Airport aviation Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Kabar Olahraga Industri Hospitality News Mbangun maneh Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Kabar Breaking Uganda

Presiden Bukak Laboratorium Tes COVID-19 Wajib Anyar ing Entebbe International

Presiden Uganda ngluncurake laboratorium pengujian ing Entebbe International
ditulis dening Tony Ofungi - eTN Uganda

Presiden Uganda, HE Yoweri Kaguta T. Museveni, resmi ngluncurake laboratorium COVID-19 ing dina Jumuah, 22 Oktober 2021 ing fungsi sing dianakake ing ekstensi terminal anyar. Laboratorium iki digunakake kanggo tes COVID-19 wajib kanggo kabeh penumpang sing mlebu vaksin lan ora divaksinasi liwat Bandara Internasional Entebbe.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Langkah kasebut dimaksudake kanggo ngatasi impor luwih lanjut saka jinis virus corona ing negara kasebut lan kanggo nyegah panyebaran penyakit kasebut lan njaga gelombang ketiga.
  2. Negara kasebut sadurunge mung nyoba penumpang saka negara-negara beresiko tinggi.
  3. Fasilitas kasebut nduweni kapasitas kanggo nyoba 3,600 penumpang sajrone 12 jam lan 7,200 penumpang sajrone 24 jam.

Ing siaran pers sing diterbitake dening Vianney Mpungu Luggya, Manajer Urusan Umum kanggo Uganda Otoritas Penerbangan Sipil, Kabar kanggo Airmen sing ngandhani rincian persyaratan tes wajib kanggo kabeh maskapai kudu langsung diproses lan diterbitake.

Nalika pidato kasebut diluncurake, Presiden menehi pujian marang kabeh pihak sing duwe peran supaya bisa ditindakake. Perdana Menteri, Rt. Hon. Robinah Nabbanja, sadurunge nyebutake Menteri Kesehatan, Menteri Keuangan, Perencanaan lan Pembangunan Ekonomi, Menteri Pekerjaan lan Transportasi, Brigade Angkatan Darat, lan Otoritas Penerbangan Sipil Uganda minangka peran utama.

Fungsi kasebut uga dirawuhi Wakil Perdana Menteri kaping 3, Rt. Hon. Lukiya Nakadama; Menteri sing tanggung jawab tugas umum, Hon. Justine Lumumba; Menteri Kesehatan, Dr Jane Ruth Aceng; lan Menteri Keuangan, Perencanaan lan Pembangunan Ekonomi, Hon. Matia Kasaija, ing antawisipun para pembesar liyane.

Sadurunge, Rt. Hon. Nabbanja ngandhani para pemangku kepentingan ing rapat sing dianakake dina Kamis, 21 Oktober 2021, yen langkah kasebut dimaksudake kanggo nyegah impor luwih lanjut saka varian virus corona sing bisa mateni menyang negara kasebut. Iki uga kanggo nyegah panyebaran penyakit lan njaga gelombang kaping telu.

Negara kasebut sadurunge mung nyoba penumpang saka negara-negara beresiko tinggi.

Menteri Kesehatan nyiyapake laboratorium pengujian ing bandara lan teknisi laboratorium terlatih, entri data, lan kabeh staf kesehatan port liyane kanggo ngatur proses kasebut. Wektu turnaround kanggo asil tes COVID-19 wajib bakal dikurangi saka 4 jam dadi 2 jam lan 15 menit.

Limang mesin uji PCR kanthi kapasitas nyoba 300 conto saben jam wis ana Bandara Internasional Entebbe. Fasilitas kasebut nduweni kapasitas kanggo nyoba 3,600 penumpang sajrone 12 jam lan 7,200 penumpang sajrone 24 jam.

Pamrentah nyuda biaya tes COVID-19 saka US $ 65 dadi US $ 30. Transfer laboratorium pengujian saka Pantai Peniel ing ngendi laboratorium swasta dioperasikake menyang Bandara Internasional Entebbe ing pamrentah dimaksudake kanggo ningkatake proses fasilitasi penumpang kanggo njamin pangiriman layanan sing efisien.

Direktur Jenderal UCAA, Mr. Fred Bamwesigye, matur nuwun marang Presiden lan Kabinet kanggo macem-macem upaya, utamane dhukungan finansial kanggo macem-macem agensi sing melu supaya bisa nginstal fasilitas uji coba ing bandara, sing diarepake bisa nambah pengalaman penumpang ing kasunyatan manawa kabeh proses bakal rampung ing bandara. Dheweke uga njaluk dhukungan luwih lanjut supaya Otoritas ngrampungake proyek sing isih ana.

Otoritas Penerbangan Sipil Uganda (UCAA) wis kerja sama karo mitra liyane kayata Kementerian Kesehatan, brigade teknik Angkatan Pertahanan Rakyat Uganda (UPDF) sing nggawe fasilitas kasebut ing sawijining wulan, Otoritas Perencanaan Nasional, Dewan Pariwisata Uganda, Kementerian Perdagangan, Keamanan, lan agensi liyane kanggo njamin langkah-langkah keamanan bisa diamati.

Dr. Atek Kagirita, Wakil Komandan Insiden COVID-19 lan petugas operasi sing tanggung jawab kanggo uji coba COVID-19 ing bandara, ujar manawa dheweke duwe staf sing orientasi kanggo nglengkapi operasi bandara, keamanan, lan implikasi keamanan kanggo njaga saka pandemi.

prosedur

Penumpang bakal ngliwati proses kesehatan pelabuhan lan mengko area swabbing.

"Kita wis entuk sampel swab kanggo turis, VIP, lan kanggo penumpang biasa," ujare Kenneth Otim, Petugas Urusan Publik, UCAA.

Nalika penumpang disapu, dheweke bakal diarahake metu saka terminal menyang UCAA sing wis nyiyapake papan kanggo kabeh penumpang sing bakal njupuk swab.

Wektu turnaround kanggo swabbings iki nganti wektu sampeyan entuk asil tes PCR samesthine 2 1/2 jam. Fasilitas kasebut nduweni peralatan uji coba, pusat data, lan mesin Genprex.

Otoritas Teknologi Informasi Nasional (NITA-U) wis nyedhiyakake koneksi Internet kanggo mesthekake sistem kasebut ing wilayah swabbing lan sistem ing laboratorium komunikasi, kanggo verifikasi cathetan penumpang, lan uga kanggo verifikasi pira dhuwit sing wis dibayar kanggo dites .

Penumpang sing dianggep negatif bakal diijini menyang tujuan pungkasan.

Turis sing dianggep positif bakal ditutup ing hotel tartamtu, dene para wisatawan biasa sing positif, Kementerian Kesehatan bakal nggunakake kendaraan kanggo ngeterake menyang stadion Namboole (Mandela), sing bakal dikarantina.

Miturut data Kementerian Kesehatan, panyerapan paling gedhe jab (668,982) wis kacathet ing wulan Oktober iki, sawetara dina sawise Uganda mbalek maneh nampa 5.5 yuta vaksin, nuduhake korélasi positif antara stok vaksin sing luwih dhuwur lan mundhak pedunung jabbed.

Asil tes COVID-19 rampung tanggal 20 Oktober 2021, negesake 111 kasus anyar. Kasus kumulatif sing dikonfirmasi yaiku 125,537; pulih kumulatif 96,469; lan 2 wong mati anyar.

#bajangbali

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Tony Ofungi - eTN Uganda

Ninggalake Komentar