Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah India Breaking News News wong Resorts tanggung jawab Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

41 wong tiwas, puluhan sing ilang ing tanah longsor lan banjir ing India

41 wong tiwas, puluhan sing ilang ing tanah longsor lan banjir ing India.
41 wong tiwas, puluhan sing ilang ing tanah longsor lan banjir ing India.
ditulis dening Harry Johnson

Luwih saka 100 turis macet ing resor ing Ramgarh sawise kali Kosi sing kebanjiran ngilangi sawetara wilayah.

Print Friendly, PDF & Email
  • 35 wong tiwas ing tanah longsor ing dina Selasa ing negara bagian Himalaya, Uttarakhand.
  • Paling ora ana 30 wong tiwas ing pitung insiden sing beda ing wilayah Nainital sing paling parah, dina Selasa.
  • Pejabat ujar manawa upaya nylametake paling ora kudu rong nganti telung dina lan puluhan wong isih ilang.

Miturut pejabat pamrentah India, paling ora ana 41 wong sing tiwas lan puluhan korban ilang ing longsor lan banjir bandhang ing sisih lor India, disebabake udan sing kuat banget.

35 wong dilaporake tiwas ing tanah longsor ing dina Selasa sawise enem wong mati ing kedadeyan sing padha sedina sadurunge, ing negara bagian Himalaya, Uttarakhand.

Paling ora ana 30 wong sing tiwas lan akeh wong sing isih ilang ing pitung insiden kapisah ing wilayah Nainital sing paling parah, ing dina Selasa, sawise awan - banjir gedhe banget - nyebabake serangkaian longsor lan ngrusak sawetara struktur.

Sawetara wilayah terpencil ing wilayah perbukitan kasebut nyekseni kerusakan akeh amarga udan deres.

Tentara, Pasukan Respon Bencana Nasional lan pasukan tanggap bencana negara kabeh nyumbang kanggo upaya nylametake saiki ing Uttarakhand.

Pejabat ujar manawa upaya nylametake kudu paling ora rong nganti telung dina lan puluhan wong isih ilang.

Tanah longsor liyane ing distrik sisih lor Almora tiwas limang wong sawise watu gedhe lan tembok lendhot dirusak lan ngrebut omah.

Paling ora enem wong liyane tiwas dina Senen ing rong distrik terpencil ing negara kasebut.

The Departemen Meteorologi India nambah lan nggedhekake peringatan cuaca ing dina Selasa, ngramal udan "deres" nganti "deres banget" ing wilayah kasebut sajrone rong dina sabanjure.

Kantor cuaca ujar manawa sawetara wilayah padha teles amarga udan luwih saka 400mm (16 inci) wingi, nyebabake longsor lan banjir.

Pejabat berwenang mrentah nutup sekolah lan nglarang kabeh kegiatan religius lan turis ing negara kasebut.

Luwih saka 100 turis macet ing resor ing Ramgarh, India sawise kali Kosi sing kebanjiran mbanjiri sawetara wilayah.

Para peramal wis ngelingake luwih akeh udan deres ing dina-dina mbesuk ing negara bagian Kerala kidul, nalika banjir wis tiwas paling ora 27 wong wiwit dina Jumuah.

Akeh bendungan ing negara kasebut wis nyedhaki tandha bebaya lan panguwasa ngevakuasi ribuan wong menyang lokasi sing luwih aman amarga kali gedhe kebanjiran.

IndiaKantor Cuaca ujar manawa udan deres maneh bakal ngeculake negara kasebut ing rong dina sabanjure sawise mandheg sawetara dina iki.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar