Breaking News Internasional Warta Breaking Travel budaya Warta Pamrentah wong tanggung jawab Pariwisata News Wire Plancongan Singapur Kabar Breaking Uganda

Simpanse, Manuk, Perlindungan Margasatwa mung rampung ing Uganda Bugoma Forest

ditulis dening Juergen T Steinmetz

Ing Uganda, Cagar Alam Cagar Alam lan Konservasi Margasatwa, Asosiasi Nasional Lingkungan Profesional (NAPE), ECOTRUST, Asosiasi Pariwisata Uganda, Asosiasi Operator Tur Uganda (AUTO) Asosiasi Konservasi Hutan Bugoma lan Tree Talk Plus berjuang kanggo Hutan Bugoma kanggo disimpen.

Print Friendly, PDF & Email
  • Enem staf Afrika Institute for Energy Governance (AFIEGO) kalebu CEO Dickens Kamugisha dicekel lan ditahan ing Uganda ing Kantor Polisi Kiira, Kampala tanggal 22 Oktober 2021 amarga operasi tanpa lisensi.
  • Iki dikonfirmasi ing tweet sing dikirim ing kaca Twitter AFIEGO sakcepete sawise penahanan.
  • AFIEGO wis ana ing Pusat kampanye #saveBugomaforest ing Uganda kulon sawise 5,779 hektar saka alas 41,144 hektar disewakake dening Kerajaan Bunyoro Kitara menyang Hoima Sugar Limited kanggo tuwuh gula.

Afrika Institute for Energy Governance (AFIEGO) minangka perusahaan Uganda sing nindakake riset kabijakan umum lan pembelaan kanggo pengaruhe kabijakan energi kanggo mupangat tumrap wong miskin lan rentan.

Wiwit wulan Agustus 2020, nalika siswa kelas mekanik nyengir minangka bagean saka proyek pangembangan tebu sing kontroversial, warga lan klompok masarakat sipil ing kampanye Save Bugoma Forest ngluncurake perang legal.

Penahanan kasebut ditindakake sawise keputusan Divisi Sipil Pengadilan Tinggi Uganda Musa Sekana ing wulan September 2021.

Sawise kaputusan ing sih saka Kratoning kanggo nyewa bagean saka alas sawise AFIEGO lan Water lan Lingkungan Network (WEMNET) wis ngajokake cilik marang Badan Manajemen Lingkungan Nasional (NEMA) kanggo nyetujoni laporan lingkungan lan sosial impact assessment (ESIA).

Laporan kasebut disalahake dening Hoima Sugar Limited sing nyatakake yen cadangan sing pengin digunakake kanggo produksi gula ana ing padang rumput sing rusak lan ora mengaruhi wates alas. Iki diklaim jejere alas Bugoma sanajan citra satelit nuduhake sebaliknya.

Alas Bugoma

Alas Bugoma minangka alas tropis sing dilindhungi sing ana ing sisih kidul mangidul Hoima lan sisih lor-wétan kutha Kyenjojo, lan sisih wétan Danau Albert, ing distrik Hoima ing sisih kulon Uganda. Iki diwartakake ing taun 1930-an lan diwenehi mandhor Otoritas Kehutanan Nasional ing taun 2003

latar mburi  

Ing tanggal 1 Agustus 2016, Komisi Tanah Uganda ngetokake Hak Tanah kanggo 5,779 hektar (22 Miles Persegi) marang Kerajaan Bunyoro Kitara kang

Tanah kasebut langsung disewakake menyang Gula Hoima. Ing wulan Mei 2019, Hakim Pengadilan Tinggi Distrik Masindi, Wilson Masalu gumantung marang paseksen saka Komisioner Tanah lan Pemetaan, Wilson Ogalo nalika diadili nglawan Otoritas Kehutanan Nasional (NFA) sing

Hakim mutusake miturut kesaksian kasebut, 5,779 hektare Hutan Hutan Bugoma bakal dianggep ana ing sanjabane alas kasebut.

Mula diputusake, tanah sing disengkerake kagungane Omukama (Raja Bunyoro). Pamrentahan iki mbukak tangan gratis kanggo kerajaan kanggo nyewakake tanah kasebut menyang Gula Hoima.

Skema Komisioner Ogalos minangka ciri sawise penolakan kasebut sajrone investigasi sing padha babagan karusakan Hutan Kisankobe ing distrik Mukono ing Oktober 2020.

Dipimpin dening Kamgusha, kampanye #SaveBugomaForest pungkasane tekan Rt. Ketua Parlemen Uganda Jacob L'Okori Oulanyah Chambers ing Kamis 9 September 2021.

Komunitas sing manggon ing saubengé alas Bugoma njaluk konservasi alas kasebut. Dheweke uga pengin Parlemen mbahas babagan upaya nylametake alas kasebut. Gerakan kasebut wis ana ing kertas pesenan wiwit 28 September 2021.

Petisi diajukake kanggo ngendhegake karusakane Cagar Hutan Pusat Bugoma.

Petisi kasebut ditandatangani dening luwih saka 20 wong sing manggon ing 000+ desa ing distrik Kikuube lan Hoima.

Kabupatèn iki minangka papan kanggo alas sing kaancam. Spesies ing alas kalebu Uganda Mangabey, Simpanse, lan birdlife.

Petisi kasebut nuntut supaya cepet mungkasi karusakane alas Bugoma lan nylametake mata pencaharian masyarakat lokal lan ngreksa warisan alam Uganda.

Speaker ngirim prakara kasebut menyang panitia parlementer babagan lingkungan.

Petisi kasebut uga didhukung dening organisasi masarakat sipil liyane kalebu Institut Institusi Tata Energi (AFIEGO), Banyu lan lingkungan, Jaringan Media (WEMNET), Cagar Alam Cagar Alam lan Konservasi Margasatwa, Asosiasi Lingkungan Profesional Nasional (NAPE), ECOTRUST, Pariwisata Uganda Asosiasi, Asosiasi Operator Tur Uganda (AUTO) Asosiasi Konservasi Hutan Bugoma lan Tree Talk Plus.

Antarane Agustus lan September, sawijining gajah alas lan rong simpanse ditemokake mati ing alas alas kasebut minangka akibat saka konflik kewan liar iki amarga kewan-kewan kasebut amarga wis garing, nalika alas meksa golek pangan ing kebon kagungane kanggo masyarakat jejer.

Wiwit mbabat alas wiwit, simpanse sing jengkel lan komplotan satwa sing mlayu nyerang wong-wong desa ing saubengé lan nyerbu tanemané.

AFIEGO uga ngalami tekanan banget amarga mbela hak komunitas sing kena minyak ing distrik Hoima. Ironisé uga dibélani Karajan Bunyoro Kitara.

Ing September 2020, Venex Watebawa lan Joshua Mutale, wartawan WEMNET dicekel ing Hoima nalika arep nekani acara dhiskusi radio ing Spice FM.

Polisi Uganda nyoba mblokir kampanye # savebugomaforest.

Pembersihan AFIEGO paling anyar ing sawetara penangkapan wiwit wulan Agustus 2020, sawetara Organisasi Non-Pamarentah sing melu kerja hak asasi manungsa, wong sing kena pengaruh proyek produksi minyak mentah lan lingkungane mandheg kegiyatane sawise ngrusak pamarentah. salah cara.

Komisaris Distrik Residen Kikube Amian Tumusiime setuju amarga dheweke nuduh sawetara lembaga pemerintah pusat lan Kerajaan Bunyoro Kitara korupsi amarga gagal mbukak wates Hutan Bugoma nalika nanggapi keprihatinan ing diskusi konservasi komunitas sing diatur dening Koalisi Anti Korupsi. .

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar