SESI LANGSUNG LIVE 01 DEC 1.00 EST | 06.00 pm UK | 1000 pm UAE
COVID 19 Omicron lan Pariwisata 

Melu  ing Zoom klik kene

Asosiasi Warta Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis angkara Warta Pamrentah Industri Hospitality News Mbangun maneh tanggung jawab Tanzania Breaking News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan

Operator Tur Tanzania Ngrampungake 150 Yuta ing Perang Anti-Poaching

Priksa Presentasi dening Operator Tur Tanzania

Pemain Pariwisata Tanzania wis mili pirang-pirang yuta dhuwit menyang program anti-perburuan manuk sing dirancang kanggo nglindhungi warisan kewan liar ing kéwan Afrika ing Taman Nasional Serengeti.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Dataran jembar Serengeti kalebu 1.5 juta hektar sabana.
  2. Iki nduwe migrasi paling gedhe sing durung owah saka 2 yuta wildebe ditambah atusan ewu gazell lan zebra.
  3. Kabeh padha melu trek bunder taunan kanthi jarak 1,000 km sing ngubengi 2 negara jejer ing Tanzania lan Kenya, disusul karo predatore.

Ing sangisoré Asosiasi Operator Tur Tanzania (TATO), investor pariwisata ngeculake 150 yuta dolar (65,300 dolar AS) kanggo ningkatake program sing ora ngepenak, nggedhekake komitmene ing perang getih nglawan perburuan sing bisu nanging mbebayani sing ditindakake ing Serengeti.

Sekretaris Permanen Sumber Daya Alam dan Pariwisata Pariwisata, Dr. Allan Kijazi, ujar manawa entuk dhuwit kanggo nyolong kemiskinan kanthi alon-alon nanging wis lulus kanthi usaha skala besar lan komersial, nggawe taman nasional Sereneti Tanzania dadi tekanan maneh sawise 5 -tuunen lemu.

Iki minangka bentuk perburuan sing dilalekake sing tanggung jawab kanggo pembunuhan satwa gedhe ing Serengeti sing nyebabake para pemangku kepentingan pariwara kanggo nggawe lan nggawe program de-snaring ing pertengahan April 2017, kanthi model Kemitraan Publik-Swasta (PPP) sing nglibatake Taman Nasional Tanzania (TANAPA) , Frankological Zoological Society (FZS), lan awake dhewe.

Menehi cek Sh150 yuta saka TATO menyang FZS, ngetrapake program de-snaring, Menteri Sumber Daya Alam lan Pariwisata, Dr. Damas Ndumbaro, memuji para pemangku kepentingan amarga menehi dhuwit ing cangkem.

"Aku matur nuwun kanthi tulus marang TATO kanggo inisiatif luar biasa iki kanggo ndhukung upaya anti-perburuan. Langkah iki bakal njamin keamanan taman nasional sing larang regane lan satwa sing ora ana regane, ”ujare Dr. Ndumbaro. Dheweke janji bakal kerja bareng karo TATO kanggo ningkatake upaya konservasi lan ngembangake industri pariwisata.

Ketua TATO, Pak Wilbard Chambullo, ujar manawa sadurunge wabah pandemi COVID-19, operator tur nggunakake kanthi sukarela nyumbang siji dolar sing ditampa saben turis, nanging amarga gelombang pandemi kasebut, para investor kudu nutup fasilitas lan ngirim kabeh pegaweane mulih.

Ing upaya tenanan kanggo slamet, TATO, miturut dhukungan Program Pembangunan Persatuan Bangsa-Bangsa (UNDP) prasarana kesehatan kayata pusat koleksi conto COVID-19 ing Seronera lan Kogatende ing Serengeti, organisasi kasebut ngenalake biaya Sh40, 000 lan Sh20,000 saben sampel saka anggota TATO lan non-TATO.

"Kami, ing TATO, kanthi sebulat suara mutusake kanggo nyumbang dhuwit sing dikoleksi saka pusat koleksi sampel COVID-19 iki kanggo ningkatake program sing ora ngepelake," ujare Pak Chambullo, ing antarane keprok panonton.

Prestasi kasebut, ing antarane faktor liyane, bisa uga amarga saka kemitraan trinitas antara UNDP, TATO, lan pamrentah liwat Menteri Sumber Daya Alam lan Pariwisata uga Menteri Kesehatan.

"Aku matur nuwun banget yen dhuwit sing diwenehake saiki kanggo program de-snaring kalebu… tonggak kemitraan karo UNDP, TATO, lan Menteri Sumber Daya Alam lan Pariwisata, uga Menteri Kesehatan , kanggo ningkatake pemulihan pariwisata ing Tanzania, "ujare CEO TATO, Pak Sirili Akko.

Program De-snaring, sing pisanan digawe dening FZS - organisasi konservasi internasional sing misuwur kanthi pengalaman luwih saka 60 taun - dirancang kanggo ngilangi jebakan sing disetel dening para pengusaha daging semak lokal kanggo njeblug satwa gedhe ing Serengeti lan ngluwihi.

Ngomentari, Direktur Country Society Zoological Frankfurt, Dr. Ezekiel Dembe, ngucapake matur nuwun marang operator tur amarga nggabungake konsep konservasi menyang model bisnis.

"Iki minangka norma anyar kanggo komunitas bisnis kita kanggo menehi kontribusi kanggo upaya konservasi. Slogan kita sajrone 60 taun kepungkur wis ana lan saiki, Serengeti ora bakal mati, lan aku bangga manawa operator tur saiki melu gaweyan, ”ujare Dr. Dembe.

Miwiti pertengahan April 2017, program de-snaring wis sukses bisa ngilangi total 59,521 jebakan kawat, ngirit 893 kewan galak nganti saiki.

Panaliten FZS nuduhake manawa jebakan kawat kasebut nyebabake nyababake 1,515 kewan galak ing Taman Nasional Serengeti sajrone April 2017 nganti 30 September 2021.

Sawise perburuan dhuwit ing Serengeti dadi skala gedhe lan komersial, taman nasional unggulan Afrika kena tekanan maneh kanggo ngatasi masalah kasebut sawise umur 2 taun. Margasatwa ing Serengeti, situs Warisan Donya, wis wiwit pulih saka godhong daging sapi gadhing sajrone dasawarsa, sing meh nyuda gajah lan populasi badhak.

Institut Riset Margasatwa Tanzania (TAWIRI) nganakake "Sensus Gajah Gedhe" ing 7 ekosistem utama wiwit Mei nganti Nopember 2014 nalika ditemokake yen "peluru pemburu" wis mejahi 60 persen populasi gajah kasebut sajrone 5 taun.

Ing angka nyata, asil pungkasan sensus ngandhakake manawa populasi gajah Tanzania mudhun saka 109,051 ing taun 2009 dadi 43,521 taun 2014, nuduhake penurunan 60 persen sajrone periode sing ditinjau.

Panyebab sing paling nyebabake penurunan iki yaiku munggah-mudhun dramatik ing perburuan ing wilayah sing dikontrol lan mbukak, sing wis diupayakake Tanzania ing taun-taun pungkasan sanajan sumber daya lan teknologi ora cukup.

Kayane ora cukup, panganan daging semak sing bisa dilalekake lan bisu nanging mbebayani ing Taman Serengeti saiki nggawe migrasi satwa taunan paling gedhe ing saindenging dataran Afrika Wétan kanthi ancaman anyar.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Adam Ihucha - eTN Tanzania

Ninggalake Komentar