SESI LANGSUNG LIVE 01 DEC 1.00 EST | 06.00 pm UK | 1000 pm UAE
COVID 19 Omicron lan Pariwisata 

Melu  ing Zoom klik kene

Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Kabar Olahraga News wong Pariwisata News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News

Mantan Sekretaris Negara AS Colin Powell tilar donya saka COVID-19 ing 84 taun

Mantan Sekretaris Negara AS Colin Powell tilar donya saka COVID-19 ing 84 taun.
Mantan Sekretaris Negara AS Colin Powell tilar donya saka COVID-19 ing 84 taun.
ditulis dening Harry Johnson

Powell dadi kuciwa amarga pamindhahan partai ing sisih tengen lan malah ndhukung publik ing Barack Obama kanggo nyoba dadi presiden. Powell uga nyengkuyung pencalonan Joe Biden kanggo memimpin negara kasebut, kanthi ujar manawa dheweke bakal dadi "presiden, kita kabeh bakal bangga menehi salam."

Print Friendly, PDF & Email
  • Pensiunan jenderal bintang papat lan mantan Sekretaris Negara AS, Colin Powell, tilar donya amarga komplikasi saka COVID-19.
  • Colin Powell wis nampa perawatan ing Pusat Kesehatan Nasional Walter Reed.
  • Colin Powell wis didiagnosis ngalami myeloma kaping.

Colin Powell, Republik sing misuwur, sing dadi wong Afrika Amerika pisanan sing dadi Sekretaris Negara AS, tilar donya nalika yuswa 84 taun, amarga komplikasi COVID-19.

Seorang veteran Angkatan Darat AS 35 taun, sing pangkat jenderal bintang papat sadurunge mlebu politik, wis dirawat ing Pusat Medis Nasional Walter Reed, nalika wis tilar donya, kulawargane ngumumake dina iki ing kiriman ing kaca Facebook na.

"Kita wis kelangan bojo, bapak, mbah kakung lan wong Amerika sing hebat lan tresna," jarene, lan nambah manawa dheweke wis divaksinasi marang COVID-19, nanging pungkasane nyawane nyawane.

Kulawarga Powell matur nuwun marang staf medis "kanggo perawatan sing dirawat." Penyebab pati dikatutake minangka "komplikasi saka COVID-19." Dheweke liwat awal dina Senen esuk. 

Jenderal bintang papat pensiunan wis didiagnosis ngalami myeloma, miturut laporan media, jinis kanker getih sing ngalangi kemampuan awak kanggo nglawan infeksi.

Colin Powell njabat dadi ketua Kepala Staf Bersama, posisi militer paling dhuwur ing Departemen Pertahanan AS, ing sangisoré Presiden George HW Bush, lan minangka wong paling enom lan wong Afrika pisanan sing nyekel jabatan kasebut.

Powell malah disebut-sebut dadi presiden ireng pisanan ing AS, sawise popularitase saya mundhak sawise kampanye pimpinan AS nglawan invasi Saddam Hussein ing Kuwait ing taun 1990.

Dheweke banjur dadi sing pertama George W. Bush Sekretaris Negara lan, sajrone iku, dadi pejabat publik kulit ireng paling dhuwur. Ing taun 2003, Powell nggawe kasus pemerintahane amarga nyerang Irak menyang Perserikatan Bangsa-Bangsa, kanthi intelijen sing salah yen rezim Ba'athist Hussein nyimpen senjata pemusnah massal.

Ing foto sing saiki wis apik, dheweke nduwe bokor anthrax palsu ing ngarep Majelis Umum PBB, nanging bakal ngakoni acara kasebut minangka "cacat" ing rekor dheweke. Sing kedadeyan yaiku perang wolung taun sing rusak.

Kira-kira luwih saka sayuta warga Irak tewas ing panganiaya kasebut utawa amarga kekurangan sing disebabake dening invasi kasebut, lan ewonan tentara Amerika tiwas sajrone usaha AS ing Irak. Hasil invasi nyebabake kekerasan sektarian sing nyebar lan munculé Negara Islam (IS, sadurunge ISIS).

Powell dadi kuciwa amarga pamindhahane pihak ing sisih tengen lan malah didhukung masarakat Barack Obama ing jabatane dadi presiden.

Powell uga nyengkuyung pencalonan Joe Biden kanggo memimpin negara kasebut, kanthi ujar manawa dheweke bakal dadi "presiden, kita kabeh bakal bangga menehi salam." 

Powell duwe anak telu lan isih ditinggal garwane, Alma, sing dhaup taun 1962.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar