SESI LANGSUNG LIVE 01 DEC 1.00 EST | 06.00 pm UK | 1000 pm UAE
COVID 19 Omicron lan Pariwisata 

Melu  ing Zoom klik kene

Klik ing kene yen iki siaran pers!

Vaksin J&J COVID Booster Saiki entuk Lampu Ijo

ditulis dening editor

Johnson & Johnson ngumumake manawa Komite Penasihat Pusat Pengendalian lan Pencegahan Penyakit (CDC) AS babagan Praktek Imunisasi (ACIP), wis nyaranake vaksin COVID-19 minangka booster kanggo kabeh wong sing layak nampa vaksin COVID-19 sing sah.

Print Friendly, PDF & Email

           

"Rekomendasi dina iki ndhukung panggunaan vaksin Johnson & Johnson COVID-19 minangka panguat kanggo individu sing layak ing AS tanpa preduli vaksin sing diwiwiti," ujare Paul Stoffels, MD, Wakil Ketua Komite Eksekutif lan Chief Scientific Officer ing Johnson & Johnson. "Vaksin Johnson & Johnson nyedhiyakake proteksi 94 persen ing AS nglawan COVID-19 nalika diwenehake minangka booster sawise vaksin Johnson & Johnson sing dijupuk siji-sijine, lan amarga mekanisme tumindak sing unik, nawakake perlindungan sing tahan lama lan tahan lama. Kita tetep yakin karo bathi sing bakal diwenehake kanggo jutaan wong ing saindenging jagad. ”

Vaksin Johnson & Johnson COVID-19 disaranake minangka booster kanggo wong diwasa umur 18 lan luwih sing nampa vaksin siji-shot Johnson & Johnson paling ora rong wulan sadurunge. Dosis booster vaksin Johnson & Johnson COVID-19 uga dianjurake kanggo wong diwasa sing layak paling ora nem wulan sawise dosis kaping pindho vaksin mRNA sing sah.

Rekomendasi ACIP wis diterusake menyang Direktur CDC lan Departemen Kesehatan lan Layanan Manusia (HHS) AS kanggo ditinjau lan diadopsi.

Vaksin COVID-19 dosis tunggal Perusahaan nampa Panguwasa Darurat FDA kanggo wong diwasa umur 18 lan luwih lawas tanggal 27 Februari 2021. Ing tanggal 20 Oktober 2021, FDA berwenang nggunakake darurat nggunakake shot booster saka vaksin Johnson & Johnson COVID-19 kanggo wong diwasa umur 18 lan luwih, paling ora rong wulan sawise vaksinasi utama karo vaksin dosis tunggal Perusahaan.

Gunakake Resmi

Vaksin Janssen COVID-19 sah digunakake miturut Izin Penggunaan Darurat (EUA) kanggo imunisasi aktif kanggo nyegah Penyakit Coronavirus 2019 (COVID-19) sing disebabake dening sindrom pernapasan akut parah coronavirus 2 (SARS-CoV-2) kanggo nyedhiyakake:

• Rezim vaksinasi utami kanggo Vaksin Janssen COVID-19 minangka dosis siji (0.5 mL) sing diwenehake kanggo wong umur 18 taun utawa luwih.

• Dosis penguat Vaksin COVID-19 Janssen siji (0.5 mL) bisa ditrapake paling ora 2 wulan sawise vaksinasi utama kanggo wong sing umure 18 taun utawa luwih.

• Dosis booster siji saka Vaksin Janssen COVID-19 (0.5 mL) bisa diwenehake minangka dosis booster heterolog sawise rampung vaksinasi primer karo vaksin COVID-19 liyane sing sah utawa disetujoni. Populasi sing layak lan interval dosis kanggo dosis panguat heterologis padha karo sing diidini kanggo dosis penguat vaksin sing digunakake kanggo vaksinasi utama.

INFORMASI KESIMPULAN penting

Apa sing kudu sampeyan sebutake menyang panyedhiya vaksinasi sadurunge njaluk vaksin JANSSEN COVID-19?

Marang panyedhiya vaksinasi babagan kabeh kondisi medis sampeyan, kalebu yen sampeyan:

• ngalami alergi

• demam

• duwe kelainan getihen utawa ana ing thinner getih

• imunokompromi utawa nggunakake obat sing mengaruhi sistem kekebalan awak

• lagi ngandhut utawa rencana arep ngandhut

• lagi nyusoni

• wis nampa vaksin COVID-19 liyane

• wis tau semaput ing asosiasi karo injeksi

Sapa sing ngirim ora entuk VANSIN COVID-19 JANSSEN?

Sampeyan ora entuk Vaksin Janssen COVID-19 yen:

• ngalami reaksi alergi parah sawise dosis vaksin sadurunge

• duwe reaksi alergi sing abot kanggo bahan apa wae ing vaksin iki.

KEPIYE VAKSIN COVID-19 JANSSEN?

Vaksin Janssen COVID-19 bakal diwenehake marang sampeyan minangka injeksi menyang otot. 

Vaksinasi Utama: Vaksin Janssen COVID-19 diwenehake minangka dosis siji.

Dosis Penguat:

• Dosis booster siji saka Vaksin COVID-19 Janssen bisa ditindakake paling ora rong sasi sawise vaksinasi primer karo Vaksin COVID-19 Janssen.

• Dosis booster siji saka Vaksin COVID-19 Janssen bisa diwenehake marang individu sing layak sing wis ngrampungake vaksinasi primer kanthi vaksin COVID-19 sing sah utawa disetujoni liyane. Mangga dipriksa karo panyedhiya layanan kesehatan babagan kelayakan lan wektu dosis panguat.

APA RISIKO VANSI JANSSEN COVID-19?

Efek samping sing wis dilaporake karo Vaksin Janssen COVID-19 kalebu:

• Reaksi situs injeksi: nyeri, kulit abang, lan bengkak.

• Efek samping umum: sirah, krasa kesel banget, nyeri otot, mual, demam.

• kelenjar getah bening abuh.

• Gumpalan getih.

• Perasaan sing ora biasa ing kulit (kayata tingling utawa rasa crawling) (paresthesia), nyuda rasa utawa sensitivitas, utamane ing kulit (hypoesthesia).

• muni terus-terusan ing kuping (tinnitus).

• Diare, muntah.

Reaksi alergi sing abot

Ana kemungkinan adoh yen Vaksin Janssen COVID-19 bisa nyebabake reaksi alergi sing abot. Reaksi alergi parah biasane kedadeyan sajrone sawetara menit nganti siji jam sawise entuk dosis saka Vaksin Janssen COVID-19. Amarga alasan iki, panyedhiya vaksin bisa uga njaluk sampeyan tetep ing papan sing nampa vaksin kanggo ngawasi sawise vaksinasi. Tandha reaksi alergi sing abot bisa kalebu:

• Kesulitan ambegan

• Bengkak rai lan tenggorokan

• A deg-degan cepet

• A ruam ala kabeh awak

• Pusing lan ringkih

Gumpalan Darah kanthi Platelet Cekak

Gumpalan getih sing nglibatake pembuluh getih ing otak, paru-paru, weteng, lan sikil bebarengan karo tingkat trombosit sing kurang (sel getih sing mbantu awak mandheg getihen), wis kedadeyan ing sawetara wong sing wis nampa Vaksin Janssen COVID-19. Ing wong sing ngalami gumpalan getih lan tingkat trombosit sing kurang, gejala wiwit kira-kira siji nganti rong minggu sawise vaksinasi. Pelaporan pembekuan getih iki lan tingkat trombosit sing paling dhuwur paling dhuwur ing wanita umur 18 nganti 49 taun. Kasempatan kanggo kedadeyan iki adoh banget. Sampeyan kudu langsung golek perawatan medis yen sampeyan duwe gejala ing ngisor iki sawise nampa Vaksin COVID-19 Janssen:

• sesak ambegan,

• Nyeri dada,

• Bengkak sikil,

• Nyeri weteng sing terus-terusan,

• Sakit sirah sing abot utawa terus-terusan utawa penglihatan kabur,

• Memar utawa bintik-bintik getih sing gampang ing sangisore kulit sanjabane suntikan.

Iki bisa uga ora kabeh efek samping saka Vaksin COVID-19 Janssen. Efek serius lan ora dikarepke bisa kedadeyan. Vaksin Janssen COVID-19 isih diteliti ing uji klinis.

Sindrom Guillain Barré

Sindrom Guillain Barré (gangguan neurologis sing sistem kekebalan awak ngrusak sel saraf, nyebabake kelemahan otot lan kadhangkala lumpuh) wis kedadeyan ing sawetara wong sing wis nampa Vaksin Janssen COVID-19. Ing umume wong kasebut, gejala diwiwiti sajrone 42 dina sawise nampa Vaksin Janssen COVID-19. Kasempatan kedadeyan kasebut sithik banget. Sampeyan kudu langsung golek perawatan medis yen sampeyan ngalami gejala ing ngisor iki sawise nampa Vaksin COVID-19 Janssen:

• Sensasi kekirangan utawa tingling, utamane ing sikil utawa lengen, sing saya tambah akeh lan nyebar menyang bagean awak liyane.

• Kesulitan mlaku-mlaku.

• Kesulitan karo gerakan rai, kalebu ngomong, ngunyah, utawa ngulu.

• Panglihatan kaping pindho utawa ora bisa mindhah mripat.

• Kesulitan ngontrol kandung kemih utawa fungsi usus.

Apa sing kudu daklakoni babagan efek sisih?

Yen sampeyan ngalami reaksi alergi parah, hubungi 9-1-1, utawa menyang rumah sakit paling cedhak.

Telpon panyedhiya vaksinasi utawa panyedhiya kesehatan yen sampeyan duwe efek samping sing ngganggu sampeyan utawa ora ilang.

Laporake efek samping vaksin menyang Sistem Pelaporan Adverse Event (VAERS) Vaksin FDA/CDC. Nomer bebas pulsa VAERS yaiku 1-800-822-7967 utawa lapor online menyang vaers.hhs.gov. Mangga lebokake "Vaksin Janssen COVID-19 EUA" ing baris pisanan kothak #18 saka formulir laporan. Kajaba iku, sampeyan bisa laporan efek sisih kanggo Janssen Biotech Inc.. ing 1-800-565-4008.

Apa aku bisa nampa VAKSIN JANSSEN COVID-19 bebarengan karo VAKSIN LAIN?

Data durung dikirim menyang FDA babagan administrasi Vaksin Janssen COVID-19 sekaligus vaksin liyane. Yen sampeyan pengin nampa Vaksin Janssen COVID-19 kanthi vaksin liyane, diskusekake pilihan sampeyan karo panyedhiya layanan kesehatan.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.

Ninggalake Komentar