Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Kuliner budaya Warta Breaking Prancis Warta Mewah News wong Blanja Pariwisata News Wire Plancongan Singapur Anggur & Roh

Siap pesta maneh: Penjualan sampanye nyetel rekor anyar

Siap pesta maneh: Penjualan sampanye nggawe rekor anyar.
Siap pesta maneh: Penjualan sampanye nggawe rekor anyar.
ditulis dening Harry Johnson

Rally saiki ing pasar sampanye global bisa nyebabake adol nganti 305 yuta botol ing saindenging jagad ing taun 2021, angka sing pungkasan katon ing taun 2017.

Print Friendly, PDF & Email
  • Kategori sampanye mudhun meh 18 persen taun kepungkur sawise mudhun 2 persen ing 2019.
  • Adhedhasar kenaikan saiki, dodolan sampanye samesthine bakal tuwuh udakara 4% ing taun iki, lan terus tren nganti 2025.
  • Penjualan sampanye antarane Januari lan Agustus mundhak 11.9%, sanajan dibandhingake karo wektu sing padha ing pra-pandemi 2019.

Miturut lobi petani anggur sampanye Prancis SGV, Sampanye dodolan bakal tekan dhuwur patang taun ing taun iki, amarga ekspor booming menyang Amerika Serikat lan Australia.

Penjualan bubbly saya mundhak, spiking maneh menyang volume pungkasan katon sadurunge pandemik coronavirus global lan kunci sabanjuré ngirim dodolan plummeting, amarga wong dilarang kanggo mbuwang pesta.

Champagne Penjualan antarane Januari lan Agustus mundhak meh 12%, sanajan dibandhingake karo wektu sing padha ing pra-pandemi 2019.

Ing wektu iku, omah sampanye Prancis ngirim 297.6 yuta botol ing saindenging jagad. Nanging ing taun 2020, wilayah kasebut mung ngekspor 244 yuta botol, miturut data saka asosiasi perdagangan Comité Champagne. Omzet kanggo sektor kasebut, sing dadi industri ekspor paling gedhe nomer loro ing Prancis sawise aeronautika, nuduhake kerugian bathi $ 980 yuta.

"Kategori kasebut mudhun meh 18% taun kepungkur sawise mudhun 2% ing taun 2019," analis saka International Wines and Spirits Record (IWSR) sing berbasis ing Inggris marang CNBC, kanthi nyebutake tokoh Analisis Pasar Minuman. Saiki, adhedhasar kenaikan saiki, perusahaan ngarepake Sampanye dodolan bakal tuwuh udakara 4% ing taun iki, lan terus tren nganti 2025.

Ramalan Sindikat Umum Prancis Champagne Winegrowers malah luwih optimistis. Klompok kasebut ngarepake manawa rally saiki ing pasar sampanye global bisa nyebabake adol nganti 305 yuta botol ing saindenging jagad ing taun 2021, angka sing pungkasan katon ing taun 2017.

Sawetara ahli percaya yen wong wis siyap kanggo pesta maneh sawise mbuwang luwih saka setahun.

"Yen aku kudu guess, Aku sing konsumen siap kanggo ngrameke malah mung bab cilik ing gesang," Natalie Pavlatos, a spokeswoman kanggo Biro Sampanye basis US, marang CNBC. Nalika musim liburan isih ngarep, Pavlatos nyathet yen biro dheweke wis nampa laporan penjualan sing luwih dhuwur tinimbang tingkat taun kepungkur.

"Dadi kita bisa uga ora mung bisa bali menyang normal, nanging kinerja sing luwih apik tinimbang taun 2019," ujare Pavlatos.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar