SESI LANGSUNG LIVE 01 DEC 1.00 EST | 06.00 pm UK | 1000 pm UAE
COVID 19 Omicron lan Pariwisata 

Melu  ing Zoom klik kene

Airlines Airport aviation Warta Breaking Travel Kabar Olahraga News wong Mbangun maneh tanggung jawab Keslametan Pariwisata transportasi News Wire Plancongan Singapur USA Breaking News

Southwest Airlines ora bakal mecat karyawan sing ngenteni pengecualian vaksin

Southwest Airlines ora bakal mecat karyawan sing ngenteni pengecualian vaksin.
Southwest Airlines ora bakal mecat karyawan sing ngenteni pengecualian vaksin.
ditulis dening Harry Johnson

Minangka kontraktor federal, Southwest Airlines sadurunge wis ngrencanakake bakal nyelehake kabeh karyawan sing durung divaksinasi sing durung nampa pengecualian medis utawa agama ing tanggal 8 Desember kanthi cuti sing durung dibayar.

Print Friendly, PDF & Email
  • Memo kasebut negesake maneh marang para pekerja manawa bisa terus makarya yen pengecualian durung disetujoni.
  • Daripada cuti sing ora dibayar, karyawan Southwest ngenteni pengadilan bakal terus nampa gaji.
  • Yen pengecualian ditolak, staf bisa njaluk maneh yen duwe informasi utawa kahanan anyar.

Karyawan Southwest Airlines ora dipeksa maneh cuti tanpa gaji nalika ndhaptar pengecualian mandat vaksinasi COVID-19.

Sawise seminggu protes, penolakan lan penerbangan sing dibatalake, maskapai kasebut ngowahi mandat vaksin pekerja.

Southwest Airlines ora bakal meksa karyawan sing ngenteni keputusan babagan pengecualian agama utawa medis kanggo prentah vaksin wajib kanggo cuti tanpa gaji nganti kasus kasebut diputusake, miturut memo sing dipikolehi dening layanan berita saiki.

Southwest wis negesake keaslian memo kasebut, sing menehi karyawan nganti 24 November supaya divaksinasi utawa njaluk pengecualian.

Daripada cuti sing durung dibayar, karyawan sing ngenteni pengecualian bakal terus nampa gaji lan bisa uga terus kerja "nalika [Southwest] mengkoordinasi karo wong-wong mau kanggo memenuhi persyaratan (vaksin utawa akomodasi sing valid)," ujare cathetan.

Ditulis dening wakil presiden operasi lan keramahtamahan Steve Goldberg lan wakil presiden lan pejabat kepala Julie Weber, njamin manawa para pekerja bisa terus kerja yen pengecualian durung disetujoni anggone ngetutake aturan masking lan jarak sosial, lan janji yen staf bisa njaluk maneh yen pengecualian ditolak yen duwe "informasi utawa kahanan anyar [sing] pengin dipertimbangkan dening Perusahaan."

Rilis memo kasebut ditindakake sawise protes sawetara dina ing njaba kantor pusat Southwest Dallas lan desas-desus lara ing antarane pengontrol lalu lintas udara lan karyawan liyane. Southwest dipeksa mbatalake ewonan penerbangan minggu kepungkur - luwih saka 1,000 dina Minggu - sanajan ora gelem ngakoni apa sing ana ing mbatalake, ing pirang-pirang kasus nyalahke cuaca sanajan langit sing cerah lan cerah. Bandara-bandara padha rame karo penumpang sing nesu amarga calon pelancong sing teka bakal nemokake penerbangan kasebut dibatalake kanthi misterius.

Minangka kontraktor federal, Southwest Airlines sadurunge wis ngrencanakake bakal nyelehake kabeh karyawan sing durung divaksinasi sing durung nampa pengecualian medis utawa agama ing tanggal 8 Desember kanthi cuti sing durung dibayar.

Beda karo operator sing luwih cilik, miturut mandhiri presiden, ora ana pilihan sing ngidini karyawan ngirim tes mingguan. Ing minggu kepungkur, 56,000 karyawan Southwest durung njupuk gambar kasebut.

Pesaing Southwest United Airlines nganggo mandhiri vaksin dhewe ing wulan Agustus, sadurunge Biden malah ngumumake aturan federal, lan uga ngancam wong sing ora tundhuk karo cuti sing ora dibayar. Nanging, hakim federal ing Fort Worth sauntara nglarang maskapai kasebut supaya ora maju kanthi ukuman kasebut. Udakara 90% staf perusahaan kasebut dilaporake divaksinasi.

Awal wulan iki, kanca-kanca operator AS American Airlines, Alaska Airlines, lan JetBlue uga nggunakake mandat vaksinasi federal, amarga dianggep kontraktor federal lan mula ora bisa milih milih jab.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar