SESI LANGSUNG LIVE 01 DEC 1.00 EST | 06.00 pm UK | 1000 pm UAE
COVID 19 Omicron lan Pariwisata 

Melu  ing Zoom klik kene

Warta Breaking Travel Warta Pamrentah Warta Breaking Jamaika News wong tanggung jawab Sustainability News Pariwisata Nganyari Destinasi Plancongan

Telpon Kuat kanggo Ketahanan ing kabeh level ing UNDP, Gaya Jamaika

ditulis dening Juergen T Steinmetz

Menteri Pariwisata Jamaika dina iki menehi pambuka ing Yayasan Program Pembangunan PBB (UNDP).
Anggota yaiku Argentina, Belize, Bolivia, Brasil, Chili, Kolombia, Kosta Rika, Kuba, Republik Dominika, Ekuador, El Salvador, Guatemala, Guyana, Haiti, Honduras, Jamaika, Meksiko, Nikaragua, Panama, Paraguay, Peru, Surinam, Trinidad lan Tobago, Uruguay, Venezuela.

Print Friendly, PDF & Email
  • Pambuka dening Hon Edmund Bartlett, Menteri Pariwisata, kanggo Seminar Yayasan UNDP/EU-LAC babagan Ketahanan Keuangan lan Keberlanjutan kanggo Pengusaha Pariwisata.
  • Mbangun daya tahan ing kabeh tingkat penting banget kanggo maju Agenda 2030 kanggo Pembangunan Lestari.
  • Iki uga kanthi efektif ngatur komitmen internasional kanggo pertumbuhan lan pembangunan sing lestari lan lestari ing kabeh pilar-ekonomi, sosial lan lingkungan.

Menteri Pariwisata Jamaika Edmund Bartlett ngandika:

Iku minangka pakurmatan sinyal kanggo Jamaika kanggo kolaborasi karo mitra kita ing Yayasan EU-LAC lan UNDP kanggo sesi katelu iki ing siklus limang acara ngupaya kanggo nuwuhake dialog bi-regional lan multi-stakeholder kanggo pariwisata sustainable. Ing konteks pandemik COVID-19, diskusi babagan kelestarian kudu kalebu fokus ing ketahanan - wong sing tahan banting, komunitas sing tahan banting, sektor sing tahan banting lan ekonomi sing tahan banting.

Aku kudu nambahake manawa ketahanan lan kelestarian wis dadi pokok ing agenda prioritas Pemerintah Jamaika. Mulane, Pusat Manajemen Ketahanan lan Krisis Pariwisata Global (GTRCMC) didegake sadurunge pandemi, minangka pangenalan kabutuhan papan sing cocog kanggo nimbang lan ngatasi gangguan sing bisa ngancam dalan kanggo pembangunan. Aku nyathet yen Profesor Lloyd Waller, Direktur Eksekutif GTRCMC, kalebu ing antarane panelis saiki, lan aku yakin presentasi kasebut bakal nuduhake wawasan luwih akeh babagan karya badan kasebut.

Fokus dina iki babagan ketahanan finansial lan kelestarian kanggo para pengusaha, lan aku pengin nandheske perusahaan pariwisata ukuran mikro, cilik lan medium (MSMTEs), minangka unsur penting ing diskusi sing luwih akeh babagan nguatake sistem, proses lan wong kanggo pulih lan tuwuh. Utamane, amarga MSMTE minangka dhasar kanggo sektor pariwisata lan, kaya sing dakkandhakake, dheweke minangka tulang punggung ekonomi Jamaika sing kalebu luwih saka 425,000 perusahaan lan makili 90% sektor swasta.

Ing wiwitan pandemik, Pamrentah Jamaika ngerteni kabutuhan kanggo ngaktifake lan ndhukung sektor sing rawan iki kanggo kaslametan lan, kanthi tambahan, kaslametane sektor lan ekonomi. Iki kalebu nolak biaya lisensi nganti J $ 47 yuta wiwit April 2020 nganti Maret 2022 lan mbangun struktur dhukungan sing kuat kanggo retooling lan pulih saka efek ekonomi COVID-19. Penyediaan paket ketahanan, fasilitasi silihan lan hibah saka Kementerian Keuangan lan Layanan Umum minangka unsur penting kanggo ndhukung MSMTE. Kajaba iku, Pamrentah Jamaika liwat kemitraan publik-swasta wis ngembangake E-commerce National Delivery Solutions (ENDS), aplikasi sing ngidini kesinambungan bisnis sajrone jam curfew COVID 19.

UMKM diwatesi dening watesan akses pasar lan akses winates kanggo teknologi anyar. Kajaba iku, dheweke asring ora dilengkapi kanggo nanggapi gangguan kanthi efektif amarga likuiditas sing ora nyukupi, akses winates kanggo finansial lan skala sing mengaruhi tanggapan pamrentah kanggo dhukungan wirausaha. Sanajan tantangan kasebut, ana kesempatan sing signifikan kanggo para wirausaha ing babagan e-commerce, formalisasi kegiatan lan pangembangan rencana kesinambungan bisnis sing apik kanggo mbangun daya tahan kanggo kejutan eksogen tradisional lan muncul.

Ketahanan wirausaha lan finansial mbutuhake bisnis supaya lincah, inovatif, dinamis lan ngetrapake prilaku lan tumindak transformasional kanggo model sing lestari. Simpenan ketahanan sing akeh banget uga ditemokake ing wong - tenaga kerja kita, utamane tenaga kerja sing trampil lan sehat. Kanggo tujuan iki, minangka bisnis nandur modal ing sistem lan infrastruktur, uga kudu nandur modal ing karyawane.

Minangka negara berkembang pulo cilik, Jamaika ngapresiasi nilai kolaborasi lan kerjasama internasional sing dhuwur kanggo nggayuh tujuan pembangunan sing lestari. Ing babagan iki, dialog kaya iki perlu kanggo ngidini papan kanggo ijol-ijolan tampilan lan njelajah kesempatan kanggo kemitraan sing terus-terusan kanggo mesthekake ora ana sing ditinggal, ing tingkat lokal, nasional utawa internasional.

Aku ngarepake asil saka sesi kasebut, lan aku ngajak para panitia lan peserta supaya ngluwihi dokumen kasil sing biasa kanggo proyek praktis lan keterlibatan sing duwe kepentingan lan entuk manfaat kanggo rakyat kita.

Matur suwun.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

Juergen T Steinmetz

Juergen Thomas Steinmetz terus-terusan makarya ing industri pariwisata lan pariwisata wiwit remaja ing Jerman (1977).
Dheweke ngedegake eTurboNews ing taun 1999 minangka buletin online pertama kanggo industri pariwisata lelungan global.

Ninggalake Komentar

4 Komentar

  • Apa sampeyan butuh Pinjaman jangka panjang utawa cendhak kanthi tingkat bunga sing relatif murah nganti 3%? Kita nawakake Utangan bisnis, Utangan pribadi, Utangan omah, Utangan mobil, Utangan mahasiswa, Utangan konsolidasi utang lsp.. ora preduli skor kredit sampeyan.
    Pinjaman Pribadi (Aman lan Ora Aman)
    Utangan Bisnis (Aman lan Ora Aman)
    Pinjaman Konsolidasi lan liya-liyane.

    Hubungi AS kanggo informasi luwih lengkap babagan tawaran Pinjaman lan kita bakal ngatasi sampeyan
    masalah finansial. hubungi kita liwat email: [email dilindhungi]
    Nomer Telpon: +917428831341 (Telpon/What's app)

  • هل انت بحاجة الى قرض؟ القروض التجارية؟ قرض شخصي؟ هل ائتمانك سيئ؟ نحن جاهزون لنقدم لك القرض والتمويل الذي تحتاجه بفائدة 3٪.
    يرجى ملاحظة ما يلي: الحد الأدنى لمبلغ القرض لدينا هو 5000 دولار أمريكي. قروض مجانية بنسبة 100٪ (مخاطرة).
    [email dilindhungi]
    Whatsapp +91 84898 10716

    Whatsapp +91 84898 10716

    Whatsapp +91 84898 10716

    Whatsapp +91 84898 10716

    Whatsapp +91 84898 10716

    Whatsapp +91 84898 10716

    Whatsapp +91 84898 10716

  • أقدم تمويل القرض بفائدة 3٪ … اتصل بنا اليوم للحصول على قرضك العاجل.

    [email dilindhungi]
    Whatsapp +91 84898 10716
    Whatsapp +91 84898 10716

  • مرحبا, أنا سعيد جدا الآن لأنني حصلت اليوم على مبلغ قرضي بقيمة 60.000 دولار من هذه الشركة الجيدة بعد أن حاولت عدة شركات أخرى ولكن دون جدوى هنا رأيت إعلان شركة Joan Finance وقررت تجربته واتبعت جميع التعليمات. وهنا أنا سعيد اليوم ، يمكنك أيضًا الاتصال بهم إذا كنت بحاجة إلى قرض سريع ، فاتصل بهم الآن عبر هدرغيب[email dilindhungi]) utawa whatsapp: +919144909366

    شكرا