Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pecah Siprus Mesir Breaking News Yunani Breaking News News wong tanggung jawab Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Turki Breaking News

Ora ana korban jiwa: Gempa bumi kuat ing Yunani, Siprus lan Turki

Ora ana korban jiwa: Gempa bumi kuat ing Yunani, Siprus lan Turki.
Ora ana korban jiwa: Gempa bumi kuat ing Yunani, Siprus lan Turki.
ditulis dening Harry Johnson

Loro gempa bumi kuat nggegirisi Kreta ing sawetara minggu kepungkur, mateni siji wong lan ngrusak bangunan. Seismolog Yunani ujar manawa gempa dina Selasa kasebut amarga saka kesalahan Afrika sing beda lan ora ana gempa susulan sing dikarepake.

Print Friendly, PDF & Email
  • Gedhene tremor kasebut diukur ing 6 lan ambane ing 37.8km (23.5 mil) dening Survei Geologi Amerika Serikat.
  • Otoritas pengendalian bencana Turki, Afad, nglaporake gempa kasebut ing 155km saka pesisir Turki.
  • Gempa kanthi skala awal 6 nyebabake sawetara 155km (96 mil) saka kutha resor Kas, provinsi Antalya.

Gempa skala 6 sing kuat lan kuat nyerang kutha-kutha ing sawetara negara ing Mediterania Wétan bengi iki.

Gedhene tremor kasebut diukur ing 6 lan ambane ing 37.8km (23.5 mil) dening Survei Geologi Amerika Serikat.

Gempa kasebut ngguncang sawetara pulau ing Yunani lan wilayah liyane ing Mediterania Wétan, kalebu wilayah Antalya kidul ing Turki uga kutha ing Mesir.

Geter kasebut dirasakake ing pulau-pulau Karpathos, Kreta, Santorini lan Rhodes ing Yunani, Senen.

Gempa kasebut uga nggegirake ibukota Siprus Nicosia, Beirut ing Libanon, Kairo lan kutha-kutha liyane ing Mesir, bagean-bagean Israel lan Wilayah Palestina, lan wilayah ing sekitar Antalya Turki sisih kidul.

Otoritas pengendalian bencana Turki, Afad, nglaporake gempa kasebut ing 155km saka pesisir Turki.

Afad ujar yen gempa kanthi skala awal 6 nyebabake sawetara 155km (96 mil) saka kutha resor Kas, provinsi Antalya.

Gubernur distrik Kas, Saban Arda Yazici, ujar manawa pihak berwenang durung nampa laporan kerusakan utawa cedera ing Kas utawa lingkungane.

Loro gempa bumi kuat nggegirisi Kreta ing sawetara minggu kepungkur, mateni siji wong lan ngrusak bangunan. Seismolog Yunani ujar manawa gempa dina Selasa kasebut amarga saka kesalahan Afrika sing beda lan ora ana gempa susulan sing dikarepake.

Minggu kepungkur, gempa skala skala 6.3 cedhak wong Kreta kaget. Rasane adoh kaya ibukutha Yunani, Athena, udakara 400km (249 mil).

Telung minggu kepungkur, gempa Kreta sing kuwat banget uga mateni wong siji.

Nanging Turki, isih ana ing ndhuwur garis kesalahan utama lan asring ana lindhu. Paling ora 17,000 wong tiwas ing gempa bumi ing sisih lor-kulon Turki ing taun 1999.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar