SESI LANGSUNG LIVE 01 DEC 1.00 EST | 06.00 pm UK | 1000 pm UAE
COVID 19 Omicron lan Pariwisata 

Melu  ing Zoom klik kene

Dewan Pariwisata Afrika Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah rapat News Warta Pecah Arab Saudi Spanyol Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Napa Spanyol mandhegake Peluang Besar kanggo Pariwisata Dunia?

UNWTO Arab Saudi
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Pariwisata Dunia wis siyap kanggo masa depan sing apik lan COVID bisa dikendhaleni.

Iki minangka tanggapan saka akeh wong ing industri wisata lan pariwisata global.

Kanggo nggawe Pariwisata Dunia bisa digunakake maneh, para pimpinan lan masarakat duwe sesanti. Sampeyan uga butuh wong sing gelem lan bisa tumindak.

Print Friendly, PDF & Email

Miturut anggota saka Jaringan Pariwisata Dunia, Moment Big kanggo Pariwisata Dunia saiki digawe ing Kerajaan Arab Saudi.

Pariwisata wis ngalami tantangan meh mokal wiwit wiwitan taun 2020 amarga pandemi COVID-19.

Ing Arab Saudi, Menteri Pariwisata HE Ahmed Al-Khateeb wis nuduhake pamrih ora mung ing negarane dhewe. Dheweke dadi bintang harapan sing bisa sumunar saka Karibia nganti Afrika.

Karajan kasebut nyawisake miliaran dolar ora mung kanggo pangembangan potensi pariwisata sing maju, nanging uga kanggo mbantu para jagad liyane supaya sektor kasebut tetep ngambang.

The Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO) lagi ngalami krisis kepemimpinan karo Sekretaris Jenderal main game dobel.

Arab Saudi ana ing kono kanggo ngrewangi diplomatis lan dhuwit. Ing wulan Mei taun iki, UNWTO mbukak pusat regional ing Riyadh. Uga WTTC, organisasi adhedhasar Inggris sing makili akeh pemangku kepentingan pribadi paling gedhe ing industri wisata lan pariwisata global mbukak pusat regional ing Riyadh.

Meruhi kahanan sing angel ditindakake UNWTO kanthi ora cukup dhukungan saka Spanyol, Arab Saudi nuduhake minate nggawa lembaga dunya iki saka Madrid menyang Riyadh.

Langkah kasebut mesthi mbutuhake dukungan saka anggota UNWTO ing Majelis Umum UNWTO ing Maroko. Para ahli sing cedhak karo masalah kasebut prédhiksi swara sing dibutuhake kanggo pamindhahan kasebut wis meh dilindhungi, sanajan Karajan ora nate njaluk kanthi resmi.

Gosip babagan pamindhahan kasebut nggawe Spanyol lan sawetara sekutu UE luwih kepengin weruh. Gerakan diplomatis ing mburi adegan lagi aktif, miturut dipercaya eTurboNews sumber.

Wakil UNWTO saka negara Uni Eropa gumantung banget karo pariwisata eTurboNews, dheweke duwe wewenang kanggo milih miturut kekarepane, lan dheweke bakal milih pamindhahan yen ana kertu suoro.

Perdana Menteri Spanyol ngundang Pangeran Saudi udakara sewulan kepungkur. Tuduhan kasebut diarani alasan kenapa telpon kasebut yaiku ambisi dening Riyadh babagan pamindhahan markas UNWTO.

Rong minggu kepungkur ing Sekretaris Jenderal PBB António Guterres melu, lan proyek kasebut ditahan gumantung saka persetujuan sing bakal dirampungake antarane Menteri Pariwisata Saudi karo mitra, Menteri Pariwisata Spanyol.

Ana wong sing ngerti diskusi iki antarane Arab Saudi lan Spanyol eTurboNews: "Diskusi antarane Spanyol lan Arab Saudi saya maju, nanging pihak Saudi frustasi amarga kacepetan kemajuane. FII akhir Oktober bakal dadi wayahe wisata gedhe, kanthi akeh menteri lan pimpinan bisnis ing Riyadh. Muga-muga Maroto ana ing kana. ”

Hon Reyes Maroto minangka Menteri Pariwisata Spanyol.

Pakar sing misuwur lan dihormati ing Eropa sing cedhak karo UNWTO, sing ora pengin dijenengi eTurboNews:

"Yen Spanyol mikir taktik keterlambatan tegese dheweke ngalangi Arab Saudi supaya ora terus kampanye kanggo mindhah UNWTO menyang Riyadh, mula kemungkinane akeh sing salah. Isih ana wektu kanggo meksa. Saiki, Maroto ana ing Italia, ing sawijining acara dagang, lan fokuse dudu pariwisata. "

Sumber liyane marang eTurboNews: "Katon yen ana komitmen saka Spanyol babagan elemen penting Arab Saudi njaluk supaya langkah kasebut ora dijaluk."

Nanging, katon uga kacepetan ngrampungake komitmen iki bisa uga dadi masalah sing mbingungake Saudi.

eTurboNews nyedhaki Menteri Pariwisata Spanyol lan Saudi. Ora ana klarifikasi luwih lengkap.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar