Breaking News Internasional Warta Breaking Travel Plancongan Bisnis Warta Pamrentah Industri Hospitality News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan News Wire Plancongan Singapur Kabar Breaking Uganda

Pariwisata Uganda Saiki Target CEO ing Domestik Insentif Travel Drive

Uganda CEOs sarapan
ditulis dening Tony Ofungi - eTN Uganda

Asosiasi Pariwisata Uganda (UTA) lan Yayasan Sektor Swasta Uganda (PSFU) nganakake sarapan lan pameran CEO ing dina Jumuah, 22 Oktober 2021, ing Kampala Sheraton Hotel.

Print Friendly, PDF & Email
  1. Acara kasebut dianakake ing Program Pemulihan lan Ketahanan Ekonomi COVID-19 (CERRRP).
  2. Iki minangka upaya kanggo ngrangsang lelungan insentif ing sektor perusahaan domestik sing nargetake kepala perusahaan lan perusahaan swasta lan umum.
  3. Acara kasebut dibukak dening Sekretaris Tetap (PS) Kementerian Pariwisata Margasatwa dan Purbakala (MTWA) Doreen Katusiime.

Ngarahake Kepala Pejabat Eksekutif lan peserta pameran, sakbenere lan fisik, dheweke nglapurake yen sektor swasta ngalami kelangan kerja, redundansi, mundhut penghasilan ing perusahaan lan ing tingkat nasional, lan mundhut ijol-ijolan manca sing ngancam konservasi. Senadyan mangkono, pasar domestik mbuktekake minangka jangkar sing bisa dipercaya nalika ngadhepi tantangan kasebut.

Dheweke nyathet yen ana akeh kunjungan saka Uganda menyang macem-macem situs pariwisata kalebu taman nasional, Sumber Kali Nil, pinggir pantai, Uganda Pusat Pendidikan lan Konservasi Satwa Liar (UWEC), pulo, lan infrastruktur akses vena sing padha wis nambah kecenderungan lelungan lan investasi ing akomodasi lan aktivitas wisata ing obyek wisata saya mundhak alon-alon. Dheweke nambahake manawa panjaluk didhukung dening ukuran kelas menengah sing saya tambah, mlebu sektor perusahaan, lan revolusi ICT sing nggawe informasi luwih gampang diakses.

"Akeh wong Uganda duwe penghasilan discretionary lan sarana kanggo nggedhekake profil pengeluaran. Keuntungan positif iki nggambarake kesempatan sing umume ora digunakake. Panjaluk pariwisata domestik didorong kanthi ngunjungi kanca lan sedulur; migrasi kutha deso; acara budaya; lan upacara kalebu upacara kelairan, nikahan, upacara inisiasi, lan liya-liyane. Acara-acara kasebut minangka upacara sing ngiket masyarakat kita, lan acara budaya sawise restitusi kerajaan-kerajaan tradisional uga luwih narik kawigaten kalebu pengetan penobatan lan kunjungan para pemimpin budaya marang rakyate. ujare PS.

Dheweke mbatesi pembalap liyane pariwisata domestik kalebu acara adhedhasar iman, sing paling misuwur yaiku Ziarah Martir Namugongo Uganda ing 3 Juni, perang salib Pentakosta, konferensi, insentif, lokakarya, lan rapat sing wis dadi alat sing kuat kanggo mobilisasi sosial lan ekonomi lan pembalap motivasi liyane yaiku lelungan kanggo alasan medis, hiburan, blanja, pendidikan, lan riset.

Dheweke ngalembana Master Card Foundation kanggo teka kanggo ndhukung sektor pariwisata menyang Recovery lan daya tahan lan mréntahaké kanggo kepala perusahaan nekani fisik lan online kanggo ngisin lelungan insentif.

Pembicara utama lan Pelaksana Eksekutif Yayasan Sektor Swasta Uganda (PSFU), Direktur Francis Kisirinya, ujar manawa tujuane sarapan yaiku kanggo nylametake perjalanan insentif umur ing antarane organisasi lan karyawan perusahaan Uganda. Ing sabdhoning dheweke, dheweke ujar amarga organisasi perusahaan lan karyawan sing duwe penghasilan sing bisa digunakake sing bisa dilebokake ing perjalanan insentif.

Dheweke janji yen PSFU bakal kerja keras kanggo mesthekake yen sektor swasta nduweni lingkungan bisnis sing kondusif liwat advokasi, lobi, lan riset kanggo pertumbuhan perusahaan sing lestari. Dheweke ujar manawa sektor pariwisata lan perhotelan minangka salah sawijining sektor sing paling akeh kena pengaruh pandemi COVID-19. Nanging, saiki sektor kasebut ndeleng dalan pemulihan sing mantep liwat langkah-langkah penahanan sing wis ditindakake dening pamrentah.

Miturut laporan MTWA, pandemi COVID-19 nyengkuyung wong Uganda sing sadurunge ora bisa lelungan kanggo ngunjungi papan wisata ing negarane. Antarane Agustus 2020 lan Maret 2021, pariwisata domestik mundhak kaping telu saka 21,000 dadi 62,000 wisatawan. Miturut statistik kasebut, proyek iki luwih akeh wiwit Maret nganti Desember amarga industri kasebut bakal mlebu musim puncak.

Dheweke nemtokake lelungan insentif minangka ganjaran utawa program kesetiaan sing arupa perjalanan sing dibayar kabeh kanthi program acara lan aktivitas sing dijadwalake. Perusahaan umum lan swasta sing nggabungake lelungan insentif sing ngerteni keuntungan wiwit saka kesetiaan sing luwih gedhe saka karyawan, hubungan tim sing kuat antarane majikan lan karyawan, motivasi sing tetep, nyedhiyakake gol, kompetisi sehat ing papan kerja, ningkatake kreativitas lan produktivitas karyawan, nggawe budaya perusahaan positif, lan nggawe bisnis luwih atraktif kanggo rekrut.

Dheweke nambahake manawa lelungan insentif duweni potensi transformasi ekonomi lan sosial sing akeh banget kanggo karyawan lan ekonomi sing bisa uga kalebu ningkatake pertumbuhan kinerja lan advokasi sing kuat, nggawe pertumbuhan penjualan sing bisa diukur, lan ngasilake investasi. Liwat pendanaan mandiri, menehi pengalaman unik saka kanca-kanca sing lelungan karo pimpinan perusahaan sing luwih efektif tinimbang nalika lelungan dhewe. Uga ndhukung kemampuan kanggo nyelarasake tujuan perusahaan, tujuan individu, lan advokasi merek. Panaliten anyar nuduhake yen hubungan emosional karo merek luwih kuat tinimbang motivator sing wis ana mung nyopir dodolan.

Lelungan insentif uga duwe pengaruh ekonomi amarga lelungan ing ekonomi sing pulih minangka stimulan utama kanggo nyegerake ekonomi donya amarga rapat-rapat langsung nyengkuyung kolaborasi lan hubungan sosial. Hotel sing didadekake siji karo perusahaan manajemen tujuan lokal ngalami pengembalian investasi sing positif lan lapangan kerja langsung kanggo para pemuda sing teka. Mula, dheweke nyengkuyung para CEO saiki lan parastatal pemerintah supaya ngetrapake kabijakan sing umpamane menehi motivasi kanggo departemen IT lan administrasi sing asring diabaikan.

Dheweke njaluk pamrentah kanggo nyengkuyung ngembangake lan ngrancang pedoman kebijakan kanggo macem-macem produk pariwisata sing luwih akeh kanggo nyengkuyung daya saing ing bidang rapat, insentif, konferensi lan pameran (MICE), wisata agro, pariwisata berbasis komunitas, pariwisata berbasis budaya, wisata religi, lsp.

Penekanan kudu dilebokake ing profiling sawetara pengalaman supaya kasedhiya kanggo Uganda lan bakal nggawe merek nasional sing kuwat lan nggawe interpretasi konsisten babagan crita Uganda ing macem-macem produk pariwisata lan nandur modal ing riset pasar.

Dheweke matur nuwun marang mitra pembangunan lan sponsor, Yayasan Master Card, amarga wis nggawe anggaran UGX32 milyar (US $ 8.98 yuta) sing dipasrahake marang pemerintah lan swasta. Fasilitas kesehatan iki dilengkapi 40,000 kit tes PCR, peralatan kanggo laboratorium ing Biro Standar Nasional Uganda (UNBS) kanggo sertifikasi produk, kasur rumah sakit, peralatan pelindung pribadi (PPE), lan peralatan keamanan.

Dheweke rampung kanthi ngumumake yen PSFU uga kerja sama karo pemerintah kanggo ngembangake strategi pangembangan sektor swasta anyar kanggo metu saka COVID-19, lan paket kasebut uga kalebu strategi kanggo pulih lan mbangun daya tahan kanthi salah sawijining asil yaiku rapat sarapan iki. .

Muji presentasi Kisirinya, Peter Mwanje, RT saka Uganda Chapter, perusahaan insentif swasta, ujar manawa nambahake manawa program insentif bisa uga kalebu tanggung jawab sosial perusahaan, umpamane nglukis blok sekolah, utawa mung menyang lounge, utawa menyang pantai, utawa adrenalin. kegiatan. Dheweke menehi saran marang operator tur nggawe meja sing kapisah kanggo lelungan insentif, amarga beda karo konferensi.

Dheweke uga negesake maneh marang CEO yen program insentif ora bakal mengaruhi anggaran kanthi cara apa wae amarga mung nggunakake persentase bathi sing entuk bathi. Iku nyumbang 7% saka kabeh kegiatan pariwisata bisnis sing kira-kira US $ 75 milyar ing saindenging jagad.

Pearl Horreau, Presiden UTA, badan puncak kanggo sektor pariwisata, lelungan, lan perhotelan, nyuwun marang para CEO supaya nggunakake pariwisata domestik minangka pasukan alternatif kanggo motivasi staf kanthi menehi hadiah sanajan preian sing dibayar kanggo nguatake sinergi perusahaan lan kanggo nambah produktivitas ing papan kerja.

Presentasi kasebut diterusake dening sesi panel para tokoh industri sing dimoderasi dening Komisioner Pariwisata MTWA, Viviane Lyazi. Iki kalebu Wakil CEO Dewan Pariwisata Uganda (UTB) Bradford Ochieng lan Ketua Asosiasi Operator Tur Uganda (AUTO) lan anggota Dewan PSFU, Civy Tumusiime Ochieng, sing ujar manawa Uganda minangka negara paling maneka warna nomer papat ing donya babagan budaya. Dheweke ujar manawa panaliten sing ditindakake dening BBC ing taun 2019 babagan ekspatriat nemokake manawa Uganda minangka negara sing paling ramah ing donya. Nanging, studi indeks kompetitif pungkasan menehi rating Uganda ing 112 saka 140 negara. Ing babagan kesehatan lan kebersihan, ana 136 saka 140 sing dadi masalah gedhe. Dheweke menehi saran supaya tujuan kasebut kudu dadi atraktif lan kompetitif. Civy Tumusiime nyengkuyung para CEO supaya mlebu ing program pariwisata domestik band wagon kanthi menehi insentif marang staf lan kulawargane kanthi lelungan domestik, amarga wong enom bakal tuwuh kanggo ngisinake budaya kasebut.

Perusahaan pameran saka sektor swasta kalebu Asosiasi Seni lan Budaya Nasional Uganda, Murat Studios, Arlanda Tours and Travel, Orogu Tours, Petnah Africa Tours, Voyager African Safaris, Lets Go Travel, FCM Travel Solutions, Pristine Tours, Buffalo Safari Lodge, Papyrus Guest House, Park View Safari Lodge, Sites Travel, Gazelle Safaris, Gorilla Heights Lodge, Pinnacle Africa, MJ Safaris, Asante Mama, Go Africa Safaris, Maleng Travel, Talent Africa, lan Toro Kingdom.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Tony Ofungi - eTN Uganda

Ninggalake Komentar

1 Komentar

  • Apik kanggo ndeleng Uganda fokus ing pasar domestik. Wisatawan internasional mbutuhake visa kanggo ngunjungi lan sistem e-visa isih akeh masalah. Iki kudu ditangani ASAP.