SESI LANGSUNG LIVE 01 DEC 1.00 EST | 06.00 pm UK | 1000 pm UAE
COVID 19 Omicron lan Pariwisata 

Melu  ing Zoom klik kene

Klik ing kene yen iki siaran pers!

Tambahan kemampuan kanggo Platform Editing Perdana sing diumumake dening Prime Medicine

ditulis dening Harry Johnson

Prime Medicine, Inc., sawijining perusahaan sing didegake kanggo menehi janji Perdana Editing, dina iki ngumumake tambahan kemampuan ing platform adhedhasar riset ilmiah anyar.

Print Friendly, PDF & Email

Prime Medicine, Inc., sawijining perusahaan sing didegake kanggo menehi janji Perdana Editing, dina iki ngumumake tambahan kemampuan ing platform adhedhasar riset ilmiah anyar.

"Kita seneng banget bisa ndeleng asil perbaikan sing bakal ningkatake kelayakan Perdana Editing minangka pendekatan terapeutik," ujare Keith Gottesdiener, MD, CEO Perdhana Kedokteran. "Kemajuan kasebut, ing ndhuwur teknologi dhasar sing wis ana ing ngisor iki, bisa nambah efisiensi Prime Editing, lan bakal nggedhekake wilayah sing bisa digunakake dening Perdana Editing, kanthi potensial bisa nggayuh penyakit tambahan sing durung ana pendekatan panyuntingan gen kanggo alamat. ”

Kanthi kemajuan anyar sing digawe dening ilmuwan eksternal, lan karo upaya Perdana Kedokteran sing terus ditindakake dening tim pangembangan internal, perusahaan ngarepake luwih ngoptimalake fleksibilitas, presisi, lan efisiensi Perdana Editing. Kapabilitas sing diterangake ing makalah pungkasan ing Bioteknologi Alam lan Sel bisa ngaktifake pangembangan terapeutik sing luwih efektif liwat kegiatan nyunting gen sing luwih apik.

Siji advance kalebu pandhuan RNA (pegRNA) sing dioptimalake kanggo Perdana Editing. Prime Editing nggunakake molekul pegRNA kanggo nemokake target gen lan ngarahake perbaikan utawa sunting sing dikarepake. Ing makalah sing diterbitake ing Bioteknologi Alam tanggal 4 Oktober 2021, panulis sing dipimpin dening David R. Liu, salah sawijining pendiri Perdana Kedokteran, nuduhake manawa pegRNAs (epegRNA) sing dioptimalake bisa nambah efisiensi proses panyuntingan kaping pirang-pirang. 

Perusahaan uga ngupayakake strategi sing anyar kanggo nambah efisiensi kanthi modulasi jalur perbaikan DNA tartamtu. Ing makalah sing diterbitake ing Cell tanggal 14 Oktober, 2021, penulis sing dipimpin Liu lan Britt Adamson ngenali jalur perbaikan DNA tartamtu, sing diarani jalur perbaikan sing ora cocog, sing nambah efisiensi suntingan utama. Dheweke nuduhake manawa kegiatan nyunting bisa ditambah kaping pirang-pirang, lan produk sampingan sing ora dikarepake bisa dikurangi sawetara kali, kanthi modulasi jalur perbaikan sing ora cocog liwat sawetara pendekatan.

Perdana Kedokteran duwe hak komersial saka Broad Institute of MIT lan Harvard kanggo nggunakake Prime Editing kanggo tujuan terapi manungsa, dene para ilmuwan lan perusahaan ing saindenging jagad tetep nggunakake Perdana Editing kanggo riset lan aplikasi liyane.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar