SESI LANGSUNG LIVE 01 DEC 1.00 EST | 06.00 pm UK | 1000 pm UAE
COVID 19 Omicron lan Pariwisata 

Melu  ing Zoom klik kene

Dewan Pariwisata Afrika aviation Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis budaya Industri Hospitality News wong Tanzania Breaking News Pariwisata News Wire Plancongan

Ketua Dewan Pariwisata Afrika Nyebarke Pesen Pangarep-arep ing Kilimanjaro

Pesenan Pangarep-arep Dewan Pariwisata Afrika

Nggawa pesen pangarep-arep kanggo pangembangan pariwisata ing Afrika, Ketua Dewan Pariwisata Afrika (ATB) Cuthbert Ncube ngunjungi Gunung Kilimanjaro, puncak paling dhuwur ing Afrika, ing perusahaan duta utama dewan kasebut.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Ketua ATB wis ana ing Tanzania Lor wiwit minggu kepungkur, melu Expo Pariwisata Daerah Afrika Wétan Pertama (EARTE) sing rampung awal minggu iki.
  2. Diiringi tim duta utama ATB saka macem-macem negara Afrika, Ketua ATB ngunjungi Marangu, Markas Taman Nasional Kilimanjaro.
  3. Dheweke uga ngunjungi gerbang mlebu ekspedisi pendakian Gunung Kilimanjaro.

The Dewan Pariwisata Afrika (ATB) Kunjungan Ketua Gunung Kilimanjaro nandhakake komitmen Dewan kanggo ngembangake pariwisata Afrika, nyebar pesen pangarep-arep supaya bisa pulih pariwisata saka musnah pandemi COVID-19 lan inti pengembangan pariwisata regional lan intra-Afrika.

Gunung Kilimanjaro lan sekitare kalebu salah sawijining papan wisata paling apik kanggo turis domestik, regional, lan intra-Afrika, ing ngendi ewonan wisatawan lokal nggunakake preinan Natal lan Taun Anyar lan festival Paskah.

Tanzania nyunari "Kebakaran Obor" sing misuwur ing pucuk Gunung Kilimanjaro 60 taun kepungkur, kanthi simbolis tegese katon nyebrang wates lan banjur nggawa pangarep-arep yen ana rasa putus asa, katresnan ing endi ana permusuhan, lan ngajeni yen ana gething. Nanging kanggo taun iki, para pendaki menyang puncak Gunung Kilimanjaro, dadi rombongan ATB, bakal ngirim pesen pangarep-arep manawa Tanzania lan Afrika dadi tujuan sing aman kanggo para pengunjung ing wektu iki nalika jagad nglawan pandemi COVID-19 liwat vaksinasi lan langkah kesehatan liyane.

Sawise ninggalake Kilimanjaro, Ketua ATB lan rombongan ngunjungi Taman Nasional Mkomazi, siji-sijine taman satwa berkembang biak ing Afrika Wétan. Dumunung ing Pegunungan Arc Arc Wétan, taman iki ana ing sangisore Taman Nasional Tanzania (TANAPA) lan dununge 120 kilometer ing sisih wétan kutha Moshi ing wilayah Kilimanjaro ing antarane sirkuit safari Tanzania sisih lor lan kidul.

Badhak dilindhungi ing papan perlindungan 55-kothak-kilometer pager, sing ana ing njero taman 3,245-square-kilomter. Turis bisa ndeleng mamalia Afrika paling gedhe nomer loro iki kanthi luwih gampang tinimbang ing alas liar. Badhak ireng biyen mlaku bebas ing antarane Mkomazi lan ekosistem Tsavo sing nutupi Tsavo West National Park ing Kenya.

Bebarengan karo Tsavo, Mkomazi dadi salah sawijining ekosistem alam sing dilindhungi paling gedhe ing donya. Mkomazi, ing sadawane Kali Umba, duwe sawetara kethèk colobus langka sing pindhah ing alas kali kasebut. Taman iki nduweni iklim semi-garing lan pola distribusi udan bimodal. Taman iki uga kalebu spesies mamalia. Luwih saka 450 spesies manuk wis direkam ing taman iki, kanthi sawetara flora lan fauna sing unik. Iki kalebu ing sawetara wilayah sing dilindhungi ing Tanzania kanthi pedunung gerenuk sing akeh lan katon lan konsentrasi gedhe ing Beisa Oryx. Taman iki minangka salah sawijining savannah sing paling sugih ing Afrika lan bisa uga ing jagad iki babagan jumlah fauna lan flora langka lan endemik sing dibuktekake karo anane segawon liar lan badhak ireng.

Sajrone kunjungan menyang Tanzania wiwit minggu kepungkur, Pak Ncube menehi presentasi Penghargaan Pariwisata Kontinental ATB 2021 kanggo Presiden Tanzania, Samia Suluhu Hassan, minangka pengakuane kanggo komitmen kanggo pangembangan pariwisata Tanzania. Presentasi penghargaan ATB kanggo presiden Tanzania ditindakake nalika bukaan resmi Ekspo Pariwisata Daerah Afrika Timur Pertama (EARTE) sing dianakake ing kutha wisata Arusha ing Tanzania Lor. Presiden wis nuntun nyusun film dokumenter Royal Tour sing nampilake obyek wisata Tanzania, ing antarane inisiatif liyane sing ditindakake kanthi pribadi kanggo ningkatake pangembangan pariwisata ing Tanzania lan Afrika.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Apolinari Tairo - eTN Tanzania

Ninggalake Komentar