Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Kabar Olahraga Industri Hospitality News wong Mbangun maneh tanggung jawab Warta Breaking Romania Keslametan Blanja Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur

Curfews lan mandat topeng diwiwiti maneh ing Romania ing tengah-tengah lonjakan COVID-19

Sekretaris Negara Rumania ing Kementerian Dalam Negeri, sing dadi kepala Departemen Situasi Darurat (DSU), Raed Arafat
ditulis dening Harry Johnson

Romania saiki ana ing tengah-tengah krisis kesehatan sing paling ala wiwit pandemik COVID-19 global diwiwiti.

Print Friendly, PDF & Email
  • Kurfews wengi lan topeng wajib diwenehake maneh ing Romania amarga kasus COVID-19 mundhak.
  • Wiwit jam 10 bengi nganti jam 5 esuk kabeh gerakan wong bakal dilarang ing saindenging negara.
  • Akses menyang kabeh bangunan umum lan kabeh kegiatan lan acara umum mung bakal diidini kanggo wong sing duwe 'sertifikat ijo'.

Sekretaris Negara Rumania ing Kementerian Dalam Negeri, sing dadi kepala Departemen Situasi Darurat (DSU), Raed Arafat, ngumumake yen pamrentah negara kasebut ngenalake maneh jam malam lan mandat topeng ing kabeh papan umum.

"Saka 10pm nganti 5:00am, gerakan wong bakal dilarang ing saindenging negara," ujare ketua DSU ing konferensi pers, nyatakake pengecualian larangan kanggo wong sing divaksinasi utawa bubar pulih saka COVID-19.

Romania saiki ana ing tengah-tengah krisis kesehatan sing paling awon wiwit pandemik COVID-19 global diwiwiti.

Wiwit dina iki, nganggo topeng rai protèktif wajib ing Romania, ing ruang umum njero ruangan ruangan lan ruangan, uga ing papan kerja lan transportasi umum, ujare Arafat.

Akses menyang kabeh bangunan umum uga kabeh kegiatan lan acara umum mung bakal diidini kanggo wong sing duwe 'sertifikat ijo'.

Langkah-langkah kontrol anyar sing disetel dening panguwasa bakal dileksanakake ing dina Senin sing bakal teka sajrone 30 dina, ujare Arafat.

Situasi pandemi ing Romania rusak kanthi cepet wiwit pungkasan September, jangkoan vaksin ora cukup mung 30 persen lan ora tundhuk karo langkah-langkah proteksi dipercaya dadi panyebab utama lonjakan kasebut.

Minggu iki, negara Eropa wétan ndhaptar rekor infeksi COVID-19 anyar saben dina 18,863, lan 574 tiwas.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar