SESI LANGSUNG LIVE 01 DEC 1.00 EST | 06.00 pm UK | 1000 pm UAE
COVID 19 Omicron lan Pariwisata 

Melu  ing Zoom klik kene

Airlines Airport Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Breaking Ethiopia Pitakonan News wong Keslametan Pariwisata transportasi Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan USA Breaking News video

Boeing 737 MAX Whitewash Perusahaan Baru: Eksekutif Boeing Ndhelikake Ana Wong Tiba?

Whitewash
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Boeing ngapusi FAA kanggo negesake Boeing 737 MAX, nyebabake 157 wong tiwas ing pesawat Ethiopian Airlines. Pengacara utama sing makili setengah saka korban kasebut ujar ing eTurboNews Tanya Jawab dina iki

Print Friendly, PDF & Email
  • Kulawarga sing kelangan wong sing dikasihi nalika nabrak jet Boeing 737 MAX taun 201,9 sing mateni kabeh 157 ing kapal duwe tembung keras kanggo Boeing.
  • Pengacara kasebut ujar manawa pamrentah AS ora cukup adoh amarga dakwaan Mark Forkner Kamis (14 Oktober 2021). 
  • Mantan kepala pilot pesawat anyar kasebut didakwa wingi dening Departemen Kehakiman AS babagan enem tuduhan tumindak kasebut, kalebu ngapusi sajrone proses sertifikasi pesawat anyar kasebut. 

eTurboNews ngundang Kevin P. Durkin saka Clifford Law Firm ing Chicago, IL, USA, kanggo pidato sajrone podcast saiki. Dheweke makili luwih saka 70 korban sing tilar donya ing Ethiopian Airlines ing kacilakan Boeing 737 MAX.

"Forkner mung wong sing tiba. Dheweke lan Boeing tanggung jawab kanggo tiwas kabeh wong sing tewas ing kacilakan MAX, "ujare Nadia Milleron, ibune Samya Rose Stumo, sing tiwas ing kacilakan fatal kaping pindho ing wulan Maret taun 2019." Sistem ing Boeing menehi hadiah jangka pendek keuntungan finansial kanggo keamanan, lan Mark Forkner operasi ing sistem kasebut. Penuntut bisa lan kudu nemokake sawetara wong liya sing uga tanggung jawab nyebabake kacilakan kasebut. Saben kulawarga sing kelangan kacilakan MAX rasane padha: eksekutif lan dewan direksi Boeing kudu mlebu penjara. ”

Kecelakaan pesawat Ethiopian 302 kedadeyan sawise landhes ing Maret 2019, lan mateni kabeh 157 ing kapal. Limang wulan sadurunge, ing wulan Oktober 2018, jet Boeing 727 MAX pertama nabrak Laut Jawa sawise lepas landas saka Indonesia, lan mateni kabeh 189 kapal.  

"Perjanjian Penuntutan sing Ditanggepi pancen minangka DOJ Boeing 'Aja Ngejak Perjanjian.' Ora ana wong sing percaya tenan manawa Forkner minangka siji-sijine aktor ala ing tekanan kompleks iki kanggo entuk bathi lan skema kanggo ngapusi FAA, "ujare Michael Stumo, bapak saka Samya Rose Stumo. "Iki nuduhake manawa CEO Boeing David Calhoun lan mantan anggota dewan bakal mbuwang sapa wae ing ngisor bis kanggo nglindhungi C-Suite."

DOJ nggawa kasus pidana marang Boeing amarga mateni 346 wong ing rong kacilakan kasebut, nanging ngrampungake perkara kasebut awal taun iki sing diarani Perjanjian Penuntutan Tunda. Profesor Hukum Columbia, John Coffee, nalika semana nyebut "salah sawijining perjanjian penuntutan paling parah sing wis dakdeleng." Boeing ora kudu ngakoni kabeh tuduhan kasebut, lan ora ana eksekutif Boeing sing didakwa. Firma hukum pertahanan pidana korporat Boeing yaiku Kirkland & Ellis. Erin Nealy Cox, penuntut utama ing kasus Boeing, ninggalake Departemen Kehakiman awal taun iki lan ora suwe banjur gabung karo Kirkland & Ellis minangka mitra ing kantor Dallas.

Paul Njoroge saka Toronto, Kanada, sing kelangan kulawargane kacilakan ET302, ujar: "Tumindak Mark Forkner lan Boeing babagan sertifikasi, produksi lan rilis 737 MAX menyang pasar, nyebabake 346 wong tiwas: ing antarane bojoku, ibune, lan anak telu. Kanthi adat lan praktik perusahaan, Mark Forkner ora tumindak dhewe. Kepala sekolah Boeing mesthi ana ing mburi gaweyan ngasilake MAX 737, push menyang pasar, proyek kanthi bathi lan penghasilan sing luwih dhuwur, nyenengake Wall Street, lan banjur nggawe pompa saham Boeing. Nalika Lion Air Flight JT610 nabrak tanggal 29 Oktober 2018, kepala sekolah Mark Forkner lan Boeing nindakake 189 rajapati ing jurusan katelu. Nanging sawise gagal nggayuh 737 MAX sawise kacilakan kasebut, kanthi sengaja ngowahi fokus umum saka perusahaan kanthi nyalahake pilot sing diarani 'asing' amarga kacilakan kasebut, dheweke mesthi nggawe 157 rajapati ing jurusan nomer loro, nalika Penerbangan Ethiopian Airlines 302 nabrak tanggal 10 Maret 2019. 

"Majelis hakim federal kudu ngetutake proses nemokake fakta sing tuntas, nuduh wong liya, utamane manajemen level paling dhuwur ing Boeing, lan banjur bisa dianggep tanggung jawab kanthi kriminal amarga tiwase bojoku, anak telu, ibu mertua, lan 341 liyane. Kita wis ngrungokake sidang kongres lan senatorial, ing endi mantan CEO Boeing, Dennis Muilenberg lan Kepala Insinyur John Hamilton ora gelem mangsuli pitakon dhasar. Muga-muga dakwaan dakwaan Mark Forkner bakal nyoroti babagan kelalaian, ndhelikake informasi, lan hubris ing Boeing sing nyebabake kacilakan kasebut. Masyarakat pantes ngerti. Ora bakal ana keadilan tumrap aku amarga kulawarga saya tilar donya, nanging bakal ana keadilan kanggo masarakat yen Mark Forkner lan wong liya ing Boeing ngalami hukuman penjara maksimal, "ujare Njoroge.

"Tuduhan wingi tilas pilot kepala Boeing amarga ngapusi pejabat federal babagan MAX 737 minangka whitewash perusahaan," ujare Robert A. Clifford, pendiri lan mitra senior Kantor Hukum Clifford ing Chicago lan Penasihat Utama ing litigasi konsolidasi nglawan Boeing ing kacilakan MAX 737 ing Ethiopia ing taun 2019. "Kekalahan tragis 157 jiwa bisa dicegah yen Mark Forkner ujar nanging dheweke mesthi ora tumindak dhewe-dhewe."

Forkner, sing memimpin Tim Teknis Penerbangan MAX 737 sajrone pengembangan cepet diluncurake, dilaporake didakwa karo rong tuduhan penipuan sing nglibatake bagean pesawat ing perdagangan antar negara bagean lan papat tuduhan penipuan kawat. Dheweke bakal diadili dina Jumuah ing pengadilan federal ing Fort Worth, Texas. Tuntutan sing paling abot yaiku ukuman penjara paling gedhe 20 taun.

"Keserakahan korporat sing ora bisa dijaluk iki ngluwihi pilot utama ing perusahaan sing kanthi sengaja nggawe pesawat kasebut kanggo nambah bathi," ujare Clifford. "Minangka Penasihat Utama ing litigasi nglawan Boeing lan ujar saka pihak kulawarga sing ora bakal padha, aku njaluk DOJ supaya luwih investigasi pidana lan dakwaan kanggo nemtokake sepira adohane penipuan lan sapa sing ana ing dhasar kabeh. Aku mikir bakal nemokake akeh pejabat perusahaan sing melu nahan informasi kritis saka agensi sing nduwe sertifikasi. Penyelidikan kriminal sing jero nyelehake kanggo kulawarga kasebut sing menehi pengorbanan utama lan kanggo masarakat mabur sing terus tuku tiket ing pesawat MAX. "

"Sanajan ukuman paling gedhe ing pakunjaran, iku ora ana gandhengane karo kulawarga sing ora bakal bisa ndeleng wong liya sing dikasihi. Dheweke wis ora ana; lunga amarga Forkner minangka bagean saka skema kanggo ndhelikake bebener saka wong-wong sing duwe kemampuan kanggo nggawe pesawat kasebut aman, "ujare Clifford. "Lan apa reaksi awal Boeing kanggo kacilakan kasebut, sanajan dheweke ngerti yen dheweke wis ngethok? Eksekutif Boeing milih nyalahake pilot sing ora bersalah sing ora dikandhani babagan sistem piranti lunak anyar sing ngowahi cara tumindak pesawat kasebut, uga manual latihan pilot uga ora nyebutake sistem piranti lunak anyar. "

Clifford nyebutake Sistem Peningkatan Karakteristik Maneuvering (MCAS) sing Forkner dinuga ora nuduhake karo pejabat FAA sadurunge dheweke nyetujoni pesawat kasebut supaya bisa mabur.  

"Masyarakat sing mabur isih durung yakin manawa Boeing wis ganti cara lan operasi kanthi transparan kanthi ngidini pesawat iki lan pesawat mbesuk bisa mabur," ujare Clifford.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar