SESI LANGSUNG LIVE 01 DEC 1.00 EST | 06.00 pm UK | 1000 pm UAE
COVID 19 Omicron lan Pariwisata 

Melu  ing Zoom klik kene

Dewan Pariwisata Afrika Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Kabar Olahraga Warta Breaking Jamaika News Warta Pecah Arab Saudi Nganyari Destinasi Plancongan Singapur USA Breaking News Wtn

Kesetaraan ing Akses Vaksin karo Pahlawan Pariwisata Dunia sing Ditanggung

Menteri Pariwisata Saudi mung nyewa Wanita Paling Kuat ing Pariwisata, Gloria Guevara
gloriasaudi
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Ketimpangan akses menyang vaksin COVID-19 bisa ngalangi pangembangan ekonomi ing kabeh sektor. Arab Saudi lan Pemimpin Pariwisata Dunia ngerti iki. FII bakal teka minggu ngarep, lan mripate jagad katon ing Riyadh.

Print Friendly, PDF & Email
  • Inisiatif Masa Depan Investasi (FII) bakal kepethuk ing Riyadh. Pariwisata wektu iki bakal duwe bagean gedhe ing diskusi dening pimpinan pariwisata global.
  • The Jaringan Pariwisata Dunia Inisiatif kesehatan tanpa Border ngelingake Arab Saudi lan para utusan saka saindenging jagad manawa pariwisata ora bakal bisa mlaku nganti kita kabeh wis aman.
  • Akses menyang vaksin ora padha ing jagad iki. Nalika sawetara negara sugih duwe vaksin sing akeh banget, negara-negara sing kurang bisa negesake vaksin warga. Kamakmuran kanggo akeh tujuane yaiku lelungan lan pariwisata.

Ing tanggal 17 Oktober, ing Amerika Serikat, 65% populasi wis nampa paling ora 1 suntikan vaksinasi COVID-19, sawetara saiki nampa tembakan penguat kaping 3.

30% wong Amerika ora gelem divaksinasi. Pamrentah nawakake insentif kanggo sing tundhuk karo "rekomendasi vaksinasi" lan ing wektu sing padha ngancam sing ora bakal netepi dendha, kayata kelangan kerja utawa ngakses restoran.

Ing Singapura, tingkat vaksinasi 80%, ing China 76%, ing Jepang 76%, Jerman 68% kanthi jumlah penduduk sing nolak, Arab Saudi 68%, UEA 95%, Israel 71%, lan India 50%, karo jagad iki saiki rata-rata 48%.

Saiki kahanane dadi angel. Rusia mung duwe 35% populasi sing divaksinasi, Bahama 34%, Afrika Selatan 23%, Jamaika 19% lan rata-rata ing Afrika mung 7.7%.

Dewan Pariwisata Afrika, kanthi pimpinan Ketua Cuthbert Ncube, gabung karo inisiatif WTN babagan Kesehatan Tanpa Batas wiwit wiwitan. Mengkono uga Dr. Taleb Rifai, mantan Sekretaris Jenderal UNWTO.

Sekretaris Pariwisata Kenya, Najib Balala yaiku salah sawijining pimpinan Afrika pertama sing ndhukung inisiatif Kesehatan Tanpa Bates dening WTN. Dheweke saiki dadi menteri Afrika pertama sing nanggapi dorongan Presiden AS Biden supaya santai paten vaksin COVID-19.

Ora ana penolakan ing negara-negara kanthi angka vaksinasi sing sithik; ana nekat kanggo njupuk dosis sing cukup kanggo nyatane vaksin kanggo wong. Ana kekurangan sumber daya finansial kanggo ngowahi vaksin sing dominan ing negara-negara kaya.

Pemimpin pariwisata kanthi pola pikir global, kalebu Menteri Pariwisata Bartlett saka Jamaika, wis berperan penting kanggo ngakoni status kasebut lan peran Arab Saudi minangka pemain utama global.

Kanthi FII sing bakal teka ing Riyadh, lan 1,000 pimpinan turis ing pesawat sing saiki arep mlebu Arab Saudi lan nekani, Menteri sing ora sabar, Bartlett bisa uga duwe peran khusus minangka pimpinan global ing Riyadh minggu ngarep. Kesetaraan vaksin bisa uga ana ing pikirane, amarga Pariwisata Jamaika kena pengaruh banget.

Jaringan Pariwisata Dunia, kanthi pimpinan Pendhiri Juergen Steinmetz, ngakoni babagan diskusi global ing tahap wiwitan lan miwiti inisiatif kasebut Kesehatan Tanpa Bates awal taun iki kanggo ngelingake jagad ora ana sing bakal aman saka COVID nganti kabeh wong aman.

Sawetara kemajuan wis digawe nanging sayang banget ing tahap iki amarga pandemi, ketimpangan vaksin isih ana, sanajan luwih saka 6 milyar dosis vaksin sing disebar ing saindenging jagad. Umume wong-wong kasebut ana ing negara-negara sing duwe penghasilan tinggi, nanging negara-negara paling miskin duwe vaksin kurang saka siji persen.

Menteri Pariwisata Jamaika, Hon. Edmund Bartlett, sing uga entuk gelar a Pahlawan Pariwisata Global, ngerti iki lan ngelingake eTurboNews ketimpangan vaksin bisa ngalangi pemulihan global.

Ing rapat Komite Pariwisata (CITUR), Bartlett wis menehi informasi babagan strategi lan upaya pamrentah Jamaika kanggo nyuda dampak negatif saka pandemi ing sektor pariwisata.

Kapan Dunia Pariwisata ngundang 911, Kerajaan Arab Saudi wis ana kanggo nanggapi lan mbantu. Milyaran dolar wis dialokasikan kanggo investasi ing sektor kasebut, ora mung ing KSA nanging uga ing saindenging jagad. Menteri Pariwisata Saudi, Yang Mulia Mr. Ahmed Aqeel Al-Khateeb, nyewa mantan CEO WTTC lan Menteri Pariwisata kanggo Meksiko, Gloria Guevara, minangka penasihat utama. Gloria ngerti geopolitik lan wis ngerti kahanan ing ekonomi sing gumantung karo pariwisata, kaya Karibia.

Arab Saudi isih nyoba nggawa kantor pusat UNWTO saka Madrid menyang Riyadh. Usul kaya ngono kanggo Majelis Umum UNWTO ing Maroko isih bisa diajukake. Paling ora, Arab Saudi wis tekan Spanyol, negara sing dadi tuan rumah UNWTO, saengga bisa kerja bareng lan nggawa kepemimpinan menyang Organisasi Pariwisata Dunia sing lumpuh.

Institut Investasi Masa Depan sing bakal teka wis siyap kanggo rapat ing Riyadh minggu ngarep. Menteri Pariwisata Saudi ngundang atusan pimpinan turis kanggo melu ing rapat iki.

Ketimpangan vaksinasi global nyatane mbebayani tumrap kemajuan sektor kasebut, pangembangan kerja, lan kesejahteraan.

Pelancong sing divaksinasi mesthine bakal milih tujuan ing endi staf hotel lan petugas pariwisata liyane uga divaksinasi. Semono uga kosok baline. Staf hotel pengin nggawe manawa wis aman lan divaksinasi. Dheweke ora pengin sesambungan karo pengunjung manca yen ora divaksinasi.

Yen amarga alasan finansial sawijining negara ora duwe sumber daya lan akses menyang vaksin, iki kahanan sing bisa ditemoni komunitas pariwisata global lan bisa mbantu wong liya. Arab Saudi bisa dadi pimpinan global sing mentas diadegake kanthi pola pikir sing terbuka lan seger, kanggo nggampangake lan ngluwihi pembiayaan kanggo inisiatif kaya ngono. Arab Saudi mesthi bakal muncul pahlawan internasional yen sukses.

Investasi kaya ngono kanggo akses vaksin mesthi bakal duwe kemungkinan mbayar maneh kanggo Arab Saudi kanthi jangka menengah.

Rapat FII, mulane, saya penting saben dina.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar