Ngilangi Warta Eropa Breaking News Internasional Warta Breaking Travel angkara budaya Education Hiburan Warta Pamrentah Warta Breaking Walanda News wong tanggung jawab Rusia Breaking News Pariwisata News Wire Plancongan Singapur Warta Breaking Ukraina

Pengadilan Banding Amsterdam: Emas Scythian belongs kanggo Ukraina

Pengadilan Amsterdam: Koleksi Scythian Gold milik Ukraina.
Pengadilan Amsterdam: Koleksi Scythian Gold milik Ukraina.
ditulis dening Harry Johnson

Ing Desember 2016, Pengadilan Distrik Amsterdam mutusake manawa bandha emas Scythian dibalekake menyang Ukraina adhedhasar hukum Walanda lan peraturan internasional. Ing Maret 2017, musium Crimea ngajokake banding marang keputusan kasebut.

Print Friendly, PDF & Email
  • Pengadilan Walanda mrentah yen koleksi Emas Scythian kudu dipasrahake menyang Ukraina.
  • Koleksi Scythian Gold mrentah dadi bagean saka warisan budaya Negara Ukrainia.
  • Kewajiban Museum Allard Pierson kanggo mbalekake potongan museum menyang museum Krimea wis rampung.

Presiding Judge Pauline Hofmeijer-Rutten announced dina sing Pengadilan Bandhing ing Amsterdam wis mrentah sing Emas Scythian koleksi minangka bagéan saka warisan budaya Negara Ukrainia, lan kudu dipasrahake dening Museum Allard Pierson menyang Dana Museum Negara Ukraina.

"Pengadilan Banding Amsterdam wis mutusake manawa Museum Allard Pierson kudu nyerahake 'Harta Karun Krimea' menyang Negara Ukrainia," ujare Hofmeijer-Rutten, lan nambahake manawa artefak kasebut minangka "bagean saka warisan budaya Negara Ukrainia" lan "Kanggo bagean umum Dana Museum Negara Ukraina."

Pengadilan uga ujar manawa "kewajiban Museum Allard Pierson kanggo mbalekake potongan museum menyang museum Krimea wis rampung."

The Emas Scythian koleksi luwih saka 2,000 item katon ing Museum Allard Pierson Universitas Amsterdam antarane Februari lan Agustus 2014. Sawise aneksasi Rusia saka Crimea ing Maret 2014, kahanan sing durung mesthi babagan koleksi muncul amarga Rusia lan Ukraina ngaku pameran kasebut. Ing babagan iki, Universitas Amsterdam nundha panyerahan koleksi kasebut nganti salah siji perselisihan kasebut dirampungake kanthi sah utawa para pihak setuju.

Ing Desember 2016, Pengadilan Distrik Amsterdam mutusake manawa bandha emas Scythian dibalekake menyang Ukraina adhedhasar hukum Walanda lan peraturan internasional. Ing Maret 2017, Crimea's museum ngajokake mréntahaké marang kaputusan.

Ing Maret 2019, Pengadilan Banding Amsterdam mbalikke keputusan pengadilan distrik nanging nundha putusan babagan kasus kasebut, njaluk para pihak menehi dokumen tambahan.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Harry Johnson

Harry Johnson wis dadi editor tugas kanggo eTurboNews meh 20 taun. Dheweke urip ing Honolulu, Hawaii, lan asale saka Eropa. Dheweke seneng nulis lan nutupi warta.

Ninggalake Komentar