SESI LANGSUNG LIVE 01 DEC 1.00 EST | 06.00 pm UK | 1000 pm UAE
COVID 19 Omicron lan Pariwisata 

Melu  ing Zoom klik kene

Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Investments News wong tanggung jawab Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Turki Breaking News

Lira Turki ambruk dadi paling murah sawayah-wayah dolar AS

Lira Turki ambruk dadi paling murah sawayah-wayah dolar AS.
Lira Turki ambruk dadi paling murah sawayah-wayah dolar AS.
ditulis dening Harry Johnson

Pungkasane, keputusan babagan kebijakan moneter Turki wis ora dijupuk maneh dening bank sentral, nanging dijupuk menyang Istana Presiden.

Print Friendly, PDF & Email
  • Lira Turki wis ngeculake 20 persen taun iki lan setengah saka panyusutan wis diwiwiti wiwit wulan pungkasan.
  • Pelaku paling ala ing pasar berkembang taun iki, mata uang Turki ndemek paling endhek 9.3350 tinimbang dolar dina iki.
  • Societe Generale prédhiksi pemotongan 100 poin banjur ngaso dening bank sentral nalika lira mudhun dadi 9.8 mungsuh dolar ing pungkasan taun.

Pelaku paling ala ing pasar anyar ing taun iki, lira Turki ambruk menyang level paling anyar saben dina tumrap dolar AS saiki.

Mata uang Turki ndemek angka paling murah 9.3350 nglawan dolar sadurunge ngasorake sawetara kerugian. Jam iki ana jam 9.31 jam 18:22 GMT.

Analis finansial ora bakal nate golek dhuwit kanggo mata uang nasional Turki sing ngalami masalah, amarga apa sing diarani pangarepan tingkat suku bunga "ora rasional" bakal dipungkasi minggu iki.

Lira Turki wis ngeculake 20 persen taun iki lan setengah saka panyusutan wis diwiwiti wiwit wulan pungkasan, nalika Bank Sentral Turki wiwit menehi sinyal dovish sanajan inflasi mundhak dadi cedhak 20 persen.

Turkey Presiden Recep Tayyip Erdogan wis suwe ngundang pengurangan moneter lan pengaruhe, kalebu kanthi cepet ngganti pucuk pimpinan bank sentral, katon bisa ngilangi kredibilitas kebijakan ing taun-taun pungkasan.

Sawise potongan tarif 100-poin kejut pungkasan wulan pungkasan nyebabake jatah lira, para ekonom sing disurvei dening kantor berita Reuters dipisahake manawa bank sentral bakal luwih gampang 50 utawa 100 poin dhasar ing rapat kebijakan Kamis.

Sawetara ekonom nolak nanggapi poling amarga bank sentral kasebut ora bisa ditebak, apamaneh sawise Erdogan ngrusak telung anggota komite kebijakan moneter (MPC) minggu kepungkur, kalebu loro sing dianggep ora setuju karo pemotongan tarif.

"Pungkasane, keputusan babagan… kabijakan moneter ora ditindakake maneh dening bank sentral, nanging dijupuk ing Istana Presiden," ujare analis Commerzbank.

Societe Generale prédhiksi pemotongan 100 poin banjur ngaso dening bank sentral nalika lira mudhun dadi 9.8 mungsuh dolar ing pungkasan taun.

Sawise goyang bank senter paling anyar, Erdogan "Kanthi efektif ngilangi kabeh oposisi marang pandangane sing ora biasa yen tingkat suku bunga sing dhuwur nyebabake inflasi sing dhuwur", analis SocGen nulis ing cathetan klien.

Sanajan "ora rasional" saka pemotongan tarif saiki, "ora ana gunane kanggo negesake argumen ekonomi tradisional kanggo nimbang tumindak [bank sentral] sing bisa ditindakake," ujare.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar