Klik ing kene yen iki siaran pers!

Sing kudu sampeyan ngerteni babagan pengiriman musim liburan, gangguan rantai pasokan lan implikasi taun 2022

ditulis dening Harry Johnson

Nalika gelombang kapindho Covid-19 katon surut, kacilakan pandemi global tetep ana ing meh kabeh pojok saben dinane. Pasokan produk konsumen, umpamane, ora bisa ditemtokake. Kanthi rak-rak kosong ing pengecer bata-lan-mortir lan wektu tundha pengiriman saka pengecer online, konsumen ngadhepi kahanan sing durung mesthi babagan entuk barang sing dikarepake - utamane menyang musim blanja liburan. Ing Q&A singkat, Chris Craighead, Profesor Dove John H. "Red" Dove ing Manajemen Rantai Pasokan karo Universitas Tennessee, Knoxville's Haslam College of Business lan pakar babagan gangguan rantai pasokan, bubar ngrampungake masalah blanja lan pengiriman musim liburan lan masalah pasokan. masalah chain umume.

Print Friendly, PDF & Email

Nalika gelombang kapindho Covid-19 katon surut, kacilakan pandemi global tetep ana ing meh kabeh pojok saben dinane. Pasokan produk konsumen, umpamane, ora bisa ditemtokake. Kanthi rak-rak kosong ing pengecer bata-lan-mortir lan wektu tundha pengiriman saka pengecer online, konsumen ngadhepi kahanan sing durung mesthi babagan entuk barang sing dikarepake - utamane menyang musim blanja liburan. Ing Q&A singkat, Chris Craighead, Profesor Dove John H. "Abang" ing Manajemen Rantai Pasokan karo Universitas Tennessee, Knoxville's Haslam College of Business lan pakar babagan gangguan rantai pasokan, bubar ngrampungake masalah blanja lan pengiriman musim liburan lan masalah rantai pasokan umume.

P: Layanan Pos AS nyaranake ngirim surat eceran ing tanggal 15 Desember, surat kelas siji ing tanggal 17 Desember, surat prioritas tanggal 18 Desember lan surat prioritas ekspres tanggal 23 Desember. Nanging, mediastories anyar nglaporake manawa konsumen kudu pesen lan bisa ngirim hadiah sadurunge Halloween kanggo mesthekake pangiriman kanggo mangsa preian. Yen laporan kasebut akurat, apa iki masalah rantai pasokan?

A: Nalika aku ora ngerti riset nyata ing mburi laporan kasebut, aku yakin manawa konsumen kudu nyedhaki taun iki kanthi beda tinimbang ing musim liburan biasa. Iki minangka masalah rantai pasokan. Iki minangka masalah rantai pasokan, amarga masalah sing ndasari yaiku kapasitas ngirim paket / produk sing akeh diwatesi dening sawetara faktor, kayata kekurangan tenaga kerja lan aset transportasi (contone, truk, trailer). Kapasitas winates iki, bisa nyebabake gerakan paket sing luwih alon lan potensial tundha.

P: Yen ana apa-apa, apa sing bisa ditindakake konsumen kanggo mesthekake tekane tuku sing tepat ing musim liburan iki?

A: Paling ora ana telung perkara sing bisa ditindakake konsumen kanggo ngatasi tantangan potensial.

Pisanan, miwiti awal. Kaya sing wis dibahas ing ndhuwur, wiwitan blanja / kiriman bisa migunani. Yen cukup konsumen miwiti awal, iki bakal mbantu ngindhari lonjakan kiriman sing gedhe ing pungkasan November lan awal Desember sing bisa ngatasi kapasitas pangiriman sing winates.

Kapindho, ngilangi kiriman ekstra. Contone, pembeli online bisa ngirim perusahaan langsung menyang kulawarga lan kanca tinimbang ngirim menyang awake dhewe banjur dikirim menyang kulawarga lan kanca-kanca.

Pungkasan, pilih opsi pengiriman lan perusahaan online kanthi wicaksana. Kabeh opsi pengiriman ora padha karo linuwih lan kacepetan. Kajaba iku, kabeh perusahaan ora padha mahir ing pangiriman online sing cepet lan dipercaya. 

P: Apa ana masalah rantai pasokan liyane sing kudu dingerteni konsumen kanggo musim liburan?

A: Akeh perusahaan sing ngadhepi tantangan karo stockouts lan luwih alon tinimbang replenishment normal. Ing ngisor iki kita duwe, ing pirang-pirang kasus, panjaluk sing luwih dhuwur tinimbang pasokan. Konsumen kudu nimbang paling ora rong pangaturan kanggo musim liburan.

Kaping pisanan, aja gupuh, nanging dadi proaktif. Ketidakcocokan antarane pasokan lan panjaluk bisa nyebabake ora kasedhiya sing bisa dadi luwih tantangan nalika kita maju ing pungkasan taun 2021.

Kapindho, nonton anggaran. Pasokan / panjaluk sing ora cocog bisa nyebabake (kaya sing wis kita deleng) rega sing luwih dhuwur. Kajaba iku, kanthi pasokan produk sing winates, para pengecer bisa uga ora gelem menehi diskon sing jero. Kita kabeh seneng nyang-nyangan nanging ngenteni dheweke bisa uga luwih beresiko ing taun iki.

P: Nalika konsumen bisa nyalahake rak-rak ing supermarket mung amarga gangguan rantai pasokan, apa faktor kayata kekurangan tenaga kerja lan kekurangan bahan mentah ing kene?

A: Ya, nanging sejatine kabeh iki bisa dideleng minangka gangguan rantai pasokan utawa paling ora kedadeyan sing nyebabake. Contone, yen perusahaan manufaktur ngrancang ngasilake 10,000 unit produk ing wektu tartamtu, nanging kekurangan tenaga kerja mung ngasilake kapasitas sing cukup kanggo ngasilake 5,000 unit, rencana kasebut diganggu. 5,000 sing ilang bisa nyebabake rak-rak kosong ing sawetara lokasi. Lan iki minangka salah sawijining conto saka akeh masalah sing bisa nyebabake kekurangan ing rantai pasokan.   

P: Pungkasan, kita kerep krungu para ahli ngomong babagan "normal anyar" ing rantai pasokan. Nanging, nalika nyedhaki pungkasan taun kapindho pandemi, frustasi konsumen katon amarga pasokan produk ora kasedhiya. Apa kekurangan produk kronis minangka normal anyar?

A: Ora. Aku ora setuju karo kandel, pratelan overarching saka "normal anyar" ing chain sumber. Ing pirang-pirang kasus, kahanan bakal bali menyang kahanan sadurunge Covid. Nanging, ana sawetara pangecualian. Aku rumangsa bakal terus ndeleng sawetara tingkat kekurangan amarga ranté pasokan bali menyang kapasitas lengkap. Kajaba iku, ana sawetara masalah kapasitas sing bakal luwih suwe kanggo ditangani, kayata kekurangan sopir truk.

Ing cathetan sing luwih cerah, aku mikir bakal ana tingkat inovasi sing diakibatake Covid sing bakal nyebabake sawetara rantai pasokan menyang tingkat sing luwih dhuwur, sing bakal menehi regane kanggo konsumen. Kanggo tingkat iki kedadeyan, konsumen bisa nemu normal "luwih apik".    

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar