SESI LANGSUNG LIVE 01 DEC 1.00 EST | 06.00 pm UK | 1000 pm UAE
COVID 19 Omicron lan Pariwisata 

Melu  ing Zoom klik kene

Kabar Olahraga LGBTQ News USA Breaking News

Pesen Mendesak CDC kanggo Amerika sing divaksinasi: Booster Shot

Ing Pfizer nyurung
ditulis dening Juergen T Steinmetz

14 yuta wong ing Amerika Serikat sing nampa vaksin Johnson lan Johnson rumangsa lali lan ketinggalan. Dina iki bisa uga diganti karo rekomendasi penembak jupuk sing ditundha kanggo kabeh umur 18 taun.

Print Friendly, PDF & Email
  • CDC, Ing Pusat Pengendalian lan Pencegahan Penyakit ing Amerika Serikat nerbitake pedoman sing pas kanggo wong Amerika lan pesen penting nalika njupuk booster kaping telu 3 minggu kepungkur
  • Penting, sampeyan kudu ngerti dosis pertama lan kalor saka vaksin COVID-19 sing luwih penting tinimbang nyurung dijupuk
  • Dina iki panel ahli njaba dina Jumuah menehi saran marang Administrasi Pangan lan Obat kanggo menehi otorisasi dosis penguat vaksin coronavirus Johnson & Johnson kanggo wong sing umur 18 taun utawa luwih.

Departemen Kesehatan ing 50 AS-Amerika nggawe versi informasi latar mburi lan rekomendasi dhewe, nggawe kabeh masalah rumit lan kadang-kadang mbingungake

Vaksinasi COVID-19 utama kanggo Pfizer lan Moderna nyedhiyakake perlindungan banget tumrap gejala parah, rawat inap ing rumah sakit, lan pati. Dosis vaksin pertama lan kaping loro kudu luwih diutamakan tinimbang dosis pendorong. Cara paling apik kanggo nglindhungi kulawarga lan komunitas yaiku njamin warga sing ora divaksinasi ngrampungake seri vaksin utama.

Poto Pfizer sing nyurung saiki dianjurake kanggo klompok prioritas tartamtu kanggo nambah respon imun marang COVID-19 lan menehi perlindungan tumrap penyakit, kalebu varian Delta.

Napa sampeyan kudu nganggep nyurung?

Vaksinasi COVID-19 tetep dadi alat sing paling efektif kanggo nyegah penyakit parah, rawat inap ing rumah sakit, lan pati, kalebu perlindungan saka varian Delta sing nyebar kanthi wiyar.

Nanging, panliten sing ditliti dening Pusat Kontrol lan Pencegahan Penyakit (CDC) nuduhake yen sawise divaksinasi kanthi lengkap, perlindungan saka virus sing nyebabake COVID-19 bakal suwe saya suwe lan kurang menehi perlindungan tumrap varian Delta.

Sapa sing kudu nembak booster?

Wong tartamtu duwe risiko kena infeksi utawa penyakit parah saka COVID-19 amarga umure, kondhisi medis, utawa amarga urip utawa makarya cedhak karo wong liya sing nambah risiko kena paparan utawa nular.

CDC nyaranake supaya panguat diwenehake kanggo wong diwasa umur 65 lan luwih tuwa lan umur 50 nganti 64 taun kanthi kahanan medis amarga nyuda kekebalan ing klompok kasebut nggawe risiko paling parah kanggo penyakit parah. Mula, Departemen Kesehatan ing pirang-pirang negara nyaranake supaya panyedhiya layanan kesehatan prioritas kanggo klompok kasebut.

Minangka pasokan kanggo panguat, CDC bakal menehi rekomendasi kanggo klompok tambahan, kalebu wong diwasa umur 18 nganti 49 taun kanthi kondisi medis adhedhasar keuntungan lan risiko kanggo saben wong, lan wong diwasa umur 18 nganti 64 taun sing duwe risiko kerja utawa lembaga sing gedhe. pajanan, adhedhasar keuntungan lan risiko kanggo saben wong.

Kaya warga kudu sabar ngenteni nalika vaksin COVID-19 pisanan kasedhiya, kita kabeh kudu nduduhake aloha lan priksa manawa klompok prioritas sing ditetepake nampa booster dhisik, minangka bagean saka pandhuan sing diwenehake kanggo warga ing Negara Bagian Hawaii.

Penguat Pfizer mung kanggo wong-wong sing wis nampa vaksin Pfizer; ora dianjurake kanggo sing nampa vaksin Moderna utawa Johnson & Johnson.

Vaksin Moderna lan Johnson & Johnson lagi ditinjau kanggo dosis panguat dhewe lan vaksin salah siji saka vaksin kasebut kudu ngenteni nganti FDA lan CDC menehi rekomendasi. Tahap pertama rekomendasi iki wis rampung lan ngenteni kabar resmi.

Kapan sampeyan kudu nyurung?

Wektu sing disaranake kanggo nyurung Pfizer yaiku nem wulan sawise rampung nembak kaping pisanan. Data saka uji coba klinis nuduhake manawa tembakan panguat Pfizer-BioNTech, sing wis disetujoni kanggo digunakake dening Administrasi Pangan lan Obat, nuduhake ana respon imun sing tambah ing antarane para peserta uji coba sing wis ngrampungake seri vaksin Pfizer loro-shot nem wulan sadurunge 

Carane?

Potret penguat Vaksin OVID-19 kasedhiya kanggo panampa vaksin Pfizer-BioNTech ing ngisor iki sing ngrampungake seri wiwitan paling ora 6 wulan kepungkur lan:

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar