SESI LANGSUNG LIVE 01 DEC 1.00 EST | 06.00 pm UK | 1000 pm UAE
COVID 19 Omicron lan Pariwisata 

Melu  ing Zoom klik kene

Warta Breaking Hawaii News Keslametan Pariwisata News Wire Plancongan USA Breaking News

COVID mateni Ekundo! Aloha menyang Singa Afrika ing Waikiki

Ekundo, Singa Hawaii
ditulis dening Juergen T Steinmetz

COVID mateni meh 5 yuta wong wiwit dadi pandemi ing wiwitan taun 2020.
Asring lali yaiku kewan akeh sing mati amarga COVID. Salah sijine yaiku Ekundo, singa Afrika sing manggon ing Zoo Honolulu ing Waikiki, lan favorit uga kanggo para pengunjung sing wis pirang-pirang taun bisa ditonton.

Print Friendly, PDF & Email
  • Walikota Honolulu Rick Blangiardi ngumumake matine singa lanang umur 13 taun.
  • Singa kasebut mati amarga kondisi kesehatan sing nyebabake dina Senen ing Kebun Binatang Honolulu ing Waikiki
  • Loro-lorone Ekundu lan singa wadon umur 12 taun, Moxy, pisanan nuduhake pratandha penyakit ambegan ndhuwur kanthi watuk nalika dina Senen, 4 Oktober 2021.

Sampel langsung dikoleksi saka loro singa kanggo nyoba SARS-CoV-2, virus sing nyebabake COVID-19 ing manungsa.

Ekundu, sing wis diobati epilepsi luwih saka limang taun, wiwit lara nganti ora mangan maneh. Sawise dheweke ora bisa nampa obat dhukungan maneh ing panganan, tim perawatan hewan lan kewan mutusake kanggo anestesi kanggo menehi perawatan kayata antibiotik, terapi cairan, lan obat-obatan liyane kanggo mbantu dheweke dadi luwih enak. Sanalika, conto sing luwih spesifik bisa diklumpukake kanggo nyoba luwih lanjut babagan sebab-sebab penyebab penyakit pernafasan liyane. Gejala pernafasan ndhuwur Ekundu dirampungake kanggo nanggepi perawatan, nanging dheweke wiwit nuduhake tandha penyakit ambegan ngisor kanthi luwih angel ambegan sajrone sawetara dina sabanjure. Sanajan ngawasi saben jam lan perawatan terus, Ekundu tilar donya seminggu sawise pratandha diwiwiti.

Amarga tes sing ditindakake ing laboratorium daratan, asil sing nuduhake yen loro singa positif kanggo SARS-CoV-2 mung ditampa sawise Sirundhe Ekundu. Minangka antisipasi link COVID, staf perawatan veterinary nganakake protokol perawatan lan protokol biohazard sing selaras karo kebun binatang akreditasi AZA liyane sing wis ditrapake kanggo nanggepi wabah SARS-CoV-2 ing saindenging negara. Dokter hewan kebun binatang Jill Yoshicedo nuduhake manawa "sanajan umume infeksi SARS-CoV-2 ing kucing gedhe dudu domestik minangka penyakit ringan sing nanggapi perawatan sing apik, Ekundu, sayangé, minangka salah sawijining kasus sing luwih anyar ing COVID sing katon ana gandhengane karo pneumonia lan korban jiwa sing tragis ing spesies iki. "

The Kebon saiki ngenteni tes konfirmasi kanggo SARS-CoV-2 uga asil patologi sing bakal mbantu ngerteni manawa pengaruh infeksi virus nalika tilar donya. Nalika gejala Moxy kayane cepet suda, staf ngawasi kanthi tliti lan terus menehi perawatan lan perawatan sing dhukungan. Kahanan Moxy kayane saiki stabil lan ora bisa pulih.

Sumber infeksi singa tetep durung dingerteni. Kabeh staf sing kontak raket karo singa kasebut sadurunge divaksinasi lan tundhuk karo kebijakan vaksinasi karyawan Kota kasebut. Dheweke uga dites kanggo COVID-19 lan ditemokake negatif. Staf kebon binatang terus nindakake protokol biohazard sing ketat kanggo nyegah nyebarake virus menyang wilayah kewan liyane. 

Direktur Kebun Binatang Santos nyathet, "Aku menehi pujian marang petugas veteriner lan penjaga kanggo gaweyan lan peduli karo Ekundu. Minangka singa tunggal lanang ing Zoo Honolulu, Ekundu disenengi lan apik. Keluarga kebon binatang kasebut sedhih banget amarga dheweke tilar donya, lan kerja sama kanggo fokus ing kesehatan lan kesejahteraan Moxy, lan perawatan kanggo kewan liyane ing kebun binatang. " Salajengipun ujar, "Amarga kewan bisa ngontrak COVID-19 saka manungsa, staf kita dielingake supaya terus-terusan lan terus kerja kanthi aman lan tindakake protokol supaya kewan kita aman. Kita uga pengin nggunakake kesempatan iki kanggo ngelingake kabeh tamu sing ngunjungi kebun binatang supaya nganggo topeng ing wilayah kewan sing duwe risiko zoonosis sing kalebu primata, kucing, segawon, lan hoofstock. "

Ekundu lair tanggal 2 November 2007, lan teka ing Zoo Honolulu ing taun 2010. Bebarengan karo pasangane, Moxy, ngunggahake telung bocah singa sing wis dipindhah menyang kebun binatang liyane minangka bagean saka Spesies Asosiasi Kebun Binatang lan Akuarium (AZA) Rencana Survival. Singa Afrika biasane urip ing kurungan 15-25 taun. 

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar