SESI LANGSUNG LIVE 01 DEC 1.00 EST | 06.00 pm UK | 1000 pm UAE
COVID 19 Omicron lan Pariwisata 

Melu  ing Zoom klik kene

Breaking News Internasional Jepang Breaking News News wong tanggung jawab Keslametan Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Gunung berapi Jepang njeblugake awu menyang langit

Gunung berapi Jepang njeblugake awu menyang langit.
Gunung berapi Jepang njeblugake awu menyang langit.
ditulis dening Harry Johnson

Jepang kalebu luwih saka 100 gunung geni, lan kegiatan seismik ing wilayah kasebut dhuwur. Kamis kepungkur, zona pengecualian setengah mil wis digawe ing sekitar Gunung Aso sawise jeblugan cilik. 

Print Friendly, PDF & Email
  • Gunung Aso - gunung geni paling aktif ing Jepang - mbledhos udakara jam 11:48 dina Rebo.
  • Pejabat Jepang ngelingake masarakat supaya uwal saka ancaman aliran lahar lan watu sing tiba.
  • Wakil JMA ngelingake sajrone konferensi pers ing televisi manawa gas beracun uga bisa ngetokake saka gunung geni kasebut.

Pejabat Jepang ngelingake supaya wong-wong tetep bencong saka Gunung Aso, ing pulau kidul Kyushu, nalika gunung geni paling aktif ing Jepang mbledhosake, ngetokake gas panas lan awu sawetara mil ing langit.

Polisi lokal ujar manawa ora ana laporan korban jiwa utawa korban sing ilang. Dheweke ujar manawa 16 pejalan kaki sing wis tekan gunung sadurunge dina kasebut wis kondur kanthi aman.

Miturut Agensi Meteorologi Jepang, Gunung Aso, tujuan wisata ing pulau kidul utama Kyushu ing negara kasebut, ngetokake awu 3.5km (2.2 mil) ing dina Rebo nalika mbledhos udakara jam 11:43 (02:43 GMT).

Agensi meteorologi nyetel level tandha kanggo sing ana ing sekitar gunung berapi 1,592 meter (5,222ft) dadi telu saka lima ing skala bebaya kasebut. Amarga risiko bebatuan sing tiba gedhe lan aliran piroklastik ing jarak 1km (0.6 mil) kawah Nakadake sing jembar, masarakat dikon ora nyedhaki wilayah kasebut.

"Urip manungsa minangka prioritas utama kita, lan kita kerja sama karo Pasukan Pertahanan Diri, polisi, lan petugas pemadam kebakaran kanggo ngatasi kahanan kasebut kanthi efektif," ujare Sekretaris Kabinet Kepala Hirokazu Matsuno. 

Kutha sing paling cedhak ing Mt Aso yaiku Aso, sing pedunung udakara 26,500 wong.

Gunung Aso ngalami jeblugan cilik ing taun 2019, nalika bencana vulkanik paling parah ing Jepang meh 90 taun tiwas 63 wong ing Gunung Ontake ing wulan September 2014.

Japan minangka papan kanggo luwih saka 100 gunung geni, lan kegiatan seismik ing wilayah kasebut dhuwur. Kamis kepungkur, zona pengecualian setengah mil wis digawe ing sekitar Gunung Aso sawise jeblugan cilik. 

Sajrone jeblugan gunung mbledhos, gempa uga umum dialami Japan, salah sawijining wilayah sing aktif banget ing Bumi. Jepang nyathet udakara 20 persen gempa bumi kanthi skala 6 utawa luwih gedhe.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar