Klik ing kene yen iki siaran pers!

Laporan Norton: Apus dhukungan teknologi minangka ancaman phishing nomer 1

ditulis dening Harry Johnson

Tim panaliti global NortonLifeLock, Norton Labs, dina iki nerbitake Laporan Pulsa Keamanan Pelanggan Cyber ​​triwulan kaping telu, kanthi rinci babagan wawasan keamanan Internet ing ndhuwur lan panemune wiwit wulan Juli nganti September 2021. Temuan paling anyar nuduhake apus dhukungan teknologi, sing asring teka minangka tandha pop-up nyamar kanthi nyamar nggunakake jeneng lan merek perusahaan teknologi utama, wis dadi ancaman phishing paling dhuwur kanggo konsumen. Apus-apus dhukungan teknologi bisa uga nyebar ing musim liburan, uga serangan phishing lan amal sing gegandhengan karo amal.

Print Friendly, PDF & Email

Tim panaliti global NortonLifeLock, Norton Labs, dina iki nerbitake Laporan Pulsa Keamanan Pelanggan Cyber ​​triwulan kaping telu, kanthi rinci babagan wawasan keamanan Internet ing ndhuwur lan panemune wiwit wulan Juli nganti September 2021. Temuan paling anyar nuduhake apus dhukungan teknologi, sing asring teka minangka tandha pop-up nyamar kanthi nyamar nggunakake jeneng lan merek perusahaan teknologi utama, wis dadi ancaman phishing paling dhuwur kanggo konsumen. Apus-apus dhukungan teknologi bisa uga nyebar ing musim liburan, uga serangan phishing lan amal sing gegandhengan karo amal.

Norton mblokir luwih saka 12.3 yuta URL dhukungan teknologi, sing paling ndhuwur dhaptar ancaman phishing sajrone 13 minggu berturut-turut antara Juli lan September. Efektivitas jinis scam iki saya tambah nalika pandemi amarga konsumen nambah ketergantungan marang piranti kanggo ngatur jadwal kerja hibrida lan kegiatan kulawarga.

"Apus-apus dhukungan teknologi efektif amarga padha wedi karo rasa wedi, kahanan sing durung mesthi lan keraguan konsumen kanggo ngapusi para panampa supaya percaya yen bakal ngalami ancaman keamanan siber," ujare Darren Shou, kepala teknologi, NortonLifeLock. “Kesadharan minangka pertahanan paling apik tumrap serangan sing dituju. Aja nelpon nomer sing kacathet ing pop-up dhukungan teknologi, lan luwih becik langsung tekan perusahaan liwat situs web resmi kanggo ngetrapake kahanan lan langkah-langkah sabanjure. "

Norton sukses mblokir meh 860 yuta ancaman Cyber ​​Safety sajrone kuartal kepungkur, kalebu 41 yuta malware adhedhasar file, 309,666 file malware-seluler, meh 15 yuta upaya phishing lan 52,213 deteksi ransomware.

Temuan tambahan saka Laporan Pulsa Keamanan Cyber ​​Konsumen kalebu:

  • Barang game virtual duwe regane nyata: Barang langka ing game paling digoleki lan bisa didol ing pasar dunia nyata. Contone, game main peran online multipemain nyedhiyakake "Topi Pesta" virtual biru, sing regane paling anyar udakara $ 6,700. Norton Labs nyekel kampanye phishing anyar sing dirancang khusus kanggo entuk kredensial login para pemain lan informasi otentikasi rong faktor kanthi tujuan nyolong lan adol barang-barang virtual sing regane dhuwur kasebut.
  • Kaca perbankan online sing palsu mestekake: Peneliti Norton Labs ngenali kampanye phishing kode kode punycode sing ngarahake pelanggan bank kanthi salinan karbon saka homepage perbankan nyata supaya bisa mlebu kredensial.
  • Kertu hadiah sing dicolong (meh) regane kaya awis: Utamane nalika preinan cedhak, konsumen kudu ngerti manawa kertu kadhang dadi target utama para panyerang amarga umume duwe keamanan sing luwih murah tinimbang kertu kredit lan ora kaiket karo jeneng wong tartamtu. Luwih, akeh kertu bingkisan digawe dening perusahaan sing padha kanthi nomer 19 digit lan PIN 4 digit. Penyerang nggunakake situs web sing dimaksud kanggo mriksa saldo kertu hadiah kanggo nemokake nomer kertu lan kombinasi pin sing valid, menehi akses lengkap menyang dana.
  • Peretas terus target Greja Katulik Roma lan Vatikan: Riset Lab New Norton nuduhake para peretas, sing duweni potensi operasi ing Tiongkok, wis nargetake Greja Katolik Roma lan Vatikan. Ing sawijining kasus, peneliti nemokake malware target ing file sing katon minangka dokumen sing ana gandhengane karo Vatikan nanging nginfeksi piranti pangguna sing ngakses dokumen kasebut. Ing kedadeyan kaping pindho, komputer sing ana ing Vatikan ditemokake wis nginstal malware. Nalika jinis serangan sing ditargetake biasane digandhengake karo organisasi gedhe, wong sing kalebu klompok kapentingan khusus, mbantah utawa individu sing duwe lowongan pengaruh uga kena serangan sing padha, lan konsumen umum kudu waspada marang kampanye phishing lan kaca web sing kena infeksi.
Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar