Syarat Vaksin Anyar Kanada

Persyaratan efektif tanggal 30 Oktober

Minangka Pamrentah Kanada ngumumake tanggal 13 Agustus, para wisatawan ing sektor udara lan rel sing diatur federal kudu divaksinasi nglawan COVID-19. Sawise konsultasi ekstensif, Transport Canada nerbitake pesenan lan tuntunan pungkasan marang maskapai lan rel kanggo ngetrapake syarat vaksinasi kanggo wong sing lelungan sing efektif ing 3 AM (EDT) 30 Oktober 2021. Syarat vaksinasi bakal ditrapake kanggo kabeh wong sing lelungan umur 12 taun plus patang sasi yaiku:

• Penumpang udara sing mabur ing penerbangan domestik, transborder, utawa internasional budhal saka bandara tartamtu ing Kanada; lan

• Penumpang rel ing sepur VIA Rail lan Rocky Mountaineer.

Pelancong kudu nuduhake bukti vaksinasi marang maskapai lan sepur. Kanggo wektu transisi sing cendhak nganti 29 Nopember 2021, para wisatawan duwe pilihan kanggo nuduhake bukti tes molekuler COVID-19 sing sah supaya bisa mlebu. Maskapai lan sepur bakal tanggung jawab kanggo ngonfirmasi status vaksinasi para wisatawan. Ing mode penerbangan, Canadian Air Transport Security Authority (CATSA) uga bakal ndhukung operator kanthi ngonfirmasi status vaksinasi.

Ana sawetara pangecualian kanggo kahanan darurat lan akomodasi khusus kanggo komunitas terpencil sing ditunjuk supaya warga bisa terus ngakses layanan penting.

Persyaratan efektif tanggal 30 November

Wiwit tanggal 30 November, tes molekuler COVID-19 sing negatif ora bakal ditampa maneh minangka alternatif kanggo vaksinasi. Yen lelungan durung miwiti proses vaksinasi, utawa ora diwiwiti kanthi cepet, dheweke ora bakal bisa lelungan wiwit tanggal 30 November. Mung ana pengecualian sing winates. Informasi tambahan bakal diwenehake ing minggu sing bakal teka.

Kajaba iku, bakal ana langkah transisi kanggo warga negara manca sing ora divaksinasi sing biasane manggon ing njaba Kanada lan mlebu Kanada sadurunge 30 Oktober. Nganti 28 Februari, dheweke bakal bisa mabur kanggo tujuan mangkat saka Kanada yen nuduhake bukti. tes molekuler COVID-19 sing sah nalika lelungan.

Pamrentah Kanada bakal terus melu karo pemangku kepentingan utama, pengusaha, maskapai penerbangan lan sepur, agen tawar-menawar, Masyarakat Adat, panguwasa lokal, lan provinsi lan wilayah kanggo ndhukung implementasine syarat vaksinasi.

Print Friendly, PDF & Email

Berita sing gegandhengan