federal Anyar

Forkner Boeing
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Juri agung federal ing Distrik Lor Texas nuntut dakwaan dina iki sing nuntut mantan Kepala Pilot Teknis kanggo Perusahaan Boeing (Boeing) kanthi ngapusi Kelompok Evaluasi Pesawat Udara Federal Administrasi Penerbangan (FAA AEG) sing ana gandhengane karo evaluasi FAA AEG babagan Boeing 737 Pesawat MAX, lan skema kanggo ngapusi pelanggan maskapai adhedhasar Boeing ing AS kanggo entuk puluhan yuta dolar kanggo Boeing.

Print Friendly, PDF & Email

Etihiopian Airlines lan Lion Air Rajapati duwe jeneng: Dituduh yaiku Kepala Pilot Teknis Boeing Mark A. Forkner?

  • Ing tanggal 28 Oktober 2018, Lion Air Boeing 737 MAX nabrak lan tiwas 189.
  • Ing tanggal 10 Maret 2019, sawijining maskapai penerbangan Boeing 737 MAX nabrak 157 wong.
  • Ing tanggal 14 Oktober 2021, Kepala Pilot Teknis Boeing Mark A. Forkner didakwa ing Amerika Serikat amarga ngapusi FAA ing kuoso sertifikasi Boeing MAX 737. Boeing ngirit puluhan yuta dolar ing trabasan sertifikasi iki.

Miturut dokumen pengadilan sing diajukake ing Distrik Lor ing Pengadilan Federal Texas, Mark A. Forkner, 49, sadurunge Negara Bagian Washington lan saiki Keller, Texas, dinuga ngapusi FAA AEG sajrone evaluasi lan sertifikasi agensi pesawat Boeing 737 MAX.

Kaya dakwaan ing dakwaan kasebut, Forkner nyedhiyakake informasi sing ora akurat babagan akurat, akurat lan ora lengkap babagan bagean anyar kontrol penerbangan kanggo Boeing 737 MAX sing diarani Maneuvering Characteristics Augmentation System (MCAS). Amarga tuduhan ngapusi, dokumen utama sing diterbitake dening FAA AEG ora duwe referensi kanggo MCAS. Sabanjure, manual pesawat lan bahan pelatihan pilot kanggo maskapai penerbangan adhedhasar AS ora ana referensi apa wae kanggo MCAS - lan pelanggan maskapai Boeing ing AS kekurangan informasi penting nalika nggawe lan ngrampungake keputusan kanggo mbayar Boeing puluhan yuta dolar kanggo 737 MAX pesawat mabur. 

"Forkner miturut omongane uwong nyalahake jabatan kapercayan kanthi sengaja nahan informasi kritis babagan MCAS sajrone evaluasi lan sertifikasi FAA 737 MAX lan para pelanggan maskapai Boeing ing AS," ujare Asisten Jaksa Umum Kenneth A. Polite Jr saka Pidana Departemen Kehakiman Divisi. "Kanthi mangkono, dheweke nyuda maskapai lan pilot ora ngerti informasi penting babagan bagean penting saka kontrol penerbangan pesawat kasebut. Regulator kaya FAA duwe fungsi penting kanggo njamin keamanan masarakat sing mabur. Kanggo sapa wae sing mikir manawa bisa nyegah fungsi regulator, dakwaan kasebut jelas manawa Departemen Kehakiman bakal ngupayakake kasunyatan kasebut lan bakal menehi sampeyan tanggung jawab. "     

"Ing upaya ngirit dhuwit Boeing, Forkner diduga nahan informasi kritis saka regulator," ujare Pengacara AS, Chad E. Meacham, kanggo Distrik Lor Texas. "Pilihan sing ora sopan kanggo nyasarke FAA ngganggu kemampuan agensi kanggo nglindhungi masarakat sing mabur lan nggawe pilot dadi susah, kurang informasi babagan kontrol penerbangan MAX 737 tartamtu. Departemen Kehakiman ora bakal ngidinke penipuan - utamane ing industri sing saham kasebut dhuwur banget. "

"Forkner miturut omongane uwong nahan informasi penting babagan Boeing 737 MAX lan ngapusi FAA, nuduhake kanthi jelas nglirwakake tanggung jawab lan keamanan pelanggan maskapai lan kru," ujare Asisten Direktur Calvin Shivers saka FBI. "FBI bakal terus menehi tanggung jawab marang wong-wong kaya Forker amarga tumindak apus-apus sing nyebabake keamanan publik."

"Ora ana alesan sing ngapusi regulator keamanan kanggo kepentingan pribadi utawa entuk manfaat komersial," ujare Inspektur Jenderal Eric J. Soskin saka Departemen Perhubungan AS. "Kantor kita kerja terus-terusan kanggo njaga langit supaya bisa mabur lan nglindhungi masarakat sing lelungan saka bebaya sing ora perlu. Tuduhan dina iki nduduhake komitmen kita sing ora kendhat kanggo kerja sama karo penegak ukum lan mitra penuntut kanggo tanggung jawab wong-wong sing nggawe risiko urip. "

Miturut dokumen pengadilan, Boeing wiwit ngembangake lan pemasaran 737 MAX ing wulan Juni 2011. FAA AEG tanggung jawab kanggo nemtokake level minimal pelatihan pilot sing dibutuhake kanggo pilot mabur 737 MAX kanggo maskapai adhedhasar AS, adhedhasar sifat lan ombone bedane antarane 737 MAX lan versi sadurunge pesawat Boeing 737, 737 Next Generation (NG). Ing pungkasan evaluasi iki, FAA AEG nerbitake Laporan Papan Standarisasi Penerbangan MAX 737 (Laporan FSB), sing kalebu, antara liya, panentu-beda pelatihan FAA AEG kanggo 737 MAX, uga informasi babagan beda antarane 737 MAX lan 737 NG. Kabeh maskapai adhedhasar AS diwajibake nggunakake informasi kasebut ing Laporan 737 MAX FSB minangka basis kanggo nglatih pilot supaya bisa mabur pesawat kasebut.

Minangka Kepala Pilot Teknis 737 MAX Boeing, Forkner memimpin Tim Teknis Penerbangan 737 MAX lan tanggung jawab nyedhiyakake FAA AEG informasi sing bener, akurat, lan lengkap babagan beda antarane 737 MAX lan 737 NG kanggo evaluasi, persiyapan FAA AEG, lan publikasi Laporan 737 MAX FSB.

Ing lan sekitar November 2016, Forkner nemokake informasi babagan pangowahan penting kanggo MCAS. Tinimbang nuduhake informasi babagan pangowahan iki karo FAA AEG, Forkner diduga sengaja nahan informasi iki lan ngapusi FAA AEG babagan MCAS. Amarga apus-apus sing ditipu, FAA AEG mbusak kabeh referensi menyang MCAS saka versi pungkasan Laporan 737 MAX FSB sing diterbitake wulan Juli 2017. Asile, pilot mabur 737 MAX kanggo pelanggan maskapai Boeing ing AS ora diwenehake informasi apa wae babagan MCAS ing buku manual lan materi latihan. Forkner ngirim salinan Laporan 737 MAX FSB menyang pelanggan maskapai 737 MAX sing berbasis ing Boeing, nanging nahan informasi penting marang para pelanggan babagan MCAS lan proses evaluasi Laporan 737 MAX FSB.

Dina utawa udakara 29 Oktober 2018, sawise FAA AEG ngerti manawa Lion Air Flight 610 - 737 MAX - nabrak cedhak Jakarta, Indonesia, ora suwe sawise lepas landas lan MCAS lagi operasi sadurunge momen kasebut kacilakan, FAA AEG nemokake informasi babagan pangowahan penting kanggo MCAS sing ditahan Forkner. Sawise nemokake informasi iki, FAA AEG wiwit mriksa lan ngevaluasi MCAS. 

Ing utawa kira-kira 10 Maret 2019, nalika FAA AEG isih mriksa MCAS, FAA AEG ngerti manawa Penerbangan Ethiopian Airlines 302 - 737 MAX - nabrak cedhak Ejere, Ethiopia, sakcepete sawise lepas landas lan MCAS lagi operasi sadurunge kacilakan. Ora suwe sawise kacilakan kasebut, kabeh pesawat 737 MAX ditumpangi ing Amerika Serikat.

Forkner dikenani tuduhan rong tuduhan penipuan sing nyangkut bagean pesawat ing perdagangan antar negara bagean lan papat tuduhan penipuan kawat. Dheweke dijadwalake bakal diadili awal dina Jumuah ing Fort Worth, Texas, sadurunge Hakim Hakim AS Jeffrey L. Cureton saka Pengadilan Negeri AS kanggo Distrik Lor Texas. Yen divonis, dheweke bakal ukuman maksimum 20 taun penjara kanggo saben kecurangan penipuan kawat lan 10 taun penjara kanggo saben kecurangan sing nyangkut bagean pesawat ing perdagangan antar negara bagean. Hakim pengadilan distrik federal bakal nemtokake ukuman apa wae sawise nimbang Pedoman Ukara AS lan faktor kukum liyane.

Kantor lapangan FBI FBI lan DOT-OIG lagi investigasi kasus kasebut, kanthi pitulung saka kantor lapangan FBI lan DOT-OIG liyane.

Pengacara Pengadilan Cory E. Jacobs, Asisten Kepala Michael T. O'Neill, lan Jaksa Pengadilan Scott Armstrong saka Bagian Penipuan Divisi Pidana, lan Asisten Pengacara AS Alex Lewis saka Kantor Pengacara AS kanggo Distrik Lor Texas sing nuntut kasus kasebut.

Tuduhan kasebut mung tuduhan, lan kabeh terdakwa dianggep dianggep ora bersalah nganti kabukten duwe kaluputan tanpa mangu-mangu ing pengadilan ukum.

Salinan dakwaan sing sejatine:

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar