Warta Breaking Barbados Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Caribbean Warta Pamrentah Industri Hospitality News wong Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Warta Breaking UK

Dalan menyang republik: Barbados milih presiden kaping pisanan

Dalan menyang republik: Barbados milih presiden kaping pisanan.
Dame Sandra Mason, gubernur jenderal saiki, milih Presiden Barbados sing sepisanan.
ditulis dening Harry Johnson

Langkah kasebut ndadekake Barbados, negara berkembang cilik, dadi pemain politik sing luwih sah ing politik global, nanging uga bisa dadi "langkah sing nyawiji lan nasionalis" sing bisa nguntungake kepemimpinan saiki ing omah.

Print Friendly, PDF & Email
  • Dame Sandra Mason, gubernur jenderal saiki, kapilih dadi Presiden Barbados sing sepisanan.
  • Telpon kanggo kedaulatan penuh Barbados lan kepemimpinan ing omah saya mundhak ing taun-taun pungkasan.
  • Mason bakal sumpah ing 30 November, mengeti 55 taun kamardikan negara saka Inggris.

Ing langkah sing penting kanggo ngeculake jaman kolonial ing pulau Karibia, bekas koloni Inggris Barbados bakal ngganti Elizabeth II, Ratu Inggris lan 15 wilayah Komanwel liyane, kanthi Presiden sing mentas dipilih dadi kepala negara, lan dadi republik.

Dame Sandra Mason, gubernur jenderal saiki, kapilih pungkasan dina Rebo kanthi swara rong pertiga saka sesi gabungan Dewan Majelis lan Senat negara, minangka tonggak sejarah, ujare pamrentah ing pratelan, babagan "dalan menyang republik. ”.

Tilas jajahan Inggris sing entuk kamardikan saka Inggris ing taun 1966, negara sing kurang saka 300,000 wis suwe njaga hubungan karo kerajaan Inggris. Nanging panjaluk kanggo kedaulatan lengkap lan kepemimpinan omah wis tuwuh ing taun-taun pungkasan.

Mason, 72 taun, bakal sumpah tanggal 30 November, mengeti kamardikan sing kaping 55 negara kasebut Inggris. Mantan ahli hukum sing wis dadi gubernur jenderal pulau kasebut wiwit taun 2018, dheweke uga dadi wanita pertama sing kerja ing Pengadilan Banding Barbados.

Barbados Perdana Menteri Mia Mottley nyebutake pemilihan presiden dadi "wayahe seminal" ing perjalanan negara kasebut.

Mottley ujar manawa keputusan negara kasebut dadi republik dudu ukuman saka masa lalu Inggris.

Pemilu bisa entuk manfaat kanggo Barbados ing omah lan ing luar negeri.

Pamindhahan ndadekake Barbados, negara berkembang cilik, pemain sing luwih sah ing politik global, nanging uga bisa dadi "langkah sing nyawiji lan nasionalis" sing bisa nguntungake kepemimpinan saiki ing omah.

Barbados diklaim Inggris ing taun 1625. Kadhang kala diarani "Little England" amarga kasetyane marang adat istiadat Inggris.

Iki minangka tujuan wisata sing populer; sadurunge pandemi COVID-19, luwih saka sayuta turis ngunjungi pantai sing apik lan perairan sing jernih saben taun.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar