Klik ing kene yen iki siaran pers!

Vaksin Pfizer-BioNTech COVID-19 Disetujui kanggo Bocah 5-11 kanggo Darurat

ditulis dening editor

Dina iki, Administrasi Pangan lan Narkoba AS menehi wewenang panggunaan darurat Vaksin Pfizer-BioNTech COVID-19 kanggo nyegah COVID-19 kalebu bocah umur 5 nganti 11 taun. Wewenang kasebut adhedhasar evaluasi lengkap lan transparan FDA babagan data sing kalebu input saka ahli panitia penasihat independen sing akeh banget milih supaya vaksin kasedhiya kanggo bocah-bocah ing klompok umur iki.

Print Friendly, PDF & Email

Titik penting kanggo wong tuwa lan pengasuh:

• Efektivitas: Tanggepan kekebalan bocah-bocah umur 5 nganti 11 taun padha karo sing umure 16 nganti 25 taun. Ing panliten kasebut, vaksin kasebut efektif 90.7% kanggo nyegah COVID-19 ing bocah umur 5 nganti 11.  

• Keamanan: Keamanan vaksin ditliti ing kira-kira 3,100 bocah umur 5 nganti 11 sing nampa vaksin lan ora ana efek samping sing serius sing dideteksi ing panliten sing lagi ditindakake.  

• Komite Penasihat Pusat Pengendalian lan Pencegahan Penyakit (CDC) babagan Praktek Imunisasi bakal ketemu minggu ngarep kanggo ngrembug rekomendasi klinis luwih lanjut.

"Minangka ibu lan dokter, aku ngerti yen wong tuwa, pengasuh, staf sekolah, lan bocah-bocah wis ngenteni wewenang saiki. Vaksinasi bocah cilik nglawan COVID-19 bakal nyedhaki kita bali menyang rasa normal, "ujare Pelaksana Komisioner FDA Janet Woodcock, MD. manawa vaksin iki cocog karo standar sing dhuwur.

Vaksin Pfizer-BioNTech COVID-19 kanggo bocah umur 5 nganti 11 taun diwenehake minangka seri utami rong dosis, kanthi interval 3 minggu, nanging dosis sing luwih murah (10 mikrogram) tinimbang sing digunakake kanggo individu sing umur 12 taun lan luwih lawas. (30 mikrogram).

Ing AS, kasus COVID-19 ing bocah umur 5 nganti 11 taun nggawe 39% kasus ing wong sing umure luwih enom saka 18 taun. Miturut CDC, udakara 8,300 kasus COVID-19 ing bocah umur 5 nganti 11 taun nyebabake rawat inap. Ing tanggal 17 Oktober, 691 tiwas saka COVID-19 wis dilaporake ing AS ing wong sing umure kurang saka 18 taun, kanthi 146 tiwas ing klompok umur 5 nganti 11 taun. 

"FDA setya nggawe keputusan sing dipandu dening ilmu pengetahuan sing bisa dipercaya masarakat lan kesehatan. Kita yakin karo data safety, efektifitas lan manufaktur ing mburi wewenang iki. Minangka bagean saka komitmen kanggo transparansi babagan pengambilan keputusan, sing kalebu rapat panitia penasihat umum ing awal minggu iki, kita wis ngirim dokumen dina iki sing ndhukung keputusan lan informasi tambahan sing rinci babagan evaluasi data kasebut bakal dikirim kanthi cepet. Muga-muga informasi iki mbantu mbangun kapercayan wong tuwa sing mutusake manawa anak-anake bakal divaksinasi," ujare Peter Marks, MD, Ph.D., direktur Pusat Evaluasi lan Riset Biologik FDA.

FDA wis nemtokake vaksin Pfizer iki wis memenuhi kritéria kanggo wewenang panggunaan darurat. Adhedhasar total bukti ilmiah sing kasedhiya, keuntungan sing dikenal lan potensial saka vaksin Pfizer-BioNTech COVID-19 ing individu nganti umur 5 taun luwih gedhe tinimbang risiko sing dikenal lan potensial.

Print Friendly, PDF & Email

About penulis

editor

Pimpinan editor yaiku Linda Hohnholz.

Ninggalake Komentar