UNWTO kagungane Sekretaris Jenderal: Lost in Translation?

UNWTO ndhukung rencana pariwisata global sing kuat lan kuat
ditulis dening Galileo Violini

Marrakesh, Madrid, utawa Nairobi - iki pitakonan. "Aku bakal ngandhani yen ana kumelun putih," wangsulane eTurboNews dening juru wicoro saka menteri penting sing melu diskusi babagan owah-owahan papan kanggo Majelis Umum UNWTO sing bakal teka.

Print Friendly, PDF & Email
  • Telung dina kepungkur, Sekretariat Organisasi Pariwisata Dunia Perserikatan Bangsa-Bangsa ngumumake owah-owahan papan 24 sing bakal teka.th Sidang Majelis Umum, sing bakal ditindakake ing Marrakesh, 30 November - 3 Desember 2021
  • Sekretariat, sawise konsultasi karo Ketua Dewan Eksekutif lan Pamrentah Spanyol wis ngandhani Negara Anggota yen papan anyar bakal dadi Madrid, ing tanggal sing padha.
  • Najib Balala, Sekretaris Pariwisata kanggo Kenya wingi ngundang UNWTO kanggo nganakake Majelis Umum 2021 ing Kenya.

Majelis Umum Organisasi Pariwisata Dunia (UNWTO) sabanjure bisa uga dadi rapat paling penting sing ana ing agensi sing ana gandhengane karo PBB iki.

Marrakesh, Madrid utawa Nairobi, lan kapan?

  1. Apa Majelis Umum isih bakal ditindakake tanggal 30 November utawa mengko?
  2. Apa Majelis Umum bakal ditindakake ing Maroko ing wektu sabanjure utawa ing 30 November ing Spanyol utawa Kenya?

Basa sing digunakake ing surat Maroko marang Sekretariat UNWTO tanggal 15 Oktober yaiku basa Prancis. Katon bagean saka layang iki bisa uga wis ilang ing terjemahan.

Wacan komunikasi Pamrentah Maroko iki kudu takon apa akibat logis kasebut pancen njaluk owah-owahan papan saka Marrakesh menyang Madrid?

Global tegese global, lan kahanan global COVID-19 saiki ora owah yen katon saka Maroko utawa saka sudut pandang Spanyol.

Nanging ana titik subtle nyata sing menehi kesan yen Sekretariat, sakperangan alesan gampang mbayangno, utawa purposedly kleru komunikasi dening Pemerintah Maroko.

Yen spesifikasi wektu utawa panggonan utawa loro-lorone wis diselehake ing komunikasi iki, Pamrentah Maroko sing njaluk owah-owahan papan mesthi bener.

Nanging, kanthi dhewe, layang sing dikirim dening Pamrentah Maroko bisa uga ora kanggo njaluk pamindhahan negara, nanging panjaluk sing gampang kanggo nundha rapat umum sing ditulis nganggo istilah diplomatik Prancis sing sopan.

Kasunyatane, angel dipercaya manawa ing kahanan global pandemi saiki bakal nggawe bedane yen Madrid utawa Marrakesh saka titik safety lan keamanan.

Antarane tanggal 18 nganti 22 Oktober, Spanyol ndhaptar 13,346 kasus anyar, yaiku rata-rata saben dina 57.13 saben yuta, dene ing wektu sing padha, ing Maroko kasus anyar ana 1,350, yaiku rata-rata saben dinane 7.49 saben yuta, yaiku kaping wolu kurang. .

Comunidad de Madrid ngetokake laporan mingguan babagan pandemi kasebut. Sing terakhir nuduhake minggu 11-15 Oktober lan ndhaptar rata-rata saben dina 44.4 kasus anyar saben yuta. Sing kanggo minggu sabanjure durung diterbitake, nanging data global ing Spanyol wis nambah 13%.

Ing Maroko, data Marrakesh lokal luwih murah, kanthi urutan sawetara unit saben yuta.

ing eTurboNews artikel wingi, disaranake yen owah-owahan papan minangka salah sawijining pamindhahan dening Sekretaris Jenderal saiki, sing kampanye pemilihan wis nyebabake luwih saka siji alis sing diangkat ing antarane wong sing kenal karo etika PBB.

Majelis Umum bakal dadi papan kanggo nutup konfirmasi swara sing diwenehake Dewan Eksekutif UNWTO kanggo milih SG saiki kanggo periode 2 taun anyar.

Yen Negara Anggota diwakili ing Majelis Umum dening duta besar ing Madrid utawa yen ana akeh ora nuduhake, analisis saka eTurboNews artikel bakal bener.

Nanging, ora mesthi. Ing basa Spanyol, ukara sing asring digunakake yaiku "Le salió el tiro por la culata" mbok menawa luwih ekspresif tinimbang terjemahan Inggris "the shot backfired".

Maroko bubar mblokir penerbangan mlebu saka sawetara negara. Iki ora kasus kanggo Spanyol. Spanyol minangka salah sawijining sawetara negara Eropa sing ngidini mlebu tanpa karantina kanggo wong sing wis divaksinasi.

Apa iki bakal nyebabake reaksi saka negara-negara sing ora kalebu kegiatan lelungan sing kuat dening Sekretaris Jenderal saiki sajrone taun sadurunge pemilihan Dewan Eksekutif ora bisa ditebak nanging bisa uga. Umume bakal dipengaruhi dening kapasitas negara Arab, Afrika, lan Amerika Latin cilik.

Bisa uga menarik kanggo nganalisa prosedur owah-owahan papan.

Komentar pisanan babagan wektu: Ing Nopember 2020 Bank Dunia IMF lan Pamrentah Maroko mutusake kanggo nundha rapat Tahunan IMF sajrone setaun. Saiki dijadwalake ing Oktober 2022 ing Marrakesh.

Ing wektu owah-owahan, kasus COVID saben dina ing Maroko lan Spanyol sepuluh kaping luwih saka saiki. Iki ora nyebabake kuwatir kanggo UNWTO.

Sajrone periode kasebut, agenda Sekretaris Jenderal fokus ing perkara sing dianggep curiga. Dewan Eksekutif rapat nalika wabah COVID-19 lan bencana cuaca. Calon sing siap nantang Zurab ora duwe wektu ngirim dokumen kanthi bener lan kaget.

Delegasi Dewan Eksekutif sing ngresiki Zurab kanggo periode kapindho yaiku sawetara wakil kedutaan nanging meh ora ana calon sing bener (Menteri)

Kapindho yaiku titik teknis.

Pengumuman Sekretariat UNWTO nyatakake yen informasi papan anyar kanggo GA yaiku "Selaras karo wewenang sing didelegasikan miturut Pedoman kanggo milih papan kanggo sesi Majelis Umum sing diadopsi dening Majelis Umum liwat resolusi 631 (XX)" .

Yen kita deleng teks resolusi 631(XX), kasedhiya ing Web hipotesis delegasi kuwi ora ana. Mbok menawa Sekretariat bisa ngrujuk marang artikel 8.2 saka Statuta, sanajan diganti karo item I.7.

Perserikatan Bangsa-Bangsa kudu tambah kuwat, lan cara sing luwih apik kanggo keluhan kudu didegake.

Kritik saka WHO, ora bisa WTO nanggapi panjaluk India lan Afrika Kidul supaya paten vaksin diliberalisasi sajrone pandemi, minangka ancaman objektif.

Pariwisata minangka salah sawijining sumber ekonomi utama kanggo akeh negara, utamane negara berkembang. Organisasi PBB kasebut pantes dadi manajemen sing nggawe keputusan luwih bisa dingerteni lan netepi aturan kasebut, dudu transparan.

Amarga pertimbangan kasebut, ora bisa kaget yen jagad nampani lan memuji deklarasi loman langsung dening Kenya kanggo dadi tuan rumah Majelis Umum wulan ngarep.

Kenya nduwe salah sawijining insiden COVID-19 sing paling murah, 1.73 saben yuta sajrone wolung dina kepungkur, lan dadi tuan rumah loro lembaga PBB sing paling penting, lan, pungkasan, nanging paling ora, prinsip rotasi geografis bakal dihormati.

Organisasi Pariwisata Dunia ora kalebu Sekretaris Jenderal. Ora nganti dheweke nampa, nolak utawa nglirwakake panjaluk Kenya

Dheweke kudu ngetutake kanthi cepet, kahanan kasebut mbutuhake prosedur sing dikandhakake Sekretariat ing komunikasi minggu kepungkur, sing diwenehake dening resolusi kasebut.

Mula, aku ngarepake manawa UNWTO langsung ngandhani Kenya apa syarat-syarat supaya Nairobi dadi tuan rumah Majelis Umum sabanjure.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan

About penulis

Galileo Violini

Ninggalake Komentar