Dewan Pariwisata Afrika Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Warta Pamrentah News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan Singapur Wtn

Dina Perserikatan Bangsa-Bangsa: Wayahe Ngrameke lan ngresiki Omah

UNWTO
ditulis dening Juergen T Steinmetz

Dina iki minangka Hari Perserikatan Bangsa-Bangsa, dina sing penting kanggo ngelingi jagad iki bisa kerja bareng.

Ing dina iki, PBB uga kudu nggawe sistem sing bisa ngrampungake korupsi, manipulasi, lan ora efektif ing tembok kasebut.

Jaringan Pariwisata Dunia nduweni pangeling-eling sing grapyak.

Print Friendly, PDF & Email
  • Dina PBB dina Minggu, tanggal 24 Oktober mengeti pengetan dina ing taun 1945 nalika Piagam PBB mlebu menyang kekuwatan.
  • Dina PBB, dirayakake saben taun, nawakake kesempatan kanggo nambah agenda umum lan negesake maneh tujuan lan prinsip Piagam PBB sing nuntun kita sajrone 76 taun kepungkur.
  • Nalika jagad iki wiwit mboko sithik pulih saka pandemi Covid-19, ayo nguatake panggilan kanggo ngiyatake kerja sama internasional kanggo kepentingan bangsa lan bangsa, kanthi bebarengan mbangun perdamaian lan kesejahteraan. PBB resmi diwiwiti tanggal 24 Oktober 1945 , nalika Piagam diratifikasi China, Prancis, Uni Soviet, Inggris, Amerika Serikat lan umume para penandatangan liyane.

Alain St.Ange, Presiden Dewan Pariwisata Afrika ngarepake Afrika lan ngluwihi Selamat Hari Bangsa-Bangsa 2021.

PBB lan Afrika

Dina Perserikatan Bangsa-Bangsa sing dirayakake tanggal 24 Oktober minangka kesempatan sing apik kanggo kita kabeh kanggo mikirake kenapa organisasi kasebut digawe, nanging uga nganalisa kebutuhan kanggo kerja sama kanggo kemajuan urip kita dhewe, slamet negara kita, lan donya keamanan

Kaya sing kita ngerteni, sawise Perang Dunia II, jagad iki nyadari pentinge njaga negara-negara supaya ora adoh saka perang apa wae sing digawe PBB (PBB) ing taun 1945 kanggo nyegah perang mbesuk kaya ngono. 24 Oktober kudu ngerti babagan jagad sing bahagia, tentrem, aman, lan jagad sing luwih apik, utamane saiki nalika Afrika lan Komunitas Bangsa perang efek saka serangan agresif tumrap urip kita dening pandemi Covid - 19.

"Afrika butuh kabeh putra lan putri supaya bisa dadi siji saiki luwih saka sadurunge, yen kita bakal luwih kuwat tinimbang sadurunge sawise pandemi iki. Ayo padha kabeh komitmen kanggo ndandani industri pariwisata kanggo entuk manfaat saka rakyat lan negara masing-masing, ”ujare Alain St.Ange.

Dewan Pariwisata Afrika nggunakake Dina PBB, tanggal 24 Oktober 2021 iki, kanggo negesake komitmene kanggo kerja pariwisata kanggo saben negara ing Benua Afrika.

Juergen Steinmetz
Alain St. Ange & Juergen Steinmetz (l)

Jaringan Pariwisata Dunia pengin PBB ngresiki omah

Juergen Steinmetz, ketua Jaringan Pariwisata Dunia ujar presiden ATB nanging nambah kuwatir:

"Muga-muga PBB ing dina sing khusus iki bakal ngerteni kegiyatan dening agensi khusus dhewe, Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO), lan dadi kurang prihatin babagan pamindhahan kantor pusat, nanging luwih prihatin manawa agensi iki gagal nuntun pariwisata liwat Krisis COVID-19.

Perlu kepemimpinan sing efektif, ora pasulayan, lan jujur, apamaneh nalika krisis.

PBB gagal ngatasi utawa malah ngakoni masalah internal penting (UNWTO) sing diwartakake, lan kudu ngresiki omah supaya bisa dipercaya, relevan lan efektif kanggo jutaan wong sing kerja, negara sing gumantung karo industri pariwisata lan pariwisata global.

Iki kanggo kepentingan kabeh negara anggota lan liya-liyane.

PBB kudu nggawe sistem komplain lan komunikasi kanggo ngatasi masalah kasebut. ”

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar